1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Таблети за слабеење

Дискусија во 'Диети' започната од sesilija, 24 април 2010.

1. Monkey.1

Monkey.1 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    jas gi koristev SlimLine tabletite cenata im e 2100 den i oslabev samo 1 kg iako vetuvaa poveke....

2. Snowww

Snowww Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Дали знае некој каде можам да ги најдам таблетите липовон ? Позз

3. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    490
    Девојче слатко и убаво,не те познавам и искрено ти мислам многу добро.
    Парите што ќе ги инвестираш во било каков препарат,вложи ги во некој експерт и нутриционист да те едуцира за се што сакаш.
    Не сакам да знам што има состав тој но направив search и составот е следен.
    Each of our weight loss pills (capsules) contains:
    LIPOVON COMPLEX FORMULA® 400mg
    Hoodia Gordonii Extract (20:1) - 350mg
    Garcinia Cambogia Extract - 50mg]
    Е сега да ти кажам малку за додатоците во исхрана и комплексните формули што се ставаат во нив.
    Погледни го видеово.
    Патентирана формула а може и шеќер да ти стават.
    https://www.youtube.com/watch?v=3vxrTMYXpZo
    Ти цитирам од статијата да знаеш што земаш.
    Garcinia Cambogia, aka Gambooge

The Claim: Superlatives used to describe this fruit-based supplement include: “breakthrough,” “magic,” “holy grail” and “body-fat buster.” Gambooge is supposed to burn fat because it is a great source of hydroxycitric acid (HCA), which is supposed to decrease your appetite. The supplement you buy is usually the HCA extracted from the fruit.

The Reality: Gambooge has research on it dating back to 15 years ago. A recent systematic review (in which researchers look at all relevant research to make a general recommendation) of over 700 participants concluded that gambooge has an irrelevant effect on your bodyweight.

Gambooge is a great example of the rats vs humans issue. While it was very promising in rats, human studies found none of those benefits.

Other Notables: Garcinia cambogia is traditionally used to enhance the flavor of food. The fruit itself has a sour taste (like lemons), and is frequently used in curries. In traditional medicine, garcinia cambogia is used as a laxative!

http://www.burnthefatblog.com/scientifi ... at-burners

Така да едуцирајте се малку и не фрлајте пари што можете да ги потрошите и инвестирате во нешто друго.
    :tmi:

4. teodorcka

teodorcka Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    16
    И колку намали со тие таблети , каде се продаваат и која цена се?
    Поздрав :)

5. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    490
    Таблетата е намали од исхраната и тргни го твојот глут од столот и почни да се потиш.
    Тоа е калориски дефицит.

6. teodorcka

teodorcka Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    16
    Еј баш ти благодарам на советот... Сите знаеме која е најдобра и најздрава опција за намалување на килограмите, но за жал немаме сите време за физички активности и за потење!!! И верувам дека никој од нас не е ни малку глуп за да не знае сто значат таблети за слабеење и дека и најобично апче содржи хемија!!! А ти всушност си машко или женско?

7. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    490
    Еј баш ти благодарам на советот... Сите знаеме која е најдобра и најздрава опција за намалување на килограмите, но за жал немаме сите време за физички активности и за потење!!! И верувам дека никој од нас не е ни малку глуп за да не знае сто значат таблети за слабеење и дека и најобично апче содржи хемија!!! А ти всушност си машко или женско?[/quote]
    Немаш изговори девојче само твојата мрзеливост.
    Џабе ми кажуваш немам време кога имаш време да седиш овде и да читаш отиди да прошеташ ќе се чувстуваш подобро.
    Наместо да идеш во ресторани и да јадеш брза храна почни да готвиш.
    Ј1 час посвети се на тебе и инвестирај ако мислиш дека ќе те направи подобро едно апче биди мој гостин но немој после да не речеш дека не сум те предупредил.
    Најдобар совет ти давам и ако сакаш пробај но нема да добиеш никаков ефект.

8. teodorcka

teodorcka Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    16
    Немаш изговори девојче само твојата мрзеливост.
    Џабе ми кажуваш немам време кога имаш време да седиш овде и да читаш отиди да прошеташ ќе се чувстуваш подобро.
    Наместо да идеш во ресторани и да јадеш брза храна почни да готвиш.
    Ј1 час посвети се на тебе и инвестирај ако мислиш дека ќе те направи подобро едно апче биди мој гостин но немој после да не речеш дека не сум те предупредил.
    Најдобар совет ти давам и ако сакаш пробај но нема да добиеш никаков ефект.[/quote]

Како прво и најосновно не ти се обратив јас на ТЕБЕ да се жалам дека немам време, а друга работа е што не одговори на моето прашање дали си женско или машко?
    Како второ незнаеш каква работа работам штом имам време да ги читам сите овие постови....
    Незнаес ни каде се хранам ни дали готвам, и ке те замолам да се воздржиш од било какви дискусии, и за крај не сум девојче туку сум возрасна жена, а ти ако мислиш дека можеш здравствено да им помогнеш на лугето фрли се на работа, направи некоја кампања за едукација за здрав живот.... Очигледно ти си тој што нон стоп седи. чита форуми и коментира на се.

Срдечен поздрав
    Пробај да зачекориш во женски чевли, па потоа да советуваш и да судиш!!!

9. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    490
    Како прво и најосновно не ти се обратив јас на ТЕБЕ да се жалам дека немам време, а друга работа е што не одговори на моето прашање дали си женско или машко?
    Како второ незнаеш каква работа работам штом имам време да ги читам сите овие постови....
    Незнаес ни каде се хранам ни дали готвам, и ке те замолам да се воздржиш од било какви дискусии, и за крај не сум девојче туку сум возрасна жена, а ти ако мислиш дека можеш здравствено да им помогнеш на лугето фрли се на работа, направи некоја кампања за едукација за здрав живот.... Очигледно ти си тој што нон стоп седи. чита форуми и коментира на се.

Срдечен поздрав
    Пробај да зачекориш во женски чевли, па потоа да советуваш и да судиш!!![/quote]
    Ок ти си имаш свој живот но ќе се вратиш на моето верувај :)

10. Sexy-Lady

Sexy-Lady Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2012
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    16
    Има ли некои од таблетите што ги фалите или некој чај што можам да го нјадам во аптека??

11. bonnie19

bonnie19 Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    StefChef мноооооооогу добро го познавам, teodorcka тој е машко и беше многу дебел порано, потоа почна да пие секакви хемии, протеини, апчиња и што се уште не, секако почна и со трчање и сега да слаб е, но нека не држи многу предавања по форумов, зошто и тој секојдневно пиеше апчиња и далеку од тоа дека ослабе на природен начин. Мразам луѓе што ги знам, а тука лажат и се опседнати со женски форуми. ФУУУУУУУУУЈ, ЧАООО, НЕМОЈ ДА ПИШУВАШ ПОВЕЌЕ И ДА ЛАЖЕШ!!!!

На teodorcka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. whit3.cat91

whit3.cat91 Активен член

Се зачлени на:
    17 декември 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    11
    Oд денес ги почнав апчињата Meizitang Botanical ..Ко за прв ден стварно имам намален апетит во споредба со предходните денојјј .. Па ке видиме за понатаму.. Ако има некој пиено би сакала да знам резултати фала.

13. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    490
    Здраво Бони,јас тука дојдов не заради девојките на форумот иако сум машко сепак ги имам доволно,но тоа е мој приватен живот.
    Мојата мисија е јасна и таа е мојата пасија фитнес,дисциплина и посветеност.
    Тоа што мене не ме чуди е што луѓето профитираат на не информираноста на одредени индивидуи.
    Секогаш ќе има така и секој си има свој избор,јас си го направив својот и тоа што го кажувам го практикувам на себе.
    За мене никогаш целта не била парите иако тоа нуди голема сигурност и комфортност во животот.
    За мене кога ќе видам дека сум му помогнал и сум му го покажал правиот пат на човек ми е по убаво и ме прави среќен од колку сите пари на светот.
    Но нашиот менталитет е таков да секогаш бараме брзи решенија,да пљукаме на другите и да искористиме секој што може да се искористи.
    Затоа такви компании успеваат но тоа е балон што ќе пукне еден ден.
    Ќе ги земат парите и ќе се ориентираат на друго.
    Затоа што не можат долго да ги лажат луѓето и нема шанси никој да ми докаже со факти дека ако инвестираш во фитнесот и во вежбањето ти освен телото што ќе го посакаш ќе добиеш и здраствени подобрувања.
    Ќе бидеш помлад,ќе се осеќаш подобро,повеќе енергија и ќе бидеш задоволен со твојот живот.
    Факт е дека на ова општество му требаат такви луѓе што не гледаат брзо да профитираат туку прво го ставаат задоволството на клиентот па се друго.
    Јас така правам иако немам диплома секогаш има скептици но секогаш кога ќе им покажам една слика молат да бидат како мене.
    А се тоа сум го постигнал со труд,пот и вложување во себе.
    Поздрав и благодарам за подршката :)

