Кажаа дека ако почнеме од петок секако дека нема да го обработуваме,а ако почнеме од понеделник дека кје го обработуваме негде во април...А не разбрав точно од кога почнуваме.
^ Македонски Англиски 2 предмети изборна Организација Маркетинг Менаџмент Деловно Работење Бизнис Граѓанско Спорт Економска Математика Пракса Економија Мислам дека не заборавив ниеден..
Тешки се овие новиве предмети Организација Маркетинг Менаџмент Граѓанско и општо дали за сите предмети материјалот е тежок?
Па ништо не е лесно ..се си има своја тежина. И точно и неточно ќе биде ако ти кажам дека е лесно или тешко. Предметите дека се нови,фала богу на почеток не се сјајни ама понатаму одат лесно.. Исто зависи и до професорот секако. Организација и Маркетинг мене лично ми се многу глупави предмети,ама баш глупави зборот ми е вистински за нив..Измешно од економија и бизнис има во Маркетинг.А организација сосема ново. Граѓанско прелесно е,општа кулутра е целиот предмет,и во основно се учи истото. Е менаџмент.. малце е проблем,не ради предметот туку професорката што ми предава лично мене. Бара се на памет,незнам како е во другите школи,она наводно ни укажува цело време дека така и било кажано да се учи цел материјал на памет..Тоа едино е тешко,а предметот е интересен. Секоја година е се потешка и потешка,така да некои предмети се потешки и сложени,на некои ептен лесно се проаѓа..
Се е до човекот и професорот.Пример Граѓанско е многу лесно и убаво да се научи, ама кога ќе се појавеше Душка пред мене, срцето во петици ми одеше, и џабе што сум учела.Колку и да се трудиш таа на секој трет збор се уфрла. За разлика од организација, учев на начин 2-3 пати прочитај лекција, и после кога одговарав кај Жупановска, не зборев од книгата туку се преку примери преку свои сваќања и логика.Ја приметив дека она тоа го цени, што се трудиш своето сваќање да го изјасниш.
Епа за таа и менаџмент зборев.. Истата ми предава Супер е професорката,во секој поглед,мене ми е пример за професор и жена.Дефинитивно. Но,тоа што на памет треба да се учи,а вооедно материјалот е малце на потежок стил напишано,едино мене лично ми смета.А и на повеќето .. Но,добро сепак не се умира,ништо страшно не е Интересен е предметот,ќе видиш
Моето драго училиште! Види вака, ако сакаш да го учиш правото и ако имаш навика за учење нема да имаш ама баш никакви проблеми! Сега.. има некои професори што се ТЕРСЕНЕ али полека, полека ги снемува така да за тоа ич да не му ја мислиш, најбитно е да си учиш редовно, мирна да седиш на часови мислам да не си проблематична да не влагаш у конфликти со некои професори затоа што после може да те мачат, има секакви .. У глобала, можно е прва да ти биде потешка заради тоа што се запознаваш со нов материјал, нова средина, СЕ ти е ново и додека да се навикнеш ќе ти биде малку тешко, али ако си почнеш од почеток да си учиш и да те запамтат професорите дека учиш нема да имаш никакви потешкотии ниту пак проблеми Материјалот е нормално прилагоден за возраста како што растеш така имаш потежок и пообемен материјал, и некако во сите 4 години се учи истото со плус нешто ново, така да ако од предходно си научил се како што треба ќе ти биде лесно, плус тоа што се учи не е досадно туку баш е интересно доколку имаш интерес за овој смер! Среќно!
Во Борис дефинитивно се почнува во понеделник и тоа I и II година 1 смена, а III и IV година 2 смена.
Мене економија ми предава Марица и за полугодие ни ги стави истите оценки од тромесечие, бидејќи немаше време сите да не испраша.Мислите дека утре ќе испрашува уште 1 ден? Јас научив, ама сепак ми е страв малце.
Мој совет ти е, кај Марица филозофирај,давај многу примери(може и тие нејзините досадните). Но верувај тоа е оноа што го поштува и сака, она не сака набубано и кажано од збор до збор како што е во книгата. Многу е фина само ако знаеш да пристапиш, и да незнаш мораш да ја разубедиш во нејзиното мислење, и да ја убедиш во себе дека ти знаеш.Верувај така многу лесно ќе поминеш кај неа.
Знам дека е фина кај неа имам 5, утре не знам дали ќе испрашува затоа ми е страв. Ме мрзи да ги повторам лекцииве, а ги знам. И јас имам информации дека утре 1 и 2 год. се 1 смена, а 3 и 4 се 2 смена.
Истото и нас ни го направи,ни ги препиша само оцените и толку. И не се плаши,не испрашува после тоа,ново ќе си почнете Спојлер Исто вака и на крај ќе ви направи,на сите истото го прави веќе
Ако мислиш за материјал од прво полугодие,нема да испрашува за тоа. А,мислев за на крај кога ќе треба четврти оцени,тогаш истово најверојатно ќе го направи како и во прво полугодие.Нас така ни направи Фактички,само 2 пати во година одговараш за оцена кај неа и толку..е сега незнам дали сменила начин..