moze da mi kazete nesto za ucilisteto opsto ( kako izgleda, dali nastavata se odrzuva vo ucilnici ili kabineti, dali ila menza vo ucilisteto i sl. nes za skoloto ) fala odnapred pozz
Уф не знам сега како е јас сум полагал пред 4 години бизнис интерно си имаше прирачник од него се учеше. Кој знае сега како е ама да знаеш и за интерните тестови од матурата треба да си научиш тоа тешко да е сменето А за изгледот на училиштето нема да кажам ништо бидејќи не сум влегол откако завршив (4 години) ама нешто средуваа таму не знам што и веројатно е добро направено
Moже ли да ми кажете дали ќе ме примат во економски смер јас сум 3 години со 5 , и една година со 4 ... сакам да се запишам на економски смер во борис ама загрижена сум за тоа дали ќе ме примат,ве молам кажете ми
Hmm Jas sum sega 8mo ii mislam da se zapishuvam vo Boriis Praven smer Ako mozhe nakraTko da mi napishe nekooJ neshTo za nekoii nasTavniici/ki shTo predavaaT na Praven smer Falaa vii odnapred <33333333333333
^имаш неколку терсен (непишано правило во секое школо ги има), така да гледај си ја струката што ја сакаш и тоа што би го учелаа не професорите
Ајде сега вие постарите кои се учеле во Борис да ми помогнете односно да ме посочите кој изборен предмет да го одберам пошто немам поим што да изберам. Се бираат 2 предмети едниот е математика ама другиот ми е проблем нештоо да ме посоветувате што би одбрале вие ?? Бизнис , Делобно работење, Сметководство,Математика за економисти,Странски јазик или Право?? Не ја пишувам математиката пошто таа е сигурна
Сакам да прашам некој што е прва или втора година сега у Борис. - Имам другарка која учи во Орце и е прва година,но како што помина помина годинава и добила многу лошо искуство со професорите во Орце,меѓутоа оцените и се 3-4-2,исто и во основно е поминувана со 4,запишана е во Орце со врски. Прашањево е:Дали таа може да се префрли во Борис правен смер,и ако може дали се бара просек на оцените од основно и средно од претходното училиште или се полага дирекно стручен прдмет? п.с ми треба брз одговор. -Фала♥
Епа вака,после 43453 предомислувања решив да се запишам Борис правен смер.Не прашувам дали е лесно тешко зашто знам дека е тешко,сегде е така.Сакам да прашам какви наставници има,друштво?
^друштво ќе си најдеш...се зависи каков ќе ви биде класот. Инаку, не се толку олоши наставниците, колку што се безобразни учениците. Има исклучок кај неколку проф. ама па сега тоа е тоа сегде има такви забегани.