Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Таблет

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од feminium, 24 јануари 2013.

1. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.473
    Допаѓања:
    17.174
    Ја го имам овој, не е нешто посебно ама како и сите други практичен е.
    Спор е, има малку меморија, не држи батерија многу. Ама после толку тускања уште е жив.

Иначе да прашам кај има маски за ваков таблет (дали воопшто постојат од тие силиконските како за телефони) и колку се движат цените?

2. Roxana

Roxana Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2013
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    71
    Девојки да прасам, мозе ли на таблетот да се стави усб како тоа на лаптопите за интернет сто е?

3. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Мислам дека не. Мојот таблет нема таква опција. Интернет добива како и телефоните, преку Wi-fi. Треба дома да си ставиш рутер на компјутерот за да фаќаш интернат, онака мислам дека не може :)

4. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Од каде можам да симнам книги за на таблетот да читам :) ?

5. cherry-on-top

cherry-on-top Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    45
    Јас имам ваков
    Многу си го сакам. Супер ми е. Ем брз, ем има меморија, се нај :inlove: Ви го препорачувам

6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    cheetah.girl jас читам на Scribd, обично на српски или хрватски, ама се наоѓа и по нешто на мак.

На cheetah.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Мене таблетот ми стои во фиока.
    Си го чувам за кога ќе патувам некаде да го носам.
    И го користам за се. И фала богу што измислија таблет. :D

8. tiph24

tiph24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2014
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    177
    Јас имам Samsung Galaxy Note 10.1 и сум задоволна хах.Мислев дека iPod се болје,ама не се.

9. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    4.392
    Препорака за таблет до кај 5000-6000 денари? Не ми се даваат многу пари за таблет, да не го утнам, па да ми биде криво :D

10. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Девојки препорака за таблет кој ќе држи батерија барем еден ден и да е до 5000-6000 илјади денари?

11. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Епа ако ти стои повеќе во фиока дај да ти го купам. :lol:

12. One.Day.One.Girl

One.Day.One.Girl Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    40
    Пошто овде има тема таблети па да прашам зашто несака да ми се поврзе таблетот со интернетот ? значи се беше ок и сеа наеднаш нешо сертификатот не бил достапедн што е тоа каков сертификат неам појма :( го исклучив и па го уклучив и па не ми дава фанаф го диконектирав и па го поврзав па нејке до шо е работата а имам интернет на компјутерот ве моламм побргу више 2 дена вака ми е неможам без него да живеам ;( ;( ;( ;( ;(

13. Consultant

Consultant Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2014
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    101
    што марка на таблет имаш и кој error по точно ти го јавува? :)

На One.Day.One.Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. One.Day.One.Girl

One.Day.One.Girl Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    40
    Nextbook ми е таблетот неам поим шо ерор ми е ми јавува дека сертификатот на интернет конекцијата не го бивало ;( ;( ;(

15. Pinafan

Pinafan Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2013
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    36
    Има полно модели во Анхоч!Многу е битно дали ќе го користиш дома или насекаде интернетот.
    Јас најреално таблет без 3G не би можел да замислам.
    АКо не ти е битно 3G еден пријател го има овој и е многу задоволен

http://anhoch.com/pcmarket/index.php?ca ... &pid=34880

за 500 денари повеќе имаш Самсунг Галакси ТАБ 3 со можност за избор на боја(бела и црна)

http://anhoch.com/pcmarket/index.php?ca ... &pid=13973

додека пак е потребно 3G најевтино нешто е ова

http://anhoch.com/pcmarket/index.php?ca ... &pid=35144

Тоа е нешто што можев да видам вака на прва.Прошетај по повеќе продавници и одбери што сметаш дека е најдобро.
    Совет,како и да е прескокни ги само овие GO CLEVER.Еден ден ми траеше таблетот само,толку му требаше да се закочи и да изгори цела плочка :@

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    A да ве прашам...кога би бирале таблет или таков мини лаптоп, со оглед на досегашното искуство што го имате со таблетите, што би купиле? Повторно ли би одбрале таблет?
    Јас се мислам сега да си купам таква мобилна направа па не знам кое би ми се исплатило повеќе.. :?:

И еве на пример да разгледувам таблети.. што перформанси треба да гледам да има?

17. Consultant

Consultant Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2014
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    101
    Google nexus 7, ili google nexus 10 tie dve varijanti se sredna klasa ako sakas povisoka klasa ke odberes od samsung galaxy tab varijanti koj sto treba da imaat quad core processor na minimum od 1.7 pa nagore :)

drugi kako na primer sto se nekoi quart ili neznam maxwell nekoi no name brendovi nema da ti vrsat rabota :)

poz

На Madam-A му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    Фала Консултант, стварно си бил фин :lol:
    Значи ти викаш дека подобра варијанта ми е таблет, да не се расправам со минилаптопчиња а?
    Ќе ги разлистам и уназад странициве да видам што се советувало и ќе почнам да си бирам таблет ако не :)
    п.с. Очекувајте мутави прашања во иднина од мене зашо ништо не се разбирам во електроникиве :tmi: :$

19. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Јас пред, хм, 2 месеца ќе да има, можда и малце повеќе :?: , си купив Леново од Сетек, намален од 7000 на 5000. Искрено бев скептик, го земав порано за да го ,,тестирам,, за во странција оти не планирам да влечам лаптоп. :D

Некако сум воодушевена, позитивно изненадена, :D батеријата ми држи и по 3 дена, а го дрндам прилично многу. Ама многу пазам како го полнам, скроз празен до скроз полн, а и пазам да не му правам оверчарџ, пример, да го ставам на полнач и да си легнам и да го извадам тек сабајлето. :!: Има апликација за тоа, Батери доктор, другиве ми се чудат како толку држи батерија. :)

Е сега, имајте на ум дека таблет си е таблет, за сурфање, нешто игрици, фб, скајп, чатување... Ако го преполнувате како да е врвна машина, мислам дека и да е некој најскап ќе кочи и нема да биде тоа тоа.

Ако не го земев овој, ќе го земев Асус Мемо Пад, ама немав пари и не ми се чекаше искрено. Го имам пробано тој, боите му се малце подобри, има и задна камера, а ако не се лажам и не е со дуал кор, туку е со кватро. Како и да е, и двата се добри.

А кај да му најдам ја фолија за одозгора, м? И едно маскиче. :?:

На Nati.P му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Doozy може да ми пратиш линк? Мене ми е важно да држи батерија. Еве дечко ми има, ама батеријата издржува неколку часа. Ми треба за кога ќе одам некаде да не носам лап топ со мене, прилично ми е тежок :D