Зимно време повеќе ги јадеме,летно време се потам додека ги јадам. Буквално ставам се внатре брокула, морков рендан, компир рендан, јајце...
Мислам дека имам пишувано во темава, затоа ќе бидам кратка, сакам супи секакви, но моментално врв ми етоато супата мммхххх прсти да излижеш!
Обожавам супа!!! Ја сакаме сите дома, па затоа често ни се на „мени“, најчесто за вечера... Ги подготвувам со парче телешко, морков, компир, брокула, кромид, пашканат... а по некогаш и со домашно подготвени гриз кнедли...
Jas I sin mi obozavame supi, maz mi I taka I taka, nekogas ke izede dve cinii, a nekogas ja preskoknuva I vednas na glavnoto jadenje. Zatoa I poretko ja gotvam, a bas bi sakala da imam supa so sekoj rucek. Najcesto pravam supa od govedska koska koja ja varam edno dobri 4 saati, potoa dodavam seckan morkov, paskanat, celer, brokula, kompir, fide, jajce I magdanos, sol, vegeta I crn piper.....prsti da izlizes. I sekako pileska koja ja podgotvuvam od vodata vo koja se varelo mesoto, go dodavam istiot zelencuk osven kompirot, a nekogas namesto fide stavam domasno napraveni knedli od griz.
Обожавам супи, но само домашни. Оние во кесичка ми се А и кога ќе размислам што има во нив... Во бистрите зеленчукови супи почнав да додавам просо или хељда наместо фиде и многу ми се допаѓа
Јас воопшто не јадам супи,ептен ретко некогаш да и го направам ќефот на мајка ми,инаку ич не ми се допаѓаат
Јадам супа. Тоа најчесто и си правам за јадење, евентуално ако некој претходно не ми зготвил. Тоа најчесто си јадам!!!