Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

С.Е.П.У.Г.С ,,Васил Антевски- Дрен"

Дискусија во 'Образование' започната од ivana-milanovska, 5 јуни 2011.

1. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    Јанкуловска, многу одвратна жена и на лик и на карактер. терсен е. Бара учење и дисциплина. Си замислува дека е бог знае што.Стил воопшто нема. И не пробувај никогаш кај неа да докажуваш дека си во право. Остава на полагање.

2. stojanovskata

stojanovskata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    121
    По многу премислувања се одлучив за економски смер во Дрен ......секој што ќе оди економски смер нека ми пише лп,да си најда некој уште од сега :)

3. stojanovskata

stojanovskata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    121
    Da ve prasham shto e podobro francuski ili germanski profesorot/profesorkata?

4. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Може некој да ми ги каже лектирите за прва година? :)

5. LovePeace

LovePeace Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    37
    Француски е постара професорката и многу е добра :) И да не учиш пак ќе имаш добра оценка :D

6. dream.queen

dream.queen Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    191
    ќе има втор уписен рок или се пополниле местата од првиот?

7. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    тоа во школото ќе отидеш да си прашаш дали се пополнети местата

8. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    -Илијада
    -Гилгамеш
    -Панонски легенди
    -Цар Едип
    -Митот за златното јаболко

Ако ми текне уште некоја ќе ти пишам ;) :*

На prettyliar му/ѝ се допаѓа ова.
  9. dream.queen

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    191
    не сум во можност да одам па прашувам некоја која знае затоа уште еднаш ќе го поставам прашањето дали некоја знае дали ќе има втор уписен рок во понеделник или се пополниле местата од првиот?

10. LovePeace

LovePeace Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    37
    Види тука http://www.vasilantevski.edu.mk/, сигурно ќе најдеш :)

На dream.queen му/ѝ се допаѓа ова.
  11. dream.queen

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    191
    Од септември ќе бидат во смена 1 и 3, 2 и 4 или обратно? :)

12. LovePeace

LovePeace Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    37
    Обратно.. 1 и 2, 3 и 4 :)

13. dream.queen

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    191
    каде се оди на екскурзија во прва? :)

14. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    ^Јас кога бев прва година не' носеа на две еднодневни екскурзии. Во прво полугодие некаде во Ноември не' носеа во Крушево, а во второ полугодие во Април во Маврово. :)

Ама ова беше јас кога бев прва, а тоа е пред 6 години. Иако мислам дека не се смениле работите многу. Единствено може дестинацијата да ја менуваат од година во година, а инаку сигурна сум дека еднодневна си останува екскурзијата.

15. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Требаше годинава во Охрид прво па после во Грција али немаше заинтересираност и никаде не отидовме.

16. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Во прва и во втора обично не ги носат во странство ама со новиов директор све е сменето така да све е можно. Никој не може со сигурност да ти одговори :D

17. mawotosweetie

mawotosweetie Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    3
    се запишав оваа година во Борис, и сега сум малце чкљ како ке се вклопам, какви деца има, какви професори, како да постапам, дали да учам редовно :tmi: или само пред тест, испрашување и сл, :) а иначе имам избувливва природа, неправда не трпам и можам школото у воздух да го кренам :lol: дали да се исконтролирам малце :x или да си останам онаква како што сум.. леле 26526 мисли, прашања иам во глава |( дајте некој совет што како да правам, и исто сакам да прашам екскурзиите колку пари се? позз

18. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Ставени се листите кој со кој е во клас? :?:

19. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Екскурзиите се горе-долу 200 евра. За децата не знаеме какви нови деца ќе се запишат, тоа сама ќе го откриеш :D Професорите на економски смер се построги, повеќе бараат (барем мене такви ми се паднаа), а на правен смер повеќе попуштаат. Јас не учев редовно, претежно само пред тест.. чекам да ми се насоберат неколку теми па тогаш да седнам да учам. Ама ако сакаш 5ки тогаш учи си редовно. Јас поминував мн.добра со вакво учење. Сепак, се е до личноста :)

А за неправда ја има колку сакаш! Борис е познато по децата врскаџии. Нема што да се направи околу тоа :D И не се секирај толку. Прва година сите професори се полежерни. Сега кога ќе ми текне колку лесно поминав дури и смешно ми е. "Устав" учевме лекции од тетратка :D Ама има и такви што ќе се обидат да ве заплашат како на пример ТАА по музичко :D Со среќа!

20. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Се пронајдов малце во твојот пост, односно во болдираното. Е да, за волја на вистината и јас бев таква и тоа да, баш во Борис и да, не си поминував баш најдобро. Впрочем кога малце ќе размислам никаде нема да си поминуваш убаво на таков начин како што беше случајот со мене и така, ова малце како совет сфати го. :) Затоа најубаво е да си ги смириш страстите. Најдобронамерно. Барем во школо.

Инаку да ти одговорам. За тоа како ќе се вклопиш и какви деца ќе има никој неможе да ти одговори, тоа зависи од генерација до генерација. Ете се покажало до сега дека во Борис знае да има и деца на големи луѓе, само кај мене во генерација имаше можеби над 30 деца, од кој еден кај мене во клас. Така што твојата генерација сигурно нема да биде исклучок, сигурно ќе имате некој индиректен претставник од Собранието на Р.М. :lol: Ама тоа никакво влијание нема да има на тебе ако знаеш да ги игнорираш, секако доколку си имаш работа со кренати фаци (како што знае да има во таквите школи). Само игнор и крај. Сигурно од толку деца ќе си најдеш барем две како што треба другарки. 100% сум сигурна. ;)

Професорите како и во секое друго школо. Има и супер, фини професори, има и построги, има и злобни, има и позитивно забегани, а богами и негативно забегани. Малце лошото е што (барем јас што имам забележано) прфесорите мислат дека предаваат во некое приватно школо во Англија, а не во Борис и тоа во Македонија. Многу пати ќе слушнеш "знаете ли вие каде воопшто учите, знаете ли вие каква репутација има ова школо"... итн, итн... |(

Во врска со екскурзиите исто неможам да ти кажам зашто различно е од генерација до генерација, обично прв пат во трета носат надвор од земјата, а прва и втора тука во Македонија ама можеби се смениле работите незнам.

Така што само едно ти е сигурно во ова школо. Мој совет, учи континуирано. Значи секојдневно, никако само пред тест, многу испрашуваат, не е школо каде што ќе можеш туку-така да поминеш, не те плашам само реално ти кажувам. Ако си учиш ќе видиш дека нема да имаш гајле. :)