Во право е Snow-Queen сигурно мислиш на Лила Дамеска. Освен ако оваа е некоја нова што ние постарите генерации не ја знаеме. Инаку ако се работи за Лила, ја би рекла дека е одличен класен раководител. Всушност и како професор е супер. Знам дека предава на економистите. Мене ми предаваше само една година и можеби важи за навистина строг професор ама има знаење кое знае да го предаде. Барем ја на тоа што се сеќавам можам само да кажам позитивни работи за неа. Како и да е, кој и да ти биде класен не треба да се замараш. Ти биди редовна, учи си се со време и што е најбитно немој многу да делиш правда или да се караш со професори. Ти гарантирам дека тоа во ова училиште не поминува.
Како што знам има две Митеви Гордани, па не знам за која збориш. Но ако ти се паднала таа што ми беше мене класна 4 години не се радувај. Значи ич не помагаше, не се бореше како класна не се интересираше за нас, но како професорка по англиски објаснуваше онака солидно и плус многу домашна бараше. Сите 4 години секој час домашна дава. Така да ако ти е она класна сами ќе си се борите со класот за било која работа. Мене никаков позитивен впечаток не ми остави. ^^^А за Дамеска сосема спротивно, се интересира како за сопствени деца и станува малку поблиска со нив. Им прави услуги кога им треба, но и си бара за возврат учење и труд. Како професорка е супер, се претставува како строга првите часови, но воопшто не е, мене ми стана омилена на крај. Добро објаснува, со слушање на час можеш да научиш. Едит: Сега видов не е за Лила Дамеска прашањето, но сепак може некој ќе сака да знае и за неа.
1ва и 2ра се од 8:00, а 3 и 4 се од 10:00 иначе кажете нешто за Јовановски Бобан (историја) и Гочевска Ирена (социологија) ..?
За Боби незнам како предава, дали е строг и сл. бидејќи не ми предавал, ама го знам, многу добар човек е, знае да се зафркава и така А проф. Ирена срцка е, знае да предава убаво, омилена професорка ми беше.
Мене ми предаваше англиски Гордана 4 години и стварно добро предава ама едноставно не можеш да ја слушаш од што многу замара, домашно секој час бара, си има список со минуси и плусеви. Многу пати бегав од нејзини часови зашо стварно беа преееедосадни, не се издржуваше А за строга, не е воопшто. Уствари ретки се тие класни у Борис што се замараат за класовите.
Viktorija Sotiroska e super. Zenata mi predavase vo I godina i jas nemav nikakov problem. Ako ucis lesno dobivas 5. Na drugarkami e bese klasna. Na pocetokot im bila stroga ama posle se falese od nea.
Боби и Ирена ми беа едни од омилените професори.Двајцата се предобри,се зафркаваат,попуштаат.Немаат маани хахахах Колку ќе ми фалат...
Сакам да ве прашам нешто за изборните предмети.Сега сум 3та година и сакам да се префрлам на друг изборен.Ќе може уште утре да се префрлам или не може веќе?