Тоа е за 2018. За денес зборам јас. Сега може и Чиле е. Иначе лососот живее и во слатка и во солена вода. Се мрести во реките.
Никогаш не сум пробала суши, а сакам, чисто од љубопитност. Предложете ми некое место во Скопје каде што го прават добро
Mhm. Вкус е специфичен, треба да сакаш и вкус и мирис на риба. Буквално вкусуваш пример :нори (морска алга), ориз, сиров лосос, краставица авокадо , нели зависи шо суши е … Имаш разни видови на суши more sushi mania ти се поефтини можеш да видиш кај нив на инста шо имаат и да пробаш, после sushi co ако те бендиса да појдеш и пробаш кај нив. Све и свашта имаат се им е превкусно.
Дали имаш пробано дамплингс или банс во сушико ? Немам одено таму до сега, гледав нешо мени на интернет. Имаат ли други вина освен тие шо им се наведени? (пример како наливно на камник и сл.) Како е генерално? Ме фаќа мерак да идам, ми делува некако елитно многу, па да знам што да очекувам. Инаку најдобро суши имам јадено во странство, тука немам пробано.
Имам пробано, ама во главно јадам суши со нудлс или темпура кога одам таму и секогаш земам пржен сладолед, омилен ми е во сушико. Убава е атмосферата и имаат брза услуга. За вино ако добро се сеќавам имаат и други. Имаа винска карта. Јас таму само еднаш имам пиено вино, и еднаш саке (мене лично не ми се допадна). Друштвото што ми сака вино е повеќе за кафани, на суши не идат П.С. избегнувам јадења со ориз порција што имаат, дека некако не ми се допаѓа како го прават оризот. Во сушито ми е океј, ама имам земено неколку пати дон бури патка и не ми се допадна оризот.
Ти благодарам за инфо. Гужва ли е, треба однапред да се закаже? Ај ако идам викендов ќе пишам импресии.
Јас секогаш сум резервирала кога сум идела, ама имало празни маси и нерезервирани. Се надевам ќе ти се допадне!
Јас газот ќе си го дадам за суши... Мислев демек нема да биде ништо посебно, али ми се отворија чакрите коа пробав прв пат. И не знам што толку се потенцира тој вкус на риба, кога нема јак вкус на риба, да не речам не ни има вкус на риба. Дури не ни има мирис. Мене омилено ми е Маки со туна, авокадо и краставица, и Темпура Маки.