Деца, јадете домашни супи. Нашата најомилена со морков, пашканат, кромид, пченка, брокула и магдонос.
Јадам супи,ама онаа супа од печурки едноставо ја обожавам.Можам цело тенџере да изедам. Потоа сакам и домашни супи и супи од кнедли.
Јадам супи, ретко купувам готови, повеќе сакам јас да ги правам. Морков, магданос, компир... и за 10 минути еве топла супа
Никогаш не сум сакала супа,ама ми текнува,кога бев во болница,една супа со рендан кашкавал што ни ја даваа,значи најубава беше,едвај ја чекав,и мама од тогаш 94450 пати има пробано да направи таква али некогаш не испаѓа убава како воб болница што беше
Мх обожавам супи и тоа многу,некогаш ги јадам како предјадење,а некогаш како главно јадење. Сакам пилешка,домашно зготвена,со кнедли,говедска,крем супа со печурки,со зеленчук,ма секакви јадам.
Уф, започна сезоната на супи. Не дека не јадев летото, ама сега се научив и сама да си правам и почесто ги јадам. Домашна, со кнедли... секакви сакам. Не сум пробала крем супи.
Nikogas nema da mi zdodee od supi,gi obozavam.Sekako prednost imaat doma zgotvenite,so mnogu morkovce i magdonos.Inaku najdobri mi se supite na Podravka,nasata so petleto krem supi od pecurki.
Алпската супа, таа со кнедли, потоа таа со буквите и бројките и сите останати од Подравка. Повкусни мислам дека нема.
Редовно приготвувам супи и ги обожавам а компирчето ,лукчето и пилешкото мевце е составен дел од мојата супа-чорба
Е денес Ангел ви беше вредна, на пазарче си набавив намирници за зеленчукова супа, се си исецкав и си смрзнав, ми мириса сега цела кујна, богами и рацете на целер, се си е спремно за зимска зеленчукова супа, како ќе ми дојде во диетава. Порано го пропржував зеленчукот, сега само ќе го варам со вода, па ќе додавам коцка зеленчукова или од Био зачинот на Виталија една убава лажица, нема да му додавам фиде и ете ти супа за мерак, во протеински ден како ќе ми иде со малку јогурт во неа, абе за мерак