Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Таблети за слабеење

Дискусија во 'Диети' започната од sesilija, 24 април 2010.

1. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.629
    Допаѓања:
    21.784
    Значи нешто ко плацебо.:D
    Ако не си ослабел, не е оти суплементот за слабеење не го бива него ти не си пешачел. Ако пешачиш, ќе го биде. Мање битно што пешачењето помогнало.
    Исто и за другово.

И пак ќе прашам како исфрлање вода и потење помага во слабеење?

На Anyshka и Ajronmen им се допаѓа ова.
  2. ivanka_medenka

ivanka_medenka Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2023
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    48
    Ne znam, ama mene primer mozda imam 4kg visok, ne e toa nesto mnogu, ne jadam posle 18h i odma gi topam. Ama nekoj sto mu trebaat poveke... ete treneri ima, razbiraat, ke dadat sovet, moja preporaka za topenje nad 15/20kg e fizicka aktivnost (barem pesacenje bez pauza 1h), zdrava hrana (moze i keto) i suplement.

Pijam C sumlivi od DM, rastvoram 2 vo golema casa voda, cat pat zelen caj, tursko sabajle i 3vo1 cel den

Mene me prasuvas? Kazav sto ima... inaku... Isfrlanje visok voda namaluva otoci po telo (vizuelno izgledate poslabo) i e mnogu vazno ako imate visok voda. Edna doktorka mi kaza toa da go proveram so raka. Primer so palecot stiskate na drugata raka i kolku ostanuva "bel otpecatok" podolgo, tolku poveke visok voda imate. Za visok voda pomaga kafe i mnogu voda dnevno. Potenje pomaga za isfrlanje na masti, verojatno ne znaes, ama mastite ne se isfrlaat samo preku golema nuzda tuku NAJGOLEMIOT DEL se isfrlaat preku mokraca i potenje. Preparatot koj kaj nekogo deluva na potenje, kaj drug go tera na pocesto praznenje i sl, sekoj organizam e razlicen.

Ima luge sto voopsto ne se potat... jas se potam i ne bi piela nesto sto plus ke me topi zosto bi me nerviralo. Rekov 4kg gi simnuvam so nejadenje navecer.

kolku kg si? imas i ti maka?

Последна измена од модератор: 1 септември 2023
  3. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.629
    Допаѓања:
    21.784
    А ти кажа докторката дека ако стварно имаш такви отоци по тело да провериш срце и бубрези или јок?
    Масти во принцип не се исфрлаат многу како цели масти. Исто како што во цревата не се ресорбираат такви какви што ги јадеме зашто не можат да поминат.
    А со потење и мокрење исфрлаш дел од продуктите на топењето на мастите, инаку не го убрзува тоа самото топење.

Последна измена: 1 септември 2023
    На Anyshka и Angie1432 им се допаѓа ова.
  4. ivanka_medenka

Се зачлени на:
    13 август 2023
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    48
    pa toa se neprimetni otoci... primer drugarka ledovno odi vo eden anti aging centar i pravat masaza preku koja se isfrlaat tecnosti, vika ednata noga koga ke i ja napravat izgleda 20% pomala od drugata, tiense tecnosti sto se zadrzuvaat. Znam deka serapeptaze gi davaa ama masaza si e sosema prirodno.

5. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.688
    Допаѓања:
    39.784
    А што се ова магични капсули па по желба си одбираш што функција сакаш? :D Нема везе што сите тие работи се поврзани...

Па не баш. Мастите најмногу се исфрлаат преку јаглерод диоксид, помалку преку вода. Навистина не значи по дифолт дека ако повеќе се потиш и повеќе слабееш.
    Не? Сите имаме иста физиологија, да беше вака немаше еден лек да постои.

На Ajronmen, Anyshka и Munchmallow20 им се допаѓа ова.
  6. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.629
    Допаѓања:
    21.784
    И ова што реков.
    Не се заебавајте со лаксативи или било што што ве тера да ќењате многу често освен запек ако имате па и тогаш не треба баш.
    Почесто празнење не ти го топи побрзо салото, како да ви кажам.
    Ќе пореметите флора, варење, електролитен баланс, па и дефицит на витамини може да си направите и ќе се сликате после.
    Хемороидите башка :tmi:

На Angie1432 и Anyshka им се допаѓа ова.
  7. ivanka_medenka

Се зачлени на:
    13 август 2023
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    48
    taka gi reklamiraat, turski caj pies i te topi pisi trex ili diox na tiktok i ke vidis so stavaat od sarma se pravi koska cista prevara

8. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.352
    Допаѓања:
    13.505
    @ivanka_medenka и после не си продавала суплементи и разни производи за слабеење, абе ајде.
    Од оние кланот на Biocom, Regenor и сличните, може и Хербалајф, да не си?

Колку се смешни тие, појма од живот немаат, основни познавања од метаболизам, од метаболички процеси во телото, како фунционира телото, плус повеќето од нив изгледаат машала и они ќе ти продаваат ветер у магла и ќе те средат хахахаха.
    Не се лути, само ми личиш дека си нивна според коментариве.

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    8.801
    Чекај, бе, ти во денот пиеш 6 кафиња?

Ова што се обидуваш да го рекламираш воопшто не е е позитивна реклама.

Поздрав и се` најдобро.

10. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    1.420
    Кофеин од самото кафе и кофеин од суплемент се скроз различни супстанци. Иначе дозволена максимална доза на кофеин во еден ден е мах 250mlg.
    Тие шо се осетливи на кофеин и 100mlg е многу а камоли 250 :worried:

11. ivanka_medenka

Се зачлени на:
    13 август 2023
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    48
    normalno deka ke slabees ako namesto rucek i vecera pies herbalife shejk, ama koga ke prekines da go pies ke kacis 4 pati poveke. Imam probano i voopsto ne mi se dopaga. Plus toa kremite se preskapi i nemaat nekoj efekt. Herbalajf max izbegnuvajte!

da, navika, ne e zdravo ama jas si pijam, sea ajde se da skratime haha

Последна измена од модератор: 1 септември 2023
  12. Femiz

Femiz Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2016
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    18
    Dali nekoj gi koristel ovie slim fit tableti?

Прикачени фајлови:

13. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    1.420
    Реклама,лага,никаков ефект,фрлање на пари и гратис нарушено здравје.

На Femiz му/ѝ се допаѓа ова.
  14. www123

www123 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2023
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    126
    jas nemam problem, brat mi ima, mnogu e debel ima sigurno nad120 kg ima 19 godini, ne saka da vezba ni da drzi dieta, sakase na fakultet no moite go vrabotija na teska fizicka rabota demek da oslabne, veke 5 meseci raboti i ni gram ne oslabna, otkako pocna da raboti samo se nervira i pritisok kaci, veke pie apcinja za pritisok od najslabite no sepak pie
    ako znaete nekoi apcinja za slabeenje sto sigurno deluvaat pisete koi
    caevi piese nekolku razni nieden ne deluva
    slusnal nekade na mn debeli im davale nekoj lek za doijabetes od koj se slabeelo, ako znaete kako se vika i nego pisete mi go

15. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.921
    Допаѓања:
    7.603
    Види треба да испита шеќер преку ОГТТ, тоа е тест со пиење на вода со шеќер. И после резултатите ќе кажат дали треба да пие некои апчиња. Ама апчиња како апчиња нема да доведат до магично намалување на тежината. Мора да внимава на исхрана и да вежба. Без тоа се е џабе.

