Вежбам во теретана веќе 10-тина месеци. Правам тежински вежби, но и кардио (трака, Орбитрек, велосипед). На почетокот вежбав 3 пати во неделата, а по извесно време кога се привикнав почнав да одам 5 пати, со паузи во Среда и Недела.
Дали некој имал некакво искуство со cellimine таблетите,некаде прочитав дека се доста ефективни, а ако има некој по упатен да каже дали може да сѐ употребуваат во комбинација со l-carnitine.
Л карнитинот ти е доволно. Ако имаш физичка активност и добра исхрана резултати ќе има. После секое користење на било каков суплемент за топење на масти,после престанок се отвора апетит и килажата брзо се враќа.
Благодарам мартин(за физичка активност па и немам баш) поради тоа сакав да слушнам мислење на некој по компетентен, не сум многу упатена во оваа тема .Благодарам
Не си го малтретирајте организмот со хемикалии, ниту пак давајте пари за пласибо. Потребно е човек да воспостави здрав начин на живеење - треба човек да биде одморен, здрава исхрана, редовно спортување, елиминирање на работите што ви создаваат непотребен стрес, нервози, а доколку неизбежно ги има треба да имате место и начин на кој што можете да се издувате... Не постои магично апче за решавање проблеми - тоа важи особено за пропратни теми како оваа, кои што треба да бидат секундарен позитивен резултат на добро функционирање, а не примарна цел. Ќе има луѓе кои што ќе сакаат да ве убедат поинаку и да ви продаваат глупости, од продукти, до идеологии, некои од лична корист, некои од злоба - толку ги бидува и толку се морални. Во животов сум бил и дебел и слаб, и долгокос и жилет, и релативно убав и релатививно грд... - не правете ништо за ќеиф на другите, се што правите, правете за себе, онака како што се чувствувате добро, комотно во сопствената кожа, на крајот на денот, секој сам си ја носи сопствената тежина и нема што тука околината да се меша.
Zdr sakam d aprasam ja si kupiv suoer dijet i imam 16god da gi pijam ili ne https://www.nature-et-forme.com/p/1016-nopal-bio-super-diet
na sekoj suplement pisuva od koja vozrast mozi da se pijat tabletite. Mada ovie se slabi taka da mozes da gi pies.
Извини сега го видов прашањето, не го пробав барам некој да ми кажи лично искуство, да не е реклама од нивната страна. Сама не пробав да си направам. Можи ќе пробам за некое време. Сега сум во план да пробам слабеење со помош на нутриционист. Ако имам некоја информација ќе пишам.
L carnitin е витамин пред се, исто како витамин Ц кои ги пиеме, не е баш таблета за слабеење. Прочитај на википедија немам баш време да ти објаснувам сега. Инаку секако дека секоја процесирана форма на витамин сама по себе има адитиви, еден витамин Ц да речеме, не можи да го замени лимонот.
Од каде го купуваш овој витамин -л карнитин. Без рецепт го даваат ? Така да кажам во аптека : дајте ми витамин л карнитин ?
Не е витамин Л карнитинот. Го користат за поголема енергија оние кои одат во теретана или тренираат. И со самото тоа можат подолго и повеќе да вежбаат, така што повеќе слабеат ----------------------------------- У темава пола мислат дека ако пијат Л карнитин салото само ќе почне да им се топи. За слабеење треба потење гз и помалку јадење, а не пиење суплементи.