Обожавам супи, посебно домашна мама кога ќе ми направи, сама си ја јадам за еден ден Еј баш убаво се потсетив со темана утре пред школо ќе си направам супа, ама од кесичка, зошто сепак посигурно е кога сама правам
Скоро секој ден јадам супа обавезно и тоа само домашна,со фиде,брокула,целер,магдонос,морков....секогаш велам: супата е како инфузија
секој ден јадам супа, не ми се случило да ми помине ден без супа јадам било каква сеедно ми е само супа да е
Јадам супи, секогаш пред одредено главно јадење имаме супа на трпеза. Најмногу ја јадам кокошкината на подравка ама пуста јас, секогаш ги тргам тие морковчињата мали што се чуден чоек, признавам, или од самата супа или од вегеата ако додала мама тие портокалевите ми се бљак, а зошто појма си немам , исто и без фиде јадам, ако јадам супа со фиде (фиде се викаше? не битно, оние ко тестенини, ко шпагетчиња што се) исто ко да не сум јадела супа . Често пати ме зафркаваат па поарно тури си ја во чаша така испиј си ја, што ќе се мачиш со чорбата в тањир. Чорба си јадам најмногу без фиде со компири варени и тргнати морковчиња и фидеа, убава ми е и без киселина, ама знам да си и додадам и тоа, некогаш и бибер додавам. Знам некои и лимон и ставаат.
Обожавам супи и скоро секој ден готвам супа, со фиде, морков и компир ситно исецкани и е мммммммм прсти да излижеш
Супа имаме скоро секој ден на мени најчесто домашна ,јас обожавам супи со многу зеленчук а исто и керка ми.
Не јадам супа толку често, но сакам супи. не сум пробала многу, но дефинитивно најнезаборавна супа беше таа од печурки.
Најубава ми е домашна со фиде и многу моркови ,а може и мешана со букви Втора по вкусност ми е крем супата од домати ,многу ми е освежителна и киселка Трета и последна - крем супа од печурки ,ама некако ми е одјадена веќе ,од прекумерна употреба во младите години
Јадам често, омилена ми е таа со петле од подравка Некогаш кога ќе ми текне си варам и цела само јас си ја јадам Исто си правам една сама, со морковчиња и магданос
Од супите ја обожавам домашно приготвената супа од секаков вид на зеленчук (морков,грашак,компир,брокола,магданос),за мене од оваа супа не постои подобра ем вкусна ем витаминска. Готовите инстант супи сепак се вештачки со бои и конзерванси па не се баш најдобри---а од нив би ја издвоила супата од петел.