14. teodorcka

teodorcka Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    16
    Многу ти благодарам на информација. Како и што претпоставував, некоја исфрустрирана машка личност што пишува по сите теми и е сезнајко. Ахахахахахах, нека оди малку да потрча да си ја испразни негативната енергија а во спат можеби ке фати и некоја девојка па нема да додева по женски форуми :rofl:

На bonnie19 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. bonnie19

bonnie19 Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    Се убаво ова што си го напишал и вистина е, во сите теми за слабеење, последното мислење е секогаш од тебе, оти ти вака искусен се си знаеш. Арно ама, колку и да ти е мисијата или незнам што да помогнеш, со твоето критикување ништо не постигнуваш. И знаеш што е најтрагично? Гледам ги критикуваш девојките што пијат апчиња и луѓето што ,,профитираат‘‘, а многу добро знаеме (тие што те познаваме) дека ти беше прв што пиеше апчиња, хемикалии, протеини и што ли уште не. И тоа неможеш да го негираш. :clap: БРАВОС си успеал да ослабеш, одржуваш форма, но немој да збориш за здраво слабеење и да ги критикуваш тие што користат апчиња, кога ТИ ТАКА ОСЛАБНА.

На teodorcka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Teodora29292

Teodora29292 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    39
    Денес почнав со Factor Fit капсулите, не знам дали сте запознаени, јас дознав за нив уште пред 6-7 месеци на една од емисиите на Dr. Oz само што тогаш кај нас ги немаше, можеа само преку amazon да се нарачаат.
    Сега гледам ги има и кај нас, па од тоа што го прочитав по неколку странски форуми.. се решив да ги земам и да видам како ќе делуваат. Ако некој од тука од форумов ги има земено нека сподели искуство..

А јас ќе ве известам за неколку дена, дали има или нема промени :)

17. teodorcka

teodorcka Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    16
    А која цена се како се пијат и од каде ги купи?

18. Teodora29292

Teodora29292 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    39
    http://factorfit.mk/

Ова е страната, можеш да ги нарачаш и онлајн, мада јас се јавив и така ги порачав
    иначе цената е 1690, не плаќаш ништо за доставата..ваљда и тоа им е урачунато у цената :D а стигаат за ден,два..
    Во шишенцето има 60 капсули.. јас и мајка ми си ги поделивме, па ќе видиме дали ќе делуваат и колку ќе делуваат. На шишенцево не е пишано кога и како треба да се пијат, али од тоа што читав по форуми, препорачливо е да се пијат пред јадење. Се земаат 2 капсули на ден.. да речеме можеш насабајле и навечер.. зависи како си во можност.

Сега јас наутро обично јадам овошје и мусли со млекце.. или да речеме некоја кифла со јогурт, па подоцна земам овошен сок. Исто така решив да исфрлам junk food од менито. Затоа што, да бидеме реални, не може да земам капсули или било што за слабеење а да јадам се и сешто и да очекувам да ослабам. Причината што многумина посегаат по капсули е затоа што, има луѓе кои имаат поспор организам, не можат толку брзо да ослабнат али затоа се склони кон брзо дебелеење.

А и како што забележав во еден пост погоре, има луѓе кои се со обврски и немаат време за физичка активност, нити можат да држат одредени диети, каде да речеме, појадокот вклучува само 2 овошки. Тоа е апсурдно.. не може тие 2 овошки да му дадат толку енергија на човек кој го започнал денот во 7-8 наутро а има пауза дури во 12-13 часот. За да има енергија и за да може да функционира ќе му требаат јаглехидрати, што значи тој појадок, освен овошје треба да вклучува и нешто друго.

19. teodorcka

teodorcka Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    16
    Ти благодарам на информаијата. Потполно се слоѓувам со тебе во врска со метаболизмот и со режимот на исхрана. Кај сите е различно, работно време, домашни обврски и ред други работи во нашиот БРЗ ЖИВОТ :)
    Поздрав

20. Snowww

Snowww Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Ги има ли некој користено Факторфит таблетите дали имаат ефект ???