Често јадам... само домашно моја производња супиче , без коцка за супа, масло и што ти ја знам какви додатоци. Чиста бистра водичка, веѓетичка, кромид, пиперка, праз, целер и се што ќе најдам од зеленчук дома... некогаш со хоум мејд кнедли внатре да се порадувам не нешто покрупно и помрсно (јајце плус брашно) некад фиде малку да има нешто плус да плива внатре да се радува зеленчукот и то је то... ајм гуд. Стомакот мирен.
Не сум некој голем љубител на супите но јадам често,најчесто домашно приготвена,или зеленчукова или пак онаа од петел што е
Јас не сакам супи и јадам само кога ептен морам. Значи сосила... А во тие ретки случаи кога јадам јадам алпска, со букви или бројки и швајцарска(мислам така дека се викаше). Домашна, од пиле, од теле, од јагне не доаѓа во обзир...
Не ги сакам многу, ама Алпската од подравка е незаменлива. мх мх. И некогаш домашна може со мнооогу пилешко месо внатре.
Лесни за подготовка, различни видови, да ти биде мерак да ги јадеш. Ги јадам, здрави се, вкусни се .. мх мх мх :geek:
Сега во лето немам пробано. Инаку не сум голем љубител, ама кога мајка ми ќе ми направи сум принудена да ја изедам. Ама, крем супата од печурки (не знам дали беше Витаминка или некоја друга фирма) ми е совршена. Баш има онака силен вкус, многу е зачинета, мммм...
манијак сум за супи а особено алпската со полжавчиња и мевце амммм ми се пријаде и исто така ја обожавам домашната со малце пилешко месо во неа уфф уфф поубаво здравје
Нема подобра супа од онаа со петелот Кокошкината супа на Подравка за мене е врв! Дури ми е повкусна и од домашни супи. Со малце биберче и лимон мх мх мх. Дефинитивно и најдобар лек кога си настинат!
Супите ги обожавам и ги јадам скоро секој ден и тоа домашни што самата ги правам . Најчесто правам пилешка од копанче со морков пашканат целер компир пиперка кромид и кога се ке се свари се цеди зеленчукот и месото се сечат на коцкички и се вракаат во супата де додава сол вегета фиде и на крај и пред вадење магдонос. Прсти да излижеш. на ист начин ја првам и од телешка коска
Само шо јадев алпска, најубавата, но мора да додадам, дека и една со печурки е мн убава, само заборавив која фирма беше
Многу сакам супи. Најмногу ја обожавам петловата. Но,не сакам премногу мрсни супи или пак таа со цревциња.
Летово хит ми е онаа од подравка со петелот,кокошја мислам е! Таа направена со јајца и јогурт,толку убаво и освежително ммм...
Не сум љубител на супи... сакам да ги јадам ама ретко.Највкусна ми е кога има кнедли во супата, само тогаш ја јадам со мерак...