Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Таен Дедо Мраз

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од нина122, 27 декември 2023.

1. KittyAgnes

KittyAgnes Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2021
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.359
    Што е со темава и коментариве? Ај опрајте се сите, сте запнале да си мерите кој колку дал и што добил. А и ти башка, тие пари потроши ги за блиска личност која ќе црни и ќе и погодиш. Ем луѓето немаат пари ем на работа не се сакате сите така да жити мене малку призејми се и друг пат потрезвено. За сикрет санта секогаш сум подарувала книга од 300-500 ден и тоа е тоа

На Pa8la, SigmaMan, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. SigmaMan

SigmaMan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2022
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    689
    Требало тие 99 денари или да ги донира или да ги фрли. 1 денар некогаш е многу! Биди благодарна што си добила подарок, цената не е важна!

На Seli20 и Pa8la им се допаѓа ова.
  3. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.554
    Допаѓања:
    12.781
    Еве сега одма ќе те послушам..

На FreeToGo, BosaVega и Curious cat им се допаѓа ова.
  4. SigmaMan

SigmaMan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2022
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    689
    Не сакам, ќе ме фати малер.

На Pa8la и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  5. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.375
    Допаѓања:
    12.704
    Не можам да ги разберам луѓето, шо се налутени и разочарани од поклони за Secret Santa, особено во големи колективи на работа. :|

На eliesaab, sunshinebabe, Dilajla123 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.953
    Допаѓања:
    15.949
    Па гледај ти даваш 1000 ка за некого, карихирам.
    А тебе ти даваат поклон од 300 ден. Нешто најобично.

Ти се трудиш, бараш по интернети.

Е сеа има секакви луѓе што сакаат да земат, не сакат да дадат.

Некој нит сака да дава, ни да зема.

И сл.

Ако не, тој сикрет санта нека го направат кој сака, кој не.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.090
    Допаѓања:
    55.803
    Чекај, какво прво никој не те тера да се трудиш да мислиш и да фрлаш пари толку за колега што веројатно не го ни знаеш добро (или ич).
    Второ, треба да има договорено буџет за да се избегнат ваквите разлики во цената на поклоните.
    Стварно толку сериозно го сфаќате ова сикрет санта на работа? Ние на пример сме премногу луѓе, таман работа при срце да си земав толку што ми поклонил некој што не ме ни знае најверојатно. Буквално it's not that deep.

Со друштво е друго, сосема е очекувано да се трудиш убав поклон да подариш, ама и таму се договара буџет, плус ако и таму ти даваат "обичен поклон" за кој се гледа дека не се потрудиле, треба да се запрашаш во какво друштво си.

Јас подарувам подароци тој период чисто оти сакам. И честитки праќам. И тоа не со очекување за да ми вратат (иако во повеќето случаи ќе ми вратат), мене ми е убаво да ги израдувам оние кои ми значат. Ете јас таква сум, сфаќам дека секој е различен, ама едно од работите што ме вади од такт најмногу во друштво е лицемерие. Во смисла да подаруваш "ради реда" и/или да се преправаш дека ти се допаѓа добиениот поклон ама прва прилика пред некој друг да го исплукаш. За мене секој подарок е значаен сѐ додека е искрен и со љубов подарен.

На nextredstyle, Калатеа, sunshinebabe и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Waverly Raven

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.375
    Допаѓања:
    12.704
    Истото мислење го делам со @Amellie13

Има многу поголеми проблеми во светов од тоа шо ми купиле за Secret Santa од на работа.

Воедно, тој лимит од пр. 1000 ден. е максимум, а не задолжително некој да потроши 1000 ден, шо значи можи и од 50ден и од 500 ден поклон. Навистина не очекувам во голем колектив некој да ми погоди поклон.

На simoncelicius, nextredstyle, blueeparadise и 5 други им се допаѓа ова.
  9. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.776
    Допаѓања:
    169.439
    Ние на Коледе си менваме поклони. Не сум возбудена дека ќе добијам нешто. Возбудена сум дека ќе дам. Толку. :D

На jacqueline.s, Srckata28, sunshinebabe и 3 други им се допаѓа ова.
  10. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.953
    Допаѓања:
    15.949
    Девојко секој различно размислува.
    Полека, кочи.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  11. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.635
    Допаѓања:
    25.343
    А зошто на тие Сикрет Сента глупоштарии не се стави одредено финансиско ограничување, на пример подароците да мора да се од 500 до макс 1000 денари, и сите да бидат среќни и задоволни?

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Waverly Raven

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.375
    Допаѓања:
    12.704
    Се става, барем таму кај шо сум учествувал имало.
    Меѓутоа погрешно се толкуваат тие ограничувања. Ако се рекло до опрделена сума, тоа значи од 0 до таа сума, а не стрикно за таа сума. Воедно, не знам луѓето шо очекуваат некој од работа да им купи, особено ако не им е близок…? :^)

Никој не им е крив на тие шо се трудат, пребаруваат и вложуваат во поклонот, а за возврат очекуваат да го добијат истото. Не функционира тоа така, за жал…

На nextredstyle, staycalm и Dilajla123 им се допаѓа ова.
  13. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.776
    Допаѓања:
    169.439
    Секогаш има. :D Дур задолжително е да се внеси на страните шо се креира евентот за влечење имиња. На работа буџетот ни беше 300 пример, со друштвата околу 1к. И малку е глупо да има голема разлика ама некои си се поблиски и си земат, некои мислат ако дат поќе ќе добијат поќе - а тој е буџетот. Башка шо целата идеја за SS е да дајш нешто чак и симболично, да се обележи Божиќ и пријателство. Мене башка ќеф ми е да давам. Секогаш сум поќе возбудена за то шо давам. На то шо добивам возбудата му почнува дури од ко ќе го добијам. Не ни мислам уз пат дека ете и нешто ме "следва".

На LiquidLuna, Ugly Duckling, sunshinebabe и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Dilajla123

Dilajla123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2022
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    1.320
    Не ја разбираат смислата ,а учествуваат,многу ме иритираат таквите ама многу .Веќе пишав во темата слушаме не осудуваме,баш за сикрет санта.Па намуртени лица после,па коментари,да ти се слоши.

15. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.635
    Допаѓања:
    25.343
    Шо знам, не сум учествувал до сега, ако учествувам некогаш, цената на подарокот лично би ми зависела од личноста за која што ќе треба да купам. :D Ако повеќе „ми значи“ односно имаме подобар однос, ќе дадам повеќе пари и труд, ако не, помалку. Нормално, не можам да очекувам исто од рандом личноста што ќе се погоди мене да ми купи.

16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.953
    Допаѓања:
    15.949
    И како прво ова Сикрет Санта, не е наша традиција, не знам зошто воопшто прифаќаме некои амерички или нз какви туѓи традиции, па уште очи си "вадиме" за нив.

На Anyshka и SummerGirl им се допаѓа ова.
  17. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.516
    Допаѓања:
    17.536
    Втора година учествувам во Сикрет Санта на работа, и оваа година беше поорганизирано. Кој сака учествува, не е морално за сите. А овој пат имаше опција и да кажеш што сакаш, индиректно, во рамките на буџетот. Што е супер, бидејќи не секој