Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Таблети за слабеење

Дискусија во 'Диети' започната од sesilija, 24 април 2010.

1. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    хаахахах абе најдебела :D не си :) инаку провери си го имбоксот ти пишав пораче и не ги меркај чоколадите, знам дека е тешко ама нема :*

На vaskatodi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. jassy15

jassy15 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Dali moze nekoj da mi kaze kako da go vratam stomakot vo normala bidenjki otkako se porodiv nbe mi e vraten vo normala a veke sinceto ima 1 god dali da koristam tableti ili nesto dr
    [mod-kirilica:wrp0vqdh][/mod-kirilica:wrp0vqdh]

3. vaskatodi

vaskatodi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    3
    JASSI15....jas i ne sum ti bas najkompetentna da zboram za ova ....kerkite mi se 8 i 4 godini a stomakot koj nema namera da si zamine gordo si go nosam...............A inaku tableti i gluposti ne bi ti pomognale ti trebaat stomacni vezbi,ama koj da vezba ???????///jas ja pronajdov mojata dieta ..i idam dalje.. :D :hai:
    [mod-kirilica:3cwpaqne][/mod-kirilica:3cwpaqne]

4. jassy15

jassy15 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2

aj kazi mi ja koja dieta ja drzis i dali ima pozitivni rezultati? pozzz

5. vaskatodi

vaskatodi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    3
    Диета „9 кг“ – мени по денови

Во оваа диета појадокот е „убиствен“ т.е. кафе, кафе и само кафе секој ден. И тоа без шеќер. Доколку сте навикнати на слаткиот вкус на кафето можете да користите засладувач. Исклучително е важно да конзумирате многу вода (од 1.5 до 2л. на ден) и многу би било поволно за вас, во овие две недели да вклучите некоја минерално-витаминска формула која ви одговара.

Понеделник

Појадок:

Црно кафе без шеќер
    Ручек :

2 варени јајца
    Спанаќ сварен во солена вода
    Вечера :

1 голем бифтек, печен на малку масло
    Зелена салата

Вторник

Појадок :

Црно кафе без шеќер
    Ручек :

1 голем бифтек на жар
    Зелена салата
    Овошје по желба
    Вечера :

Варена шунка (количината е неважна)

Среда

Појадок :

Црно кафе без шеќер
    Ручек :

2 варени јајца
    Зелена салата
    1 домат
    Вечера :

Варена шунка
    Зелена салата

Четврток

Појадок :

Црно кафе без шеќер
    Ручек :

1 варено јајце
    Варен морков
    100гр свежо сирење
    Вечера :

Сезонско овошје
    Овошен јогурт (количината си ја определувате сами)

Петок

Појадок:

Црно кафе без шеќер
    Изрендан морков или пашканат со сок од лимон
    Ручек :

1 голема печена риба
    1 домат
    Вечера :

1 голем стек на жар
    Зелена салата

Сабота

Појадок :

Црно кафе без шеќер
    Ручек :

Пиле на жар
    Вечера :

2 варени јајца
    Свеж морков или пашканат

Недела

Појадок :

чај со лимон (без шеќер)
    Ручек :

1 голем стек, печен на 1-2 лажички масло
    Салата по избор
    Овошје по избор
    Вечера:

Честете се нешто по желба

Додатни напомени :

Диета „9 кг“ се состои од два циклуса од по 7 дена, што значи дека после недела почнувате со другиот круг – пратејќи го менито за понеделник
    Салатата можете да ја зачините со лимон и сол
    Овошјето, салатата и морковот или пашканатот можете да ги јадете во неограничена количина кога се на менито
    Стекот можете да го зачините со сол и зачини. А стекот, кој во менито цело време се напоменува дека е голем, е па не треба да биде поголем од 300 грама.
    JAS SUM OD NEDELATA NA OVAA DIETA IAMA NE VECERAM....I ODLICNO IMA EFEKT NA 14 DEN KE TI KAZAM KOLKU TOCNO SUM OSLABNATA

6. BondG1rl007

BondG1rl007 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    И женски? Има ли резулати од Слим Лајн ? Пишете =)

7. babyBlu

babyBlu Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    4
    Е вака...апчињата ги користам од април,значи веќе 6 месеци.Од храна не избегнувам ништо,значи јадам буквално све,благо,солено,кисело дури и кока кола пијам.Имав 98 кг,сега имам 75кг.А уште поинтересно е што ненормално се губи во обем.За овие 6 месеци направиф три паузи од по 2 недели,така ми рекоа во аптеката од кај што ги купувам.Значи сите сто се склони на јадење ке слабеат полека...сите што јадат нормално ке слабеат брзо...како и да е цената на Slim-line е секаде иста,ама искрено вредат за парите... ;) ;) ;)

На Olenka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Olenka

Olenka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    16
    Јас ги пијам веќе 6 дена по прв пат и многу сум задоволна како за почеток. Од нив губам апетит, но јадам се и сешто, прво бев манијак за благо, можев да јадам до бескрај, но сега многу ретко јадам, речиси ич, и од многу малку се заситувам. И за овие 6 дена вагата ми покажува -3 килограми, што е зачудувачки, просто не ми се верува. Се запрепастив последниот пат кога видов дека имам 93 килограми :o , сега кога видов дека имам намалено.. леелееее... одам понатаму до мојата крајна цел! И гледам дека ретко некој што не е задоволен од консумацијата на овие капсули. А ти babyBlu сако капсулите ли ги пиеш или ги користиш во комбинација со кафе или чај? Ме интересира колку загуби во обем, мене не ми е многу битно губењето на килажата, битно ми е да изгледам подобро, да немам спојлери по страните кога ги облечувам фармерките :)

9. La.femme

La.femme Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    111
    Еве веќе еден месец ги пијам капсулите од кактус (slim line hoodia p57) и досега изгубив 6 килограми во тежина, прв пат после 2 години сум под 90 килограми, имам 86 килограми и сум многу среќна. Можеби не се многу килограми, но во обем повеќе се забележува. Единствено што се плашев кога почнав да ги користам беше дека ќе ми влијаат лошо на месечниот циклус бидејќи сешто се изначитав по форумите, ама немав баш никаков проблем, добив точно на денот кога требаше. Ниту ми се здебелија ниту ми се згуснаа влакната на телото и надусниците, исти се како пред да почнам да ги пијам капсулите. Не ми е целта да се препукувам со некого, ама мислам дека секој треба да си каже свое лично искуство, а не да прекажува искуства на други луѓе. И јас имам другарка која во последниве години има пиено инхуа чај за слабеење, капсули од јаболков оцет, хербафаст капсули, хербалајн шејкови и кај неа немаше никаков ефект (ни позитивен ни негативен) од тие прозиводи , што во никој случај не ми дава право да кажам дека чинат или не чинат. Јас од слим лајн капсулите досега сум многу задоволна, ќе продолжам да ги пијам додека не ја постигнам посакуваната тежина. Ова го кажувам како конзумент, значи не ме плаќаат да ги рекламирам, не ги продавам ниту заработувам од нив, едноставно само си го кажувам моето искуство.

На babyBlu и Olenka им се допаѓа ова.
  10. babyBlu

babyBlu Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    4
    Драга Olenka,после отприлика 6 месеци користење на гел капсулите во обем сум:-10 раце,-17 гради,-24 струк,-16,5 бутови...сега ги пијам заедно со кафето,значи сабајле капсула и негде кон 17.00 кафе.Јас имав голем проблем на почетокот со плунката...значи жлездите ми беа блокирани,па затоа пиев вода нон-стоп,по 2,5-3 литри на ден посебно ноќе...е тогаш се слабее ненормално,кога ке го осетиш тоа ќе знаеш дека стварно почнуваш да слабееш.Само колку да знаеш со една доза ништо нема да постигнеш,ке останеш на тие 5-6 килограми,доколку сакаш да ослабиш повеќе тогаш треба да вложиш повеќе пари.Ти посакувам многу среќа и пиши да знаеме до кај си... ;) ;) ;) поздрав

11. babyBlu

babyBlu Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    4
    Еееее... уште нешто...косата престана да ми паѓа,лицето ми е чисто како на бебе,и кожата ми е мазна како на бебе,можда е од сугестија ама јас забележав откако почнав да ги пијам капсулите...и ТВРДАМ дека од нив нема шанси ни да се деформирате,нити па влакна ке ви пораснат,а усте помалку постоечките да ви се зацврстат....поздравчееее

12. Olenka

Olenka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    16
    Дефинитивно не останувам на една доза, планирам да ги пијам два - три месеци секако, ако треба ке ја појачам дозата со кафе или чај, се додека не стигнам до посакуваната цел не се откажувам. Парите колку и да се, вредат! Ќе известам за 4-5 дена како сум килажата, не сакам секој ден да стојам на вага. Али дефинитивно сум многу задоволна. И да, устата ми се суши, постојано пијам течности, и тоа е, сепак уште е рано, уште сум на 9от ден :) Голем поздрав и :*:*:*

13. blondini

blondini Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    10
    Сакам да прашам која е разликата помеѓу Слим Лајн гел капсулите и Худија?И едните и другите нели се слабеење,меѓутоа која е разликата?Фала однапред,поздрав до сите... :doh: :doh: :doh:

14. Olenka

Olenka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    16
    Незнам, види на сајтот http://www.slimline-club.com . Јас ги користам софт гел капсулите, и викат дека тој производ досега се покажал како најефикасен. Прашај некој од зачленетите што се во слимлајн клубот. Можеш да ги најдеш на фејсбук, имат група Slimline Club. Поздрав :)

15. renata76

renata76 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    34
    и јас сакам да знам кои да ги земам

16. She

She Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    54
    Може некој подетално да ми објасни како да им пратам меил за нарачка на SlimLine?
    А и цениве на производиве неможам да ги најдам :worried:

17. sandricka1

sandricka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2010
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    10
    http://www.facebook.com/sandorina add me tamu sve ke vi objasnam okolu slim line
    [mod-reklama:f1rhq1m2][/mod-reklama:f1rhq1m2]
    [mod-kirilica:f1rhq1m2][/mod-kirilica:f1rhq1m2]

18. Ferhunde-L

Ferhunde-L Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2010
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    14
    Само што ги земав слим лајн капсулите од утре почнувам :)

19. Olenka

Olenka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    16
    Среќно нека ти е и известувај не како се чувствуваш и како оди процесот на слабеење :) . Мене ми е 11ти ден и супер се чувствувам, само денес ме фати криза за благооо :wasntme:

20. Ferhunde-L

Ferhunde-L Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2010
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    14
    Ќе ве известувам секако утре ќе се мерам па ќе видам колку це ослабнам ти колку имас ослабнато досега? :D ..со лесно нека ни е :D