Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Судењето на Џони Деп и Амбер Херд

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Caramell, 11 мај 2022.

1. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.478
    Допаѓања:
    127.196
    Не вртиме.Реални сме.
    Не е во ред да негираш или минимизираш насилство врз маж.

На WildMk, cresa-jagoda, Maša8 и 10 други им се допаѓа ова.
  2. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.077
    Допаѓања:
    10.792
    Има жени што вежбаат спортови како карате, кик бокс итн... И тоа како може да истепаат маж. Ете пример некој со физички изглед како тој на Џони. Низок е и нема некоја голема мускулатура.

Не сите мажи се метро и 90.

На cresa-jagoda, prashinka, Feminka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.661
    Допаѓања:
    29.393
    Кога зборите дека жена не може да тепа маж, само да ве потсетам на случајот со младиот ракометар што почина, каде што сите видовме девојката како го шутираше крвнички.

На Harper, Bitter-Sweet, WildMk и 25 други им се допаѓа ова.
  4. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.444
    Допаѓања:
    12.971
    Имаше еден случај во Велика Британија, каде девојка психички и физички го малтретираше партнерот, буквално до раб на смрт. Го изгладнуваше, гасеше цигари од него, го поливаше со врела вода, го бодеше со нож, го врзуваше со јажe и шо уште не.

Дечкото, поради оваа стигма дека жена не можи ништо да му направи на маж, се срамеше со години да пријави во полиција. Случајов е целосно документиран можи да пребараш на нет и да се увериш шо можи да направи еден ЧОВЕК без разлика на полот.

На Harper, butterfly6223, WildMk и 20 други им се допаѓа ова.
  5. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.688
    Допаѓања:
    39.784
    Тоа не го прави поприфатливо.

На nextredstyle и Emotional123 им се допаѓа ова.
  6. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    5.915
    Сигурна ли си дека е истата членка? ми текнува на нејзините ставови и малтретирање на дечкои.

7. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.478
    Допаѓања:
    127.196
    Членката не е единствена која го знае ова.

На raww му/ѝ се допаѓа ова.
  8. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.704
    Допаѓања:
    25.619
    Не ми ни беше целта да кажам дека е прифатливо, туку дека постои многу полошо за што молчите

На WildMk и crimson им се допаѓа ова.
  9. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    5.415
    Ниедна жена насилник нема да поддржи насилство над маж, исто како што маж насилник нема да рече за некоја жена - жртва на насилство дека е жално за тоа што и се десило. Напротив ќе рече дека и е малку и дека сама си го барала...

На Celltica, Bezimenka90, Amellie13 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.374
    Exactly

11. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.137
    Допаѓања:
    67.281
    Океј, сосема сте оф топик.
    Прво, судењето е за друга работа, па ќе ве замолам да се задржите на тоа.
    Ако сакате да зборувате за насилство општо, или посебно за насилство врз мажи отворете нова тема, оваа нека биде за тоа за кое е отворена, судењето, новости во врска со тоа и други работи поврзани со судењето.

12. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.283
    Допаѓања:
    9.004
    Јас го следам нивниот случај подолго време. Ги гледав нејзините изјави уште пред година дена мислам , за претходното судење. Јас го гледам зашто сум била фан на Џони од мала па ме интересира, ама и зашто од нивните изјави учам за body language. Амбер има премногу премногу индикатори дека лаже за клучни работи, дека преувеличува моменти и се заплеткува во објаснувањето...
    Дефинитивно се обидува да се претстави себе како невина и жртва а него како чудовиште, што не е точно, никој не е само едното и само другото.
    Во нејзините изјави, според говорот на телото, вистина говори кога опишува колку ја навредиле зборовите на ЏД дека таа е за срамота, дури и повеќе од се друго што и кажал и направил. Напад на егото му паѓа тешко само на човек што има големо его, а Амбер дефинитивно има. Гледајте ги снимките од нив двајца на промоции и настани и ќе видите дека навистина таа се наметнувала во врската и дека говорот на телото на ЏД е многу поблиску до оној на жртва на насилство него ли нејзиниот.
    Мислам дека таа има нарцисоидна личност, со сите карактеристики. Користи лаги за да се претстави како прекрасна и внимателна личност пред јавноста. Како што лажеше пред камера дека парите што ги земала од разводот со него ги донирала на болница за деца.
    Од болницата изјавија дека ништо не добиле од неа, уште ги чекаат парите и оваа изјави дека не може да им ги даде јер и требале за адвокатски трошоци.
    Awwww (puppy eyes emoji). Душичка таа, бе!

На winnie7, nextredstyle, elimkd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. GothicViolet

GothicViolet Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2022
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    34
    Видов нешто, не го следев детално ама вака на прва можам да заклучам It takes two to tango.
    Работава е правилно да се одлучи кој се огрешил пред законот и до која мера. Мене по она со шишето ми се згрози од Џони а и никогаш не сум била негов фан. Тука тоа треба да се земе во предвид пристрасноста од неговите фанови и општо огромното медиумско внимание и притисокот што се наметнува од јавното мислење што не мора да значи дека точно укажува на виновникот.
    А за изјавине погоре дека жена не може опасно да повреди маж или што и да беше се изнапишано само погледнете за Jodi Arias Case.

На Caramell, Konfetka и Cosmic Girl им се допаѓа ова.
  14. Directioner005

Directioner005 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.407
    Што се деси со пораките од страна на Џони да ја запалат, да ја убијат..? Видов нешто ама не сфатив скроз? Имаше негирање од негова страна?

15. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.628
    не прашувај вакви прашања, негираш/минимизираш насилство врз маж.
    Само тоа како навиени вртат у темава.

На crimson, Munchmallow20 и Directioner005 им се допаѓа ова.
  16. Directioner005

Directioner005 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.407
    Не, ама озбилно ме интересира.:D
    Не дека не може мажот да е жртвата, ама во случајов мене не ми изгледа на еднострано насилство. Преокрет има ситуацијава. На крај, Амбер луда луда ама во право била. Којзнае што ќе искочи..(facepalm)

На Konfetka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.220
    Допаѓања:
    25.785
    Кој сака во живо да гледа еве ви линк

На Caramell и Cosmic Girl им се допаѓа ова.
  18. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.837
    Допаѓања:
    23.530
  19. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.628
    Двајцата не се нормални.
    Ужасно е како насилството знае да се глорифицира како се работи за две познати, богати личности.

На Ugly Duckling му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.283
    Допаѓања:
    9.004
    Од вчерашното сослушување на Амбер. Прво рече дека насилството почнало од 2013 а во оваа изјава вели рана 2012 (од кога и се заедно уствари - крај на 2011 ваљда). И кога ја прашува за тоа дека претходно друго изјави, Амбер вели точен е настанот, ги погрешив датите. На прашање на адвокатот зошто ги погреши датите таа вели: затоа што сакам да верувам дека периодот кој бил ок и кога бил Џони трезен траел подолго од што траел, тоа било 2012 ама и во рана 2012 бил едно време под дејство, па потоа бил трезен таа година, па потоа пак бил насилен... (facepalm):drunk: :D
    Се смота, се потепа.
    Мене ова ми личи на фатена во лага или во најмала рака лошо подготвена за фактите што треба да ги каже кога дава изјава. Што и да е, лошо е за неа.

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.