Не, јас сум анархист по тоа прашање. За степените, карма каша е направено по тоа прашање, така да не се замарај толку.
@INNERBEAUTY Нели сега Сатурн е ретрограден. Па ме интересира како влијае на оние кои го имаат Сатурн ретрограден во своите натални карти? На пример: Сатурн ретрограден во 1 куќа во овен 15°38'
Сатурн ретро за оние што го имаат ретро во натална може да е баш попозитивен и попродуктивен. Исто е со сите оние што имаат ретро планета во натална. Сатурн е ретро отприлика 4месеци во годината, тој период се во '' елемент''. Секако пак, зависи како е аспектиран во натална и во даден момент што аспектира и како го аспектира наталниот Сатурн. Сатурн ретро е сличен со Меркур ретро, само поригорозен. Полето што го транзитира покажува каде се бара заозбилување, созревање и постигнување резултати на основа на ова. Така што транзитите на Сатурн се најиндивидуални и зависи од личноста, како ќе ги искористи и колку е спремна да созрева. Така што ништо не '' паѓа '' од небо или Универзумот овој период (освен ако не е у склад со ова, осиозревање, заозбилување и отрезнување) туку самиот треба да се избориш, одлучиш и постигнеш резултати со труд, како и минат труд и постигнати резултати кои можат да потпомогнат или одмогнат во ова. Затоа е и озлогласен денес .
На членот што ми пиша во ЛП. За во синастрија (споредбени натали) се гледа целокупната поставеност на картите и не е само еден аспект, иако еден а можно е и повеќе, дефинитивно конјукција/опозиција ќе биде/ат "водачки". И некој од тие можат да преломат или направат проблеми, некои помогнат. Ама и не е се до астрологијата, и не се сите "претставници" на астролошки знаци се исти, туку има од оние што се бавеле со себе и своите "ствари", без или со познавање на астрологијата. А потоа и тоа се одразува и испливува на површина во односите и синастриите.
Што ми беше зборот укратко. Иначе овде збори за враќањето на Сатурн кое е секогаш за сите околу 30та година(година-две +/-), потоа и 60/90, додека возраста кога транзитира лични полиња, Сонце, Месечина и планети е за секој индивидуална. Убаво што на Ариана и текнало да сними песна за ова. Иначе албумов цел и е Saturn return vibes(со се yes, and?)
@INNERBEAUTY Дали ќе го преживеам Меркуров? Спојлер Јарец со Вага у подзнак, и месечина у Риби (без коментари за комбово, знам)
Гош ова не е конкретно прашање. А и не е за овде, чекај не е ваљда дека ќе треба и нова тема да отварам. Иначе кога веќе сме тука, дечки ако сакате целосно да си ја знаете судбината, да си проверите MC знакот па може да збориме, вака не.
@INNERBEAUTY шо значи шкорпија во Марс и пак шкорпија во МС? Ни на крај памет не ми беше ова дека сум, се изненадив. Ја само знакот, подзнакот и месечината си ја знаев, па по тоа се водев само. А ти викаш големо влијание имало тоа МС. Спојлер
Епа ај лаички од памет кратко у една, две реченици, удри ми една анализа барем за ова што сум у хороскоп, Јарец со Вага, месец у Риби. со МС у Лав. Спојлер Ако моеш, ако не, ништо.
Ова па уште помалку конретно. Не за читање натална и астро предикции. За астро-анализи на знаци, натална и предикции веќе има посебни теми.
Значи дека напето. Сеќа што е во соѕ. Вага па е малку избалансирано. Ќе пишам деновиве поконкретно за ова. И за ова(ѕвездена) натална.
Толку лошо е значи? Ццц ја овен, а испаднав поголема шкорпија од шкорпиите.. Иначе и вага има негде? Дека не забележав.
Имам веќе пишувано за ова. На https://horoscopes.astro-seek.com/ има опција да се смени од тропички на сидерален)(ѕвезден) хороскоп и се видат сидералната(ѕвездената) натална и положбата и знаците на Сонцето, Месечината и планетите во соѕвездија. Спојлер: .
Поради ова(горе) да, Марсот и МС имаат влијание и од соѕвездие Вага и тоа помага во случајов,поготово што Марс е ретро. Друго што се гледа во случајов е што/кое поле го "владее" Марсов, во случајов во кое поле паѓаат Овенот и Шкорпија(тропик/соѕвездија) за да се види целосната слика. Иначе секако десето поле има влијание од Шкорпијата, ете некој постави во СДК добри избори за кариера за МС Шкорпија, види ако те бендиса нешто. Иначе MC е меѓудругото поврзан со главата, вака поставен може да доведе до анксиозност и главоболки и буквално "hot head".
Шала на страна МС е поврзан и со изборот на кариера, ама и не мора да значи. Како и да е игра (ако не и нај) голема улога во првиот впечаток. Шкорпијата се поврзува со живот или смрт тематики(не за џабе Халовин е кога Сонцето мине овде), и таинственост. Па така и оние што имаат МС во Шкорпија оставаат таков впечаток.