Дали по една или по две недели се оди во смени??? И дали и во средно има изборни предмети како што има во основно???
мислам дека се две ама не сум сигурна ако сум грешка поправете ме а што се однесува до изборните мислам дека има ама сигурно нема да имаш изборен техничко
Исти се лектирите за правен и економски смер. Цар Едип Илијада Митот за златното јаболко Гилгамеш Прометеј Библија Панонски легенди За буквите-од Црноризец Храбар Македонски народни песни Галебот Џонатан Ливингстон
Дали некој знае како во прва година ги делат на одделенија учениците, односно кој во кое одделение ќе падне и со кои ученици; И дали некој знае од кој автор е лектирата за прва година Македонски народни песни??????
Нема оддленија туку класови . А како ги местат незнам ,ако има некоја професорка тука нека ти каже . Тоа е народно творештво кое се пренесувало од генерации на генерации и кои после се собрале во збирка или зборник од разни народни творби како што е Зборникот на Миладиновци.Значи нема конкретен автор т.е автор е македонскиот народ .Ако ја бараш лектирата барај ја само по насловот.
Немој да ве плашат дека е тешко само тоа ќе ви кажам.Се сменија времињата кога да учиш во Борис беше Wow Мене ми набија така страв од почеток и затоа многу лошо ја поминав првата година.
Леле пред малку кога прочитав се здрвев. Иако не ми предаваше ми изгледаше како добар човек. Само пишува дека по долга борба со болеста умрел, а од која болест не пишува. Многу тивко збореше некоја операција на грлоти изгледа правел, па претпоставувам дека е од рак.
http://www.vasilantevski.edu.mk/ За сите ученици и заинтересирани за Дрен. Новиот сајд со најнови информации, активности на училиштето, формулари и распореди.