Таблети за слабеење

Дискусија во 'Диети' започната од sesilija, 24 април 2010.

1. gagic

gagic Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    63
    Дали ги има некој пиено Nature Essential од папаја и манго ?

2. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Ги имав пиено ми рекоа ќе станам папаја или манго,на крај станав крушка и се прејадов лубеница.
    Не знам што згрешив,можеби се прејадував и немав добар план за исхрана и за вежбање.
    Многу бев мрза и сакав брзи резултати,не разбирајќи дека нема брзо решение.
    Можеби ако го видов видеово ќе зачував пари и ќе се советував со некој што вистински знае.
    https://www.youtube.com/watch?v=umnkHsQ_h04
    П.С исхрана на прво место нема брзи решенија!

3. MonikaIlieva

MonikaIlieva Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2014
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    4
    јас си ги купив од минхен Хербафаст и имаше 10 таблети и ептен се добри ми се изгуби апетитот и ослабнав многу

4. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.572
    Допаѓања:
    5.908
    Slim Line Soft Gel

Дали ги употребувал некој? Резултати? Цена?

а Био Слим ?
    Цена? Резултати

Има нешто по аптеки или?

5. bubi22

bubi22 Нов член

Се зачлени на:
    25 мај 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    dAJTE KAZETE NESTO ZA BRZO SLABEENJE AKO IMA NEKOJ TABLETI PIENO OD ISKUSTVO

6. lucky.253

lucky.253 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Дали некој од вас ги има користено Артичока Форте, и доколку ги има би сакала да знам дали се постигнуваат некакви резултати ? :D

7. vesna11

vesna11 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2009
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    sandricka kako da te najdam na fb imam i nekoj prasanja za tebe pozzzz

8. sonuvacka

sonuvacka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2010
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    34
    дали некој ги има пробано акаи белинеа (acai belinea) како делуваат и дали има резултати?
    фала многу :* :* :*

9. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Секое апче функционира ако се сменат животните навики.
    Ако сакаш плацебо ефект слободно купи го.
    Дознај повеќе Вистината за топачите на мастите!: http://youtu.be/umnkHsQ_h04

10. anna87

anna87 Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    12
    Јас ги пиев Слим Лајн Софт гел и многу ми се лошеше од нив и прекинав после 9 дена. Јас би ти ги препорачала Липовон со нив имам добро искуство да не се повторувам :) . Поздрав

11. femina.girl

femina.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2011
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    5
    девојки,дали некоја од вас има пиено таблети од спирулина сан себастијан,не се наменети само за слабеенје.слуснав од една пријателка дека девојката сто ги пиела,намалила во килаза.по реков и вас да ве прасам,дали некоја од вас има искуство со овие таблети..позззз

12. teateevska

teateevska Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2014
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    46
    Каде можам да ги најдам таблетите Липовон и по која цена ?

13. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.260
    Мајка ми ги користи липовон таблетите. Кога беа во старата опаковка беа одлични ги користеше пред отприлика 8 месеци и тогаш симна 7 кг.( од 2 пакетчиња) а сега почна да ги пие во новата опаковка вака како што ја гледам гледам дека немаат никакви ефекти а почна да го пие и второто пакетче и нема симнато ни килце . Така што според мене сметам дека апчињата се променети и мислам дека за џабе ке давате пари инаку се 1800 ден и се продаваат по порачка преку телефон . Бројот ке го најдеш на фејсбук само напиши Липовон Македонија.
    е сега сакам да прашам за овие ефтини таблети -ова е за мене дали некој ги користел Supravit L-CarnitineL-carnitine и дали се добри , само да не ме поправат друго ништо не ми е важно
    Supravit L-CarnitineL-carnitine е потребен да ја ослободи енергијата од мастите. Ги транспортира масните киселини во митохондриите кои претставуваат “ложиште “ на клетката од каде енергијата е достапна за телото. Л-карнитинот се произведува во телото од амино киселините, лизин и метионин.

Карактеристики:

Како и да е во случај на големи енергетски потреби, потребата за Л-карнитин може да га надмине количеството што се произведува во организмот. Затоа Л-карнитинот се смета за “условно важна “ состојка и треба да се внесува дополнително. Наменет е за намалување на тежината и зголемување на физичката издржливост. Л-карнитинот ја подобрува оксидацијата на мастите( ефикасно ослободување на енергија како резултат од горењето на мастите.) и атлетското достигнување.

Квалитет и безбедност на Supravit L-carnitine

Л-карнитинот искористен во Supravit L-carnitine е од познатата марка L-Carnipure од шведскиот производител Lonza. Тоа е единствениот добавувач на 100% биолошки произведен L-carnipure. Благодарение на неговите квалитети, претставува единствениот во светот кој поседува GRAS ( Generally recognized as Safe) статус на FDA и единствениот кој е дозволен за употреба во храната во САД.

