Ги сакам многу, особено пилешка правам со морковче, магданос и зачини, мх мх мх, прсти да излижеш како што вели маж ми
обожавам супи ,посебно пилешка домашна ах сега да имаше ке ја снемаше одма,хех скоро секоја вечер јадам ако не секоја, секоја втора вечер, таа ми е вечера не само заради килограмите,туку и полесно се спие после тоа обавезно ја јадам со сирење,најчесто алпска а и на витаминка ми се супер скоро сите,а како мала само со кнедли јадев
Најомилена ми е домашната на мајка ми, ја прави со брокула, морков, пашканат и магдонос. Од купечките ги сакам тие со кнедли, а пилешка ме тераат да јадам само кога сум болна.
Во последно време најомилена ми е Маги супа со кнедли онаа обичната, но јас и додавам и рендан морков и брокула и е превкусна.
јас си ја сакам по мој рецепт ќе купам онаа алпска со така наречени полжави и мевца на подравка и додека се вари 5 минути пред да ја тргнам од плоча и ставам пашканат магдонос (сушен) морков ситно исечкан и ај на здравје јадење
јас купувам мевце пилешко бело и ставам пашканат, кромид,морков,лук, црн пипер и магданос потоа го сецкам месото и тоа е тоа
Супа скоро секој ден, само не домашна. Понекогаш и домашна правиме, ама зависи кога како. Ја нејќам само таа од брокула(крем-супа), некако ми е неподнеслива, иначе другите ми се ок. А најдобрата супа ја готви мојот комшија, можеби некогаш ќе научам да готвам супа слична на неговата.
Обозавам супа секаква,приоритет ставам на домасни,омилена ми е зеленцукова маде бу ме ,ставам буквално се од зеленцук
Без супа не можам да живеам.Многу често јадам,а најмногу ми се допаѓаат супите на Маги особено оние со кнедли.
Обожавам супи и тоа и да правам и да јадам .Правам пилешка , телешка ,зеленчукова и сите дома ги обожаваат и ги јадат моите супи
Супа јадам многу често, 4 дена во неделата минимум на менито имаме супа. Сакам секаква, и од кесичка и домашна. Од кесичка сакам обична, алпска и француска. Адомашна знам и си имам неколку пати и сама направено. Ја правам со многу зеленчук, со морков, со карфиол, со брокула, со грашок со компир, бибер, вегета, фиде, лимон, сол..ммххх пред некој сат наместо вечера јадев супа мхмхмх, само што не ја подготвив јас тукумајка ми.