Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Супи

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од kate21, 12 октомври 2010.

1. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    И најубавата домашна супа може да ми ја уништи она грозно индустриско фиде.
    Место фиде пробајте со ситно издробени јуфки. Супата е превкусна,
    Или замесете многу тврдо тесто од едно јајце, брашно и малку сол. Изрендајте го на крупното ренде и добивате феноменална тестенина за супата. Остатокот од изренданото тесто убаво распоредете го на послужавник да се суши за следните готвења.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    ммммм... Пеперминт, и јас така си правам..не само фиде за супа, а и домашни -брзи- макарони... Некогаш го замесувам тестото со оригано и други зачини и си ги варам како и купечките макарони...

Инаку, најсакам со кнедли - домашни- во супата.
    Гриз и јајце измешано (помеко-кашава треба да е смесата всушност, но не премногу... за да не се распаднат кнедлите пак вистина каша да се направи од супата). Кога немам гриз, ги правам со обично брашно.. само што тогаш се потврди и потребно им е малку подолго време за варење... Праз и кромид исецкани во супата ми се ммм.

На Peppermint му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Жапче и јас обожавам супа со кнедли ,а препорачувам покрај домашното фиде и макарончињата пробајте да ставите и од домашните кори.Супата е превкусна,а покрај магдоносот додајте ги и листовите од целерот и супата е превкусна ^_^ :mm:.Покрај тоа јас додавам и пашканат,морков,компирче и целер заедно со една лажица вагета .Претежно така ја правам јас па топло ја препорачувам.А да, :!: ќе заборавев доколку сте во можност можете да додадете и едно малечко парче пилешко месо кое што ќе го исецкате на мали парченца и вкусот е феноменален.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Rna

Rna Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    63
    Обожавамм супии..Најубави ми се алпските..Сега ми се пријадиии... :D

5. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.257
    Допаѓања:
    43.756
    Обожавам супа. Најмногу си ја сакам домашната, онаа со комплет зеленчуци за супа, и со Петелот, ама знам да си купам и концентрирани модерни супи, па и тие ме ќејфаат.

Во последно време ја јадеме турската супа од Рамстор, има инстант ќесички, со оригано, булгур, кромид, црвен пипер и домати, ептен вкусна и здрава. Има и една друга, со зеленчук и праз, јас и додавам малку павлака и ептен ми е ко чорбичка, со кубети, мф мф, скроз супер.

Најубава ја прави тетка ми, со процедена вода од свареното пиле, и во неа става многу морков, пашканат, парченца пилешко, грашок и многу магдонос. Секое одење кај неа, сркам ко луда од супата! :D

6. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
    Баба ми ги прави највкусните супи на цел свет.
    Со топки кнедли или топчиња од мелено месо.. Моркови, магдонос, зачини, понекогаш прави онаква со парчиња пилешко, тогаш супата изобилува со зеленчук..
    Си ја знае мерката за супа, од најголемите тенџериња и за еден ден ја снемува.

7. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Обожавам супа. Особено со искинато копанче внатре :)

8. koki22

koki22 Активен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    2
    obozavam supa

9. the-girl1

the-girl1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    1.297
    Допаѓања:
    664
    Обожавам супичкаа ;)

10. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.283
    Допаѓања:
    17.744
    ги сакам ама оние што домашните што се со компири и моркови, а од купечките ги сакам бистрите

11. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    4.030
    Од домашните ја сакам супата на дедо ми. хаха така и дадов име. Многу е вкусна кога ја јадеш ти се иде тањир да излижеш :lol: .
    Во неа уште што не става црно дропче бело дропче по околу 100 гр. и срциња незнам какви става лук морков и магданос и уште нешто. Можа малку чудни ви се состојките :^) но кога ќе пробате навистина е предобра и е многу многуууу вкусна. мммммммммммм . Од купечките немам посебни сите ми се убави а посебно ја обожавам бистрата.

12. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Да и тоа многу...Супите се дел од моето секојдневие.... :)

13. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Ја обожавам домашната супа на мајка ми со парчиња пилешко и мнооогу фиде. Мх, мх мх

14. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Само супа од петел од Подравка ми се чини :rofl:

15. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    Многу сакам супи. Ама сакам да се со што е можно помалку фиде.
    Некако секогаш ги требам, сакам повеќе течна да биде. Ич не ги сакам оние што се со јуфки, правени. Обично многу фиде се става во нив, и не ги сакам. И не сакам да има триста тракатанци во неа, колку е по празна, толку подобро. Поточно, сакам зачини, ама не сакам моркови и такви работи...
    Иначе, сите ми се исти, сите ги сакам. Дал е кокошкина, или пилеча, се` исто. :D

16. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.073
    Денеска ке правам супа од домашно пиле(од кај баба ми од село :lol: )
    Прво го варам малку месото да излезе тоа пената и првата вода ја фрлам,после ставам морков,компир на ситни коцки,главица кромид,целер,магдонос,ловоров лист,вегета,бибер и оставам да се вари додека месото биде меко(да не биде жилаво) после ставам фиде ја тргам од оган и готова е....прсти да излижеш мммм
    А од готовите супи најомилена ми е

17. Makide

Makide Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2011
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    325
    Едно од моите омилени и често присутни на менито за ручек е супата, ја обожавам, најчесто си правам домашна супа и ставам многу зеленчук, уживам да експриментирам со зеленчуците и супите од зеленчуци се божествени а и многу здрави и корисни.

18. girl.9

girl.9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2012
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    478
    Моментално јадам. Едно од моите омилени течни јадења :)

19. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.059
    Допаѓања:
    36.101
    Ретко јадам супи. Почесто ги правам дома. Домашните супи ми се поубави од купечките. Од купечките ја јадам супата со петел, на Подравка.

20. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Обожавам супа, може човек да ме удави во неа :D Ако не секој ден, секој втор сигурно јадам, обично сакам домашна мама кога ќе ми направи а ако нема време ( зошто мене знае и во 10 саат навечер да ми текне ) тогаш и од кесичка не одбивам, битно да е супа :)
    И чорбички си сакам, денес баш си направив пилешка и многу ми беше убава, цело тенџере изедов :lol: