Супи

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од kate21, 12 октомври 2010.

1. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.994
    Исклучиво пилешка и тоа домашна, со кнедли што јас (или мајка ми) ќе ги направиме.
    Чисто кнедла и тоа водичката-супичката, а се што се варело во супата да е извадено.
    Терсен чоек, што ќе праиш.

Ниту магдонос ниту вегета сакам во супа, а камо ли нешто поголемо да ми мрда. :?:
    Некогаш ја јадам и таа со букви Маги. Ама многу ретко. Дека почиста ми е, без многу што би рекла јас црвени точки. :lol:

Крем супа, говедска, со зелчук... и други, не сум ни пробала, ниту сакам.
    Окото не ми ги јаде, џабе.
    Баба ми ја прави со магдонос, со компири, кромид, морков, и што ти знам јас, ама не и ја јадам, а знам дека е здраво.. знам.. :(

На sanjalica и srn4e им се допаѓа ова.
  2. srn4e

srn4e Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    111
    Да сакам супи,ги конзумирам ако не секој ден секој втор.Највеќе ги сакам домашните пилешки супи и крем супите од домат и печурки. :)

3. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Можам да кажам дека супа кај нас е секојдневно предјадење,според мама мора секогаш да има супа на маса. :D Ги сакам сите особено пилешката,но фаворит ми е супата со топчиња од мелено месо,ммм ја обожавам. :P

Прикачени фајлови:

4. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Супа...ммммм обожавам,пилешка,телешка не пребирам :D

5. aleina

aleina Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    eve vi recept za naj ubava supa ! :D vo tendzere za supa se stava malku zejtin i se przat morkovite 3 miniti,posle vo istoto tendzere se stava voda do gore , se stavaat kompiri sitno seckani i si se varat zaedno so morkovite pola saaat, posle pola saat se stava edna supena lazica vegeta i rezenca.koga ke bide gotova se trga 5 min na strana, a za to vreme se mati e edno jajce i mu se stava jogurt malce i se toa se istura popoleka vo supata i supata se mesa,treba da otstoi uste 5 min i e spremna za krkanje! NEKA NE VE ZALAZUVA JOGURTOT NEZNAETE KOLKU E UBAVA ! 8)

6. hehehe

hehehe Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    58
    Секогаш кога пазарувам застанувам пред супите и се мислам дали да ја пробам таа од печурки на Маги ама на крај пак земам Пилешка или Алпска :D

7. LaChiquita

LaChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2010
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    478
    Сите по дома обожаваме супа. Лично имам измислено рецепт за супа од зеленчук и врган, и сите ја обожаваат.
    Ситно сецкан компир и морков се ставаат да се варат во вода, и се става коцка за супа, ама по можност една пилешка и една од печурки (бидејќи нели една коцка е за 0.5 л вода, па така за 4-члено семејство си треба 1 л супа). По некое време се става брокула, пашканат и суви печурки (врган)
    Од кога се скоро готови сите зеленчуци, се става фиде (може и тарана), магдонос во огромна количина, така сакаме сите и се вари уште кратко. На страна се мати јајце, се става една лажичка алкохолен оцет и полека се додава во изладена супа.
    Прекрасно! :inlove:

8. Lady-in-white

Lady-in-white Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    53
    Супите престанав да ги јадам на 7 години. Не ми се допаѓаат и незнам како сум ги јадела дотогаш. Можеби ако е некоја супа од зеленчук но пилешка супа никако! :)

9. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Сакам супи и јадам секогаш кога имам време да направам, повеќе сум за домашна супа отколку за готова, така со повеќе морковче, компирче :mm: :mm:

10. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.392
    Допаѓања:
    1.117
    Најчестото студентско јадење. Обожавам супа, ама во неа се да има, моркови, компири, кромид, лук, сето тоа сварено и згмечено. Со кнедли да е. Алпска или Швајцарска, мислам на подравка дека беа.

11. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155
    Едно од омилените јадења мене и на брат ми ни е супа. Најчесто јадиме Алпска , Француска или Кокошја
    Омилената
    :inlove:

12. Tearful

Tearful Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    79
    исто :)

13. Smileeee

Smileeee Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    75
    Па сега поради тоа што сум на диета јадам секој ден.
    Инаку порано онака само кога ќе направиме дома јадам, не ми текнува јас сама да си направам. |(
    Ама и да прекинам со диетата ќе гледам што е можно почесто да јадам. :)

14. m.a.f.i

m.a.f.i Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    180
    јас најмногу сакам супа домашна и тоа со зеленчук..њам! њам!

15. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.164
    Допаѓања:
    81.673
    Обожавам супи, без разлика дали е лето, есен, зима. :)
    Јас ич немам навика да јадам супа пред ручек, кога во комбинација се ориз, пилешко, ма било што. А факт е дека секогаш, пред секој ручек ја имаме на располагање - било домашна или таква од кесичка. Едонставно така си го навикнав организмот - ако јадам супа, после слободно можам да чекам до вечера или успат да каснам нешто. Можеби затоа што не можам да ја сркам без лепче. :$ Некако, не ми оди така без да си изедам барем две кришки. :tmi:
    Дефинитивно најомилена ми е оваа на Подравка.
    Порано многу ја јадев и Далматинската, ама некако послабо ја наоѓаме низ маркетите, не знам зошто.
    Ја сакам и Алпската, а убави ми се и супите на Маги.
    Не пребирам многу, а говедската е единствена која навистина не можам да ја јадам.

На NoellePage му/ѝ се допаѓа ова.
  16. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.768
    Јас и мм зависни сме од кокошкината супа на подравка и онаа швајцарската, па тек тук и алпската си е супер.Што ми е важно превкусни се и брзо се приготвуваат. Само во никој случај не можат да ја заменат домашната зеленчукова супа на баба ми.

17. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Јас пак супа до сега само домашна си правам, купечка како тие што ги постирате, готовите, не сум земала до сега :?: , си правам дома едноставна и брза, со коцка на Кнор или Mагги, зависи каква коцка имам дома, пилешка :!: , рендам морковче, сецкам ситно компирче, магданос, малку вегета, фиде или ставам имам едни звездички за супа и за 15 мин.имам супер превкусна домашна супа и многу често правам, ја јадеме и јас и сопругот :P

18. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Дефинитивно моја тема.
    Манијак за супи, тоа сум јас.
    Можам да се најадам со еден тањир, а можам да изедам 3-4 тањири и само тоа да биде мојот ручек. :wasntme:
    Ептен ги сакам и не пребирам. Мајка ми купува од кокошкината, ама сум пробала секаква и не пребирам. Дали е маги, некоја чкљ фирма, говедска... јас секаква јадам. :)
    Ја сакам домашната, превкусна ми е.
    Мајка ми става морковче, компирче, и сецкани и рендани.
    Не можам да замислам супа без киселина/лимон или бибер, така сум навикната.

19. Miss.Baller

Miss.Baller Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    56
    Не сум љубител на супите.

20. girl.9

girl.9 Популарен член

Се зачлени на: