Ако веќе се иде на топачи како л карнитин подобра опција е бцаа да се зема. Л кар. е аминокиселина. А бцаа содржи 5 аминокиселини . секако за вежбачи зборам. За легачи не помага.
BCAA se esencialni amino kiselini koj sodrzat LEUCIN,IZOLEUCIN I L VALIN. Ovie amino kiselini teloto ne gi proizveduva pa mora da se vnesat odnadvor so znaci ili preku hrana ili preku suplement. BCAA se za brz oporavak odma posle trening i isto taka go namaluvat zamorot i davat energia ako se koristat za vreme na trening, triptofanot proizveduva nevrotransmister serotonin. Za vreme na vezbanje serotoninot se laci i mozokot osejka deka teloto e umorno i predizvikuva namaluvanje na muskulnata sila i izdrzlivost. bcaa jas koristam vejke 5 meseci i edina dobivka e toa sto go stiti muskulot od opajganje za vreme na periodizacia i me osveuvat posle trening. Podobruvanje vo muskulna masa ili vo topenje masti nema nikakva promena taka da ne se lazete deka bcaa topat masti. L KARNETINOT e amino kiselina i ne e kancerogen suplement ne treskajte gluposti. L KARNETINOT ima uloga telesnite mastite da gi pretvori vo energia.Masnite kiselini se prenesuvaat do mitohondriite. toe to nakratko kazano za so sluzi l karnetinot. koga se koristi suplement imajte na um deka mora da se ima solidna ishrana znaci dobro izbalansirana hrana,dobar trening so dobra programa za treniranje i dobar odmor za da mozi teloto da rasti. Muskulite rastat i se obnovuvat posle trening a ne za vreme na trening. Ako nemate soodvetna dieta togas zabe koristite l karnetin. i batalete tie dieti kako un dieta,hrono ili neznam oslabi za 5 dena oslabi za 8 dena. Sami zanete deka toa e nevozmozno. Dietata treba da traj se dodeka ne se postignat posakuvanite rezultati. Dietite mozi da traat i do 8 meseci pa cak i godina dena,nema odreden period kolku vreme da se drzi dieta.
Знам дека нема магична таблета за слабеење но да го забрза процесот покрај вежби и диета... има ли некој производ од кои сте задоволни без разлика дали е чај таблети...
Јас вчеа баш се мислев дали да ги купам http://natusana.mk/wp-content/uploads/2017/03/апуретин.jpg овие се за исфрлање на вишокот на вода од организмот
Оф какви не се глупости прочитав во темата то чудо нешто, од само прогласени фитнес инструктори до "натпреварувачи". За да се исфрли поткожна вода во организмот, потребно е веќе да си на ниско ниво на масти. Исфрлањето се прави со манипулација на алдостеронот. Не си ги трошете парите на глупости. И ако имате да прашате нешто слободно пишете, не земајте ништо на своја рака.
женииии кај да најдам ефиканси апчиња за губење апетит???? како на времето пред 5 години што беа слим лајн врска немаат и овие
Јас не држам диета и не користам суплементи, само јадам помалку.. А најмногу ослабев со пиење вода, 3 литри на ден. Побрзо од водата и по малку јадење ништо друго не слабее.
Многу лошо ми реагираа мене.. од само едно апче имав несоница, страшна тахикардија не бев заспана два дена воопшто... не ти ги препорачувам искрено едвај се опоравив..
Здраво дали во последниве неколку месеци некој пиеше bioslim дали имаше резултат дали му се намали апетитот и колку ослаби? п.с намалени се на 1000 па сакам да ги пијам дали вреди
Здраво, не знам дали прашањето е соодветно за овде но сепак е поврзано со слабеење. Дали некој користел медобил? Гледам имаат акција медобил голд пакет, околу 1900 денари е, со гратис крема за стрии и чај. Читам на една постара тема има различни коментари, ме интересира некој дали има користено и ефектот каков е? Дали вреди да се дадат толку пари? Благодарам