Ќе го оставам ова тука за секој што ќе ја отвори темава да подразмисли. https://irl.mk/zabraneti-suplementi-za-ubavina-i-zdrav-e-ve-demnat-na-interent/
Јас ги немам користено, само сакав да те спречам да не трошиш пари. Другпат памет во глава и не купувај суплементи ниту пак се изгладнувај.
Пешачење, трчање, вежбање и промена на исхраната. Само така ќе дојдете до посакуваниот резултат. Ем витки, ем здрави. Џабе фрлате пари и се труете со разноразни таблети и чаеви.
За некој ако се мисли да купува - не памтам како се викаа таблетите, ама на другарка и беа препорачани и заедно ги пиевме. Тој месец кога ни дојде циклусот јас 3 саати не можев од кревед да станам од болки, дури ни да се подигнам само за апче да испијам. Испив 3 вида апчиња ништо не ми помогна. А другарка ми дури и до болница заврши од болки, на инфузија. После тоа ги прекинавме и двете. А тој месец немаше никакви резултати од апчињата. Така да моја препорака - никако. П.С. памтам само дека беа жолти апчињата.
NDRI антидепресанти се давет за слабеење ама зависит и од психијатарот или неврологот дали сакат да те разберит
NDRI антидепресанти се препишуваат за слабеење само требит со психијатар да разговараш , јас имам епи ама не пијам антиепилептици и хаос ми е . Зависит и од шо ти е предизвикано дебелеењето . SSRI , SNRI антидепресанти како на пример Venlafaxine , sertraline . Citalopram. Escitalopram се причина за дебелеење и некој антиепилептици .