И најубавата домашна супа може да ми ја уништи она грозно индустриско фиде. Место фиде пробајте со ситно издробени јуфки. Супата е превкусна, Или замесете многу тврдо тесто од едно јајце, брашно и малку сол. Изрендајте го на крупното ренде и добивате феноменална тестенина за супата. Остатокот од изренданото тесто убаво распоредете го на послужавник да се суши за следните готвења.
ммммм... Пеперминт, и јас така си правам..не само фиде за супа, а и домашни -брзи- макарони... Некогаш го замесувам тестото со оригано и други зачини и си ги варам како и купечките макарони... Инаку, најсакам со кнедли - домашни- во супата. Гриз и јајце измешано (помеко-кашава треба да е смесата всушност, но не премногу... за да не се распаднат кнедлите пак вистина каша да се направи од супата). Кога немам гриз, ги правам со обично брашно.. само што тогаш се потврди и потребно им е малку подолго време за варење... Праз и кромид исецкани во супата ми се ммм.
Жапче и јас обожавам супа со кнедли ,а препорачувам покрај домашното фиде и макарончињата пробајте да ставите и од домашните кори.Супата е превкусна,а покрај магдоносот додајте ги и листовите од целерот и супата е превкусна .Покрај тоа јас додавам и пашканат,морков,компирче и целер заедно со една лажица вагета .Претежно така ја правам јас па топло ја препорачувам.А да, ќе заборавев доколку сте во можност можете да додадете и едно малечко парче пилешко месо кое што ќе го исецкате на мали парченца и вкусот е феноменален.
Обожавам супа. Најмногу си ја сакам домашната, онаа со комплет зеленчуци за супа, и со Петелот, ама знам да си купам и концентрирани модерни супи, па и тие ме ќејфаат. Во последно време ја јадеме турската супа од Рамстор, има инстант ќесички, со оригано, булгур, кромид, црвен пипер и домати, ептен вкусна и здрава. Има и една друга, со зеленчук и праз, јас и додавам малку павлака и ептен ми е ко чорбичка, со кубети, мф мф, скроз супер. Најубава ја прави тетка ми, со процедена вода од свареното пиле, и во неа става многу морков, пашканат, парченца пилешко, грашок и многу магдонос. Секое одење кај неа, сркам ко луда од супата!
Баба ми ги прави највкусните супи на цел свет. Со топки кнедли или топчиња од мелено месо.. Моркови, магдонос, зачини, понекогаш прави онаква со парчиња пилешко, тогаш супата изобилува со зеленчук.. Си ја знае мерката за супа, од најголемите тенџериња и за еден ден ја снемува.
Од домашните ја сакам супата на дедо ми. хаха така и дадов име. Многу е вкусна кога ја јадеш ти се иде тањир да излижеш . Во неа уште што не става црно дропче бело дропче по околу 100 гр. и срциња незнам какви става лук морков и магданос и уште нешто. Можа малку чудни ви се состојките но кога ќе пробате навистина е предобра и е многу многуууу вкусна. мммммммммммм . Од купечките немам посебни сите ми се убави а посебно ја обожавам бистрата.
Многу сакам супи. Ама сакам да се со што е можно помалку фиде. Некако секогаш ги требам, сакам повеќе течна да биде. Ич не ги сакам оние што се со јуфки, правени. Обично многу фиде се става во нив, и не ги сакам. И не сакам да има триста тракатанци во неа, колку е по празна, толку подобро. Поточно, сакам зачини, ама не сакам моркови и такви работи... Иначе, сите ми се исти, сите ги сакам. Дал е кокошкина, или пилеча, се` исто.
Денеска ке правам супа од домашно пиле(од кај баба ми од село ) Прво го варам малку месото да излезе тоа пената и првата вода ја фрлам,после ставам морков,компир на ситни коцки,главица кромид,целер,магдонос,ловоров лист,вегета,бибер и оставам да се вари додека месото биде меко(да не биде жилаво) после ставам фиде ја тргам од оган и готова е....прсти да излижеш мммм А од готовите супи најомилена ми е
Едно од моите омилени и често присутни на менито за ручек е супата, ја обожавам, најчесто си правам домашна супа и ставам многу зеленчук, уживам да експриментирам со зеленчуците и супите од зеленчуци се божествени а и многу здрави и корисни.
Ретко јадам супи. Почесто ги правам дома. Домашните супи ми се поубави од купечките. Од купечките ја јадам супата со петел, на Подравка.
Обожавам супа, може човек да ме удави во неа Ако не секој ден, секој втор сигурно јадам, обично сакам домашна мама кога ќе ми направи а ако нема време ( зошто мене знае и во 10 саат навечер да ми текне ) тогаш и од кесичка не одбивам, битно да е супа И чорбички си сакам, денес баш си направив пилешка и многу ми беше убава, цело тенџере изедов