Може некој подетално да ми каже во ВТОРА година по предметот СМЕТКОВОДСТВО и по предметот ДЕЛОВНО РАБОТЕЊЕ што ќе учиме, и дали предметот ПРАКСА ќе биде само поврзано со Сметководство или и со Деловно работење???
Вака сеа,сметководство ти е еден од потешките предмети и си бара редовно учење,вежбање и најбитно е да следиш на час.Во прво полугодие повеќе е теорија но после ќе учите за биланс на состојба,биланс на успех,дневници,т-сметки,книжења итн.Деловно е полесно,све е теорија ама ич не ми текнува што учевме.Класна ни беше по деловно и полесно поминавме.Пракса е поврзана и со сметководство и со деловно,има и теорија и практична работа што вклучува пополнување на документи,изработка на биланси,калкулација,разни уплатници итн...Не е тешко пракса,најголемиот дел на час ќе го научиш
Сега ќе бидам трета година и знам дека ќе имам нови предмети и професори/професорки, некоја информација за тоа какви се професорите, дали е полесно/потешко, се бара ли многу... Слушнав дека оваа година еден ден во неделата ќе имам и 5 часа вистина е или не?
Вистина е. Баш ми текнува дека имав 5 часа во четврток Од кога ќе ви дадат распоред со професори тогаш ќе можеме да ти кажеме кој бара многу, а кој не
Не, секоја година треба да идеме во август или септември со сведителство од претходната година и да се запишеме.
каков август бре? о.О од мојот клас едвај дадоа пари за пријави да купи претседателот и тоа у октомври-ноември.. знам класната со недели се расправаше за да се соберат пари ама сите лабави, а не па да се потресуваат дали ќе се запишат у втора
само што се вратив од Борис сабајле во 12 кога бев ми рекоа во 2 ќе имало,се вратив после 2 саати ама немаше и пак прашав и ми рекоа во 6 дека ќе има,Јас ќе одам дури во сабота па и тогаш ако нема
Што предава Викторија? ми се паднала класна изгледа е некоја нова па ме интересира нешто повеќе за нејзе.
^Викторија Миланова? Според мене најлоша професорка во школово после Грнчарев. Предава Основи на правото и строга е, на почеток ќе ви дава многу домашна. Ако немаш напишано, уште 10 пати треба да пишуваш. На тестови не кажува што ќе ви се падне, али има и исклучоци. Понекогаш знае да се насмее, ама многу е злобна
Женски прва година сум и во понеделник кога ќе одиме ние треба да си ја бараме училната или...?Знам глупо прашање ама ме фаќа ептен страв
Аууу ама ја искомплицирале работава....кај нас тоа се правеше откако ќе почневме да одиме во школо. Собиравме пари за пријава и толку.
Сега видов не е Миланова туку Сотироска Викторија во меѓувреме за прва година од понеделник од осум саат сме?