Намена:
    ги претвара мастите во енергија
    помага во губење на тежината
    ја зголемува физичката издржливост на организмот за време на спортување и вежбање.

Не се препознаени несакани ефекти.

Препорачана дневна доза:
    1-2 капсули се конзумираат со вода пред вежбање.

Се препорачува да се конзумираат 2 месеци, па потоа да се направи пауза.

Прикладно е за лица постари од 18 години.

Да не се зголемува препорачаната доза.

Жени кои се во период на бременост и доење да се консултираат со доктор пред употреба!

Начин на чување:
    Да се чува на суво место, недостапно за мали деца и на температура до 25° С

Supravit L-Carnitine претставува додаток кон храната, не е лек. Овој производ нема за цел да поставува дијагноза, лечи или да изврши превенција од било која болест. Да не се користи како замена на разноврсната исхрана.

Секоја капсула содржи:

L-carnitine 500 mg
    Magnesium stearate 5 mg
    И морам да искоментирам на темава НЕ СВАЌАМ ЗОШТО ТИЕ ШТО СЕ ПРОТИВ ТАБЛЕТИ ВООПШТО КОМЕНТИРААТ НА НЕА . Друштво нема потреба од вашето мислење. Според мене овде пишуваат луге кои веке пробале на поинаков начин и не им успеало па сега сакаат да пробаат на друг начин.
    на пр. Мајка ми има 80кг откако знам за мене цел живот е на здрава исхрана. Кога била млада имала 40 кг но после две деца стигнала до 80 и сега по никоја цена неможе да ги намали. Нејзината работа е физичка така што 8часа дневно редовно е во движење. Неможам да очекувам од неа кога ке се врати од работа да ја спрегнам да вежба тоа е лудо за жена од 60 год. па нели и треба одмор. И да ви кажам не се откажува што стварно ме фасцинира. Па затоа пробува со таблети.
    И затоа многу ме иритираат муабетите во стилот земи вежбај , земи јади само овошје и зеленчук и сл. значи не сте во нечие тело за да знаете кој што и како има пробано и каков начин на живот живее. Престанете со предрасуди ...не сте фер. .

На mmaar му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Jас ги пијам спирулината веќе 4 месеци но како витамински додаток и поради тоа што се богати со жележо и нели сите придобивки кои ги рекламираат меѓу кои и слабеењето, забележувам намалување на апетитот но дека се слабее од нив не, на природна база се даваат енергија и се чуствувам убаво и цената не им е висока 600 таблети се 500 денари, а дневно се пијат по 6 таблети три пред еден оброк три пред друг значи имаш тука за 100 дена :)

15. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Се извинувам што сум надвор од темата. но слабење со обична вода и малку цеден лимон дава зачудуваќи резлутати и тоа на секој организам.Значи пијте многу вода.Заменете ги соковите , кафето, со вода.Исфрлете ги благото од исхраната, и мрсното.И секако малку физичка активност ми годи на секој организам.А за таблети немам некое искуство но верувам дека се само дополнителни во секоја диета.

На Twinkles му/ѝ се допаѓа ова.
  16. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Не сум против користење на таблети кој се докажани и кој се ефективни.
    Тие се многу малку и очајните луѓе ќе купат се за да стопат вишок килограми повеќе,не разбирајќи дека такво магично апче не постои.
    Топење на мастите е комплексен процес,многу малку таблети делуваат да го забрзат процесот на топење масти.
    Има 3 категории што би ги поделил.
    1.Се термогениците или забрзувачи на метаболизмот,тие функционираат со подигање на срцевиот пулс и температурата на телото со што забрзуваат 5-10 % од дневните калориски потреби.
    2.Се таблети за намалување на стресот и го зголемуваат фокусот и е полесно за да се држиш на диета.
    Тоа се амино киселините л-тирозин и 5-HTP но дали делуваат е друга дебата.
    3.Се намалувачи на апетитот и инхибитори на одреден нутриент(јаглехидрати и масти)
    Диеталните влакна се најдобар избор за намалување на апетитот,потоа протеините и одредени суплементи кој се рекламираат дека ќе го намалат апетитот.
    Сите овие работи може да ги проверите на страната
    www.examine.com

17. Matilde

Matilde Нов член

Се зачлени на:
    23 август 2014
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    0
    дали некоја има искуство со БИО СЛИМ апцинја ги купив пред еден мецеџ ама уште не сум почнала да ги користам?

18. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Ја промени ли исхраната ?

19. Finki

Finki Нов член

Се зачлени на:
    8 септември 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Како да ослабам?

ако некој знае некој ефикасни таблети за слабеење што во исто време те прочистуваат поретко да одиш у вц ?

20. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    Како да ослабам?

лексилиум пробај или диезепам ;)
    |( |(
    стварно незнам како можеш да мислиш дека таблети ќе ти завршат работа мајкеми, стани и оди во теретана и купи си овошје место чипс е тоа ќе ти врши табота а не таблети