16. www123

www123 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2023
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    126
    da pravese tie testovi, otkako insulinot malku mu bese pokacen no mnogu malku a sekerot bese vo red
    potoa edna nedela mu rekoa da jade sekoj den po edno cokolado i pak proveruvaa i insulin i seker i trimesecen seker i izleze deka se e vo red ,nema pokacen seker
    e tie apcinja sto spomnav za dijabet gi davale i na luge koi nemaat no se mnogu debeli no ne znam kako se vikaat

17. EmporioIvankov

EmporioIvankov Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.186
    Ozempic. Ама нека си прочита нус-ефекти, ќе се стаи сам на диета.

18. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.352
    Допаѓања:
    13.505
    Значи стварно не се глупирајте.
    Како може вака слушнал за лек за дијабетичари дека ослабеле па и он сакал да проба. Озбилни сте?
    Бонбони да не се тие лекови? :^)
    Како ги замислувате?

Ако има проблем со дијабетес секако ќе му рекле дали е за терапија или не е.
    Обично ако се работи преддијабет, прво со средување на исхрана и физичка активност се почнува и нема не сакам, за здравје се работи, како може толку неодговорен да е.
    Викаш после резултатите биле во ред, супер но сепак треба да се превенира во иднина да не се појават други проблеми и онака си има веќе хипертензија и прима терапија.

Пишувавме ја и ти колку шо се сеќавам, скратен пат значи нема. Нека се помири со тоа. Мора гзот да се мрдне, да се активира и да почне соодветно да се храни.

Зашто не пробате со нутриционист ако сте во можност? Нема да гладува туку правилно ќе ги комбинира оброците како што треба. Вака стварно тапка во место и здравјето уште толку може да си го сјебе, а во најубави години е.

Тргнете од памет апчиња, чаеви, прашоци и остали хемикалии. Може на нормален природен начин да си ја регулира тежината и да си го подобри здравјето.
    Но ако се реши сам, така да, до него е се.
    Не зезај жити се. Со вакви совети лошо им правиш на останатите.
    Знаеш какви има, одма се залетуваат, испробуваат се и после отиде здравјето и тоа што останало.

Треба да се заклучи темава, не глеам како може да му помогне некому.

На Selena01 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. www123

www123 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2023
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    126
    pa ne znam, taka slusnal, moze nekoj mu kazal,no toj veli na w se vikale no ne se sekava, sega citam za ovie spomnative opustena koza na zadnik i lice,nus efekt pa normalno e toa ako si mnogu debel i oslabnes normalno deka ke ima visok opustena koza, podobro i toa otkolku debelina, no toj mlad e pa moze pobrgu kozata ke se sobere, sto znam
    tesko dieta da drzi a samo pesacenje nema efekt nikakov, a i raboti celi 8h kreva tesko, ne sedi, stoi , masinata na koja raboti e kako polukrug eden vid vezba e so teski predmeti, zema od edna strana na druga se vrti pa stava, pa pak isto povtoruva i taka celi 8h osven pauza za rucek, ni gram ne oslabna i tiroidna proverija, srce, se se e vo red a realno ne jade tolku mnogu, jas poveke jadam od nego duri i vo sred nok ke se najadam pa ke si legnam, a imam samo 52 kg,na 174 visina duri i mi falata toj so godini samo 2 pati jade vo denot a se debelee, ne znam sto ne e vo red no sigurno nesto ne e vo red

20. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.352
    Допаѓања:
    13.505
    Абе тоа секако ќе биде последица опуштена кожа кога слабее човек толкава килажа туку не знам како ви се ризикува здравјето, се чудам ама вие си знаете секако. Мој совет да не експериментира, кажав.
    Си има попаметни начини и побезболни за да се обиде да се стави во ред.

Не е нормално ако не јаде, плус физичка работа има, да се дебелее и да не ослабе ни грам. Можеби и така си мисли дека не јаде, а всушност внесува многу калории.
    Или сепак метаболизмот му е нарушен поради разни причини.

Се чудам како викаш инсулинот бил добар и во нормала со вакви симптоми, претходно покачен, а кортизолот?