Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Таен Дедо Мраз

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од нина122, 27 декември 2023.

1. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.360
    Допаѓања:
    126.235
    Ете, гледаш дека не треба да судиш и да се разочаруваш.
    Кој е човек, ќе се извини и ќе надомести.
    Ова е и повеќе од солидно извинување. :D
    Па, подели нешто со сестра ти.

На Pa8la и SummerGirl им се допаѓа ова.
  2. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.375
    Допаѓања:
    171.447
    Ја знаете ли онаа
    -На поклонет коњ не му се гледаат забите
    :D:D:D

На sunshinebabe, Frosty!, Pa8la и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.683
    Допаѓања:
    79.789
    Зе надевам ова е тролање, ако не е, многу ми е жал што некој олку се замара за ваква најобична и неважна работа.

На sunshinebabe, theunforgiven, Pa8la и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    12.322
    Ок, ја исчитав темата конечно и само не сфатив зошто пакетчето е потпишано Нина122 како овде?

На sunshinebabe, Bezimenka90, BlackNight и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    2.474
    Пошо трола, како не сфативте до сеа. :rofl:

На Pa8la, Scott Weiland, Srckata28 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.554
    Допаѓања:
    12.781
    Сама го потпишав, да не мислите дека сум нашла слика од пакетче од интернет.. Сигурно некој рандом колега не знае како сум на Фемина потпишана..

На Splendor., eliesaab, Gosh и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    12.322
    Поинтересно ќе беше да те прочитал колегата овде :D Битно ти си среќна сега, ти е гајле :D

На Pa8la и eliesaab им се допаѓа ова.
  8. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    20.315
    Мажот ми си доби мултифункционално џебно ноже ( од оние со ноже, отворач итн). Среќен беше си рече таман за в кола да го чувам да се најде. И тој поклонот што го даде беше скромен - книга!
    Зошто за ваква забавна дешавка, место симболични подароци се очекува нешто скапо, некој бренд? И шо има врска дали е ИТ сектор или некој друг. Скромноста ја изгубивме луѓето општо, наместо на гестови се радуваме на брендови.
    Јас и по децата мои гледам, за жал. Од толку што добија подароци веќе не се ни радуваат :( ништо не им значеа близичките од вујна им денес. Ми падна криво, се разочарав… се замислив. Ќе превземам мерки со време, ќе разговарам со нив па и ќе им скратам ако треба од многу удоволување некое време, да не станат од тие луѓе што ништо нема да ги радува освен скапи подароци.
    Мене па и скинато цветче од улица некој да ми подари, ќефој сум. Нема да дозволам моите деца да се поинакви.

На tessie, sunshinebabe, Pa8la и 20 други им се допаѓа ова.
  9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.681
    Нема симболични подароци затоа што колегите треба да се натпреваруваат кој поскап поклон ќе купи. А не размислуваат дека можеби некој едвај го поминува месецот. Ама и не треба да се претерува со користен или оштетен поклон. За веридбата од некои гости добивме само бонбониери. И најискрено... Подраги ми се бонбониерите отколку користениот соковник од роднината на маж ми.

Последна измена: 29 декември 2023
    На Pa8la, BlackNight, Herrera и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Абе ? Боже што све не гази на земјава

11. Aenarion

Aenarion Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    265
    Оваа недела имавме таен Дедо Мраз на работа и беше мошне интересно и забавно, сите подаривме/добивме убави и практични подароци, цената на која се договоривме беше до кај 400-500 денари но јас земав маалку поскапо бидејќи кога подарувам сакам да го погодам подарокот. Се на се интересна игра(?), мене ми се допадна, сега ја чекам 2025. :)

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  12. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    20.315
    Апсолутно се сложувам. За тоа со соковникот немам збор. :) срамота е користен соковник (ко носени гаќи да си дал некому хаха)
    Муабетот ми беше, ме разочарува фактот што луѓе паѓаат во депресии поради лош поклон, па оговарања, па префрлања. До кај дојдовме?
    Порано на роденден кај другарчињата одевме со поклон тетратка и молив, и сите бевме пресреќни, оти важно ни беше на роденден да ни дојдат/да одиме да се забавуваме. Поклонот секогаш беше маргинална работа. Сега за родендени детски, шо ти свадби, една недела поклон одбираме, и пак на мајката нема да и се бендиса, или на детето.
    Абе да се ужива треба во ова Сикрет Санта, да биде интересно. Што рече една членка, дури и комични подароци мајтапски да има. Мај Тајм, Зара, ти реков ми рече, па уште пувкари, сосе ќеси брендирани ги носеле, да се види. И после плачки дома, депресии, овај даде ова, онај она… прегледувања. Баталете скроз, не требаше поентата на Сикрет Санта тоа да е.

На sunshinebabe, Pa8la, KittyAgnes и 11 други им се допаѓа ова.
  13. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.428
    Допаѓања:
    60.477
    Истово си го помислив. Кога влегов во темава се осетив ко во паралелен универзум, се запрашав дали јас не сум нешто во ред или не читам како што треба.

Сикрет Сента не е задолжително. Во секоја фирма, друштво, круг на познанство учествува тој што сака (со чест на исклучоци, прв пат тука видов дека кај некој било задолжително). Кога веќе се нафаќаш да учествуваш своеволно, тогаш треба да се потрудиш за човекот што ќе го добие поклонот да се израдува. И воопшто не е тешко, постојат сто работи што се ситници, а може на некој да му ги купиш и да го израдуваш човекот. Буквално и да не е нешто посебно, убаво ако се спакува и те како може да биде нешто интересно.

Не е воопшто пријатно да се нафатиш да учествуваш во вакво нешто, а при тоа никој не те терал, да шлапнеш скршен поклон сосе цена, или да ставиш нешто колку ради реда. Или направи го нештото убаво или ич не го прави. Јас си тргам од мене, за сите сикрет сента годинава што ги правев се заангажирав максимално, пребарував wish lists, па одев да ги спакувам, па доставав и чоколади со божиќни мотиви. И кога веќе се трудам, очекувам и другата страна да се потруди. Годинава баш убави подароци добив, тоа ми покажува дека луѓето навистина се потрудиле и ме почитуваат. Да ми поклонеше и мене некој скршен тањир што го собрал туку така (не се ни потрудил да одбере артикл што не е оштетен) и мене ќе ми беше грдо.

И во ред е да не ти се купуваат поклони, да неќеш сикрет сента, да не ти е интересно ова, ама бар тогаш огради си се и не му го расипувај меракот на некој што навистина се радува на подароци и го сака овој период. Вака ем се нафаќаат да учествуваат, ем 0 интерес и ефорт за поклоните. Епа не бива така другари.

На sunshinebabe, Pa8la, MarigoldA и 12 други им се допаѓа ова.
  14. RainbowButterfly

RainbowButterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2014
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    699
    Битен е гестот 8):D

На Pa8la и Anyshka им се допаѓа ова.
  15. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    1.133
    Правиме на работа и искрено ми е интересно ,иако најчесто се многу некреативни подароци :rofl:
    Бидејќи може да се деси цела година воопшто да немаме контакт со колегата што ни се паднал па имаш подарок два чаја со чаша од good nature. Мислам сериозно ,лани 80 % тој беше подарокот..
    Годинава ми е колега заебант ,се мислев нешто за заебанција да земам ама сега @jacqueline.s ми даде идеја со џебното ноже.
    Повеќе би сакала нешто практично што ќе си го има да подарам.

На SummerGirl и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  16. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.151
    Допаѓања:
    3.135
    Не бе еве и кај мене имаше secret santa.

Мене ми се падна најдобрата другарка (од 2к луѓе баш таа :D) и баги се истрошив, а за возврат добив нешто многу ефтино бидејќи му се паднав на непознат. Неам проблем со то, бидејќи 1. Така очекував и 2. Поклонот не беше оштетен.
    Така да, во поглед на оштетеноста и јас би се почувствувала навредено, но дека цената е 99 денари стварно ми е апсурдно да се навреди некој.
    Кај мене испадна и роденденот да се поврзи, па ете од тимот ми купија торта и поклон :inlove: ама то е друга тема.
    Инч горната граница беше 300 денари.

На sunshinebabe, Pa8la, Stark и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.970
    Допаѓања:
    35.119
    FB_IMG_1704015539394.jpg

На sunshinebabe, Pa8la, manako1 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. ruben-neves

ruben-neves Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2020
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    407
  19. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.970
    Допаѓања:
    35.119
    Си добив од самата себе и од мм, не учествувам јас во ова, инаку имам единствена желба што не може никој да ми ја подари, така да не ме интересираат вакви работи. Најмалку ми е важно Сикрет Санта, па да ме оговараат по форуми ако не сум им го погодила подарокот.
    Инаку не за Сикрет Санта, туку за Нова Година ми подарија убав свеќник, јас им подарив нешто симболично на сите.

На SummerGirl и ruben-neves им се допаѓа ова.
  20. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.425
    Допаѓања:
    12.161
    Secret Santa според мене треба да се прави во друштво, со луѓе што ги познаваш и што ти е мило да им поклониш нешто ете како традиција. Се друго не ми е баш јасно зошто се прави ниту има баш потреба од такво нешто Screenshot_20231231_104731_Instagram.jpg

На tessie, Martka, Pa8la и 5 други им се допаѓа ова.