Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

С.Е.П.У.Г.С ,,Васил Антевски- Дрен"

Дискусија во 'Образование' започната од ivana-milanovska, 5 јуни 2011.

1. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Би требало, но се зависи од просекот на другите кандидати.
    Не си ни свесна колку могу професори има, тоа не е како во основно 20-30 професори.
    А кој смер сакаш да го запишуваш?

На TheKing му/ѝ се допаѓа ова.
  2. TheKing

TheKing Активен член

Се зачлени на:
    29 април 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1
    Сакам да се запишам правен смер :)

3. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^Јас бев правен смер, искрено според мене правен е полесно од економски смер.

4. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.339
    Допаѓања:
    2.601
    Да не ги знае некој темите за писмена за Панонски легенди(житијата на Кирил и Методиј),поучително и похвално слово,Александар Македонски?? Правам писмена кај Трајанка ама она неќе да ги каже :devil:

5. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^Трајанка 4год. ми предаваше, и не дава теми кога е лута.
    А инаку на таква тема не сме правеле писмена
    А ако сте правеле подготовка за писмена,верувај дека нема мн поразлично да биде на писмената

6. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Јас решена сум да одам во школово, ама не знам што смер. :worried:
    Сакав прво правен, зашто има математика само 2 год, и полесно е како што ми кажувале, ама па сега кога се подразмислив па, ако идам на правен смер само правен факултет можам да идам, а имам слушнато дека ќе го затвараат зашто имало многу правници.
    И моите дома ми викаа дека е подобро економски, зашто сум имала повеќе избор за факултет и полесно работа можело да се најде, што е и точно, ама па математика па не ми иде нешто којзнае колку.
    И сега не знам на што да идам, еден ден на економски, еден ден на правен сакам. :worried:
    А уште неполн месец има до крај...

На TheKing му/ѝ се допаѓа ова.
  7. TheKing

TheKing Активен член

Се зачлени на:
    29 април 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1
    За факултетот незнам али за работа можеш да си отвориш своја канцеларија и ке си земаш пари у свој џеб не мора од други да чекаш :)

На Monna.Monna му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    уфф, и јас бев истиот случај како тебе ;) и тоа не секој ден различно, туку мислам дека во текот на денот по 100пати ќе се премислев... :) се тоа за на крај да се запишам во Карев :lol:

9. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Monna.Monna, лага е тоа дека со средно правно само правен факултет можеш да запишеш.

10. dancing.in.the.rain

dancing.in.the.rain Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    142
    Делам мислење со Snow-Queen. Ако завршиш правен смер во средно, не мора да значи дека треба на правен факултет да отидеш. Можеш средното да го завршиш на правен, а потоа каде сакаш да си бираш за факултет. Ти препорачувам правен од проста причина што навистина е полесен, гледајки од зборењето на правниците во школо, а и математиката ако не ти е јака страна, дефинитивно правен ти е супер. Јас сум на економски и мака мачам со таа математика. Немам добра основа и не ги сфаќам задачите во средно. Правен според мене ти е одличен избор, а за факултет имаш време да си размислиш :) Немој да мислиш дека само на правен факултет има многу. И на економски има.Крај краева ако гледаме така, кај нас без познаници и луѓе кои што ќе те убутаат (секоја чест на исклучоците) нигде работа неможеш да најдеш.

11. Tanjich

Tanjich Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    64
    Јас сум на правен и според мене е полесен според тоа другарки што ми кажуваат, а и професорите се малку построги на економски, што не значи дека нема строги и на правен смер ама ги нема многу. Не се замараш многу со математика, 2 години се учи мене во прва Викторија ми беше 5 имав срцка е жената, а 2 год ми беше Мирче легендата хахах на крај никој ни 1 ни 2 немаше. А за факултетот, со правен можеш каде сакаш да продолжиш не значи дека мораш на правен факултет. За работа некаде можеби повеќе шанси за да најдеш имаш со некој друг факултет, ама ако завршиш правен можеш да си отвориш своја канцеларија што според мене е многу подобро отколку да работиш за некого. Во врска со информацијата дека ќе го затвораат мислам не ти е точна такво нешто не сум слушнала, знам дека од оваа година ќе се примаат помалку студенти, но тоа ќе се примени и на други факултети каде во претходните години имало многу студенти со цел матурантите да се пренасочат на други факултети бидејќи економисти, правници и некои други професии веќе ги има многу. Се надевам дека ќе донесеш правилна одлука и мој совет ти е да не дозволуваш многу другите да влијаат многу на твоето мислење. За каде мислиш дека си подготвена таму запиши се и учи го она што го сакаш. Јас се запишав на правен смер бидејќи јас таму сакав и бидејќи го сакам правото, па затоа и лесно ми одеше учењето. Да ги послушав моите сега ќе учев за медицинска сестра или нешто слично :D . Ако те интересира нешто плус слободно пиши. Поздравче ;)

На Monna.Monna и TheKing им се допаѓа ова.
  12. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.838
    Ќе оди некој во сабота во школо? И ако бидеме малце деца има шанси да не пуштат или слабо?

13. Tanjich

Tanjich Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    64
    Нема да не пуштат ќе си седиме и претходно сме биле по пола клас па си седевме...

14. TheKing

TheKing Активен член

Се зачлени на:
    29 април 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1
    Да не знае некој кога е првиот упис оваа година???

15. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    ^
    На 16 и 17 мислам дека се уписите, ама не ме држи за збор, провери си страната на министерството.

Сега па јас уште толку се збунив. :worried:
    Ама правен ќе идам ваљда, 70 %. :geek:

16. Katojiikutaka

Katojiikutaka Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    226
    ако има некој што има правено писмена македонски во прва година за панонски легенди,климен и кирил,житијата и така натаму нека ми пише пп ако може помош малце. :)

17. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.339
    Допаѓања:
    2.601
    Лелее и јас за ова правам неделава://
    и мене некој нека ми пише ако има правено...

18. Katojiikutaka

Katojiikutaka Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    226

јас задутре..ај ако имате при така пратете жити се. :Д

19. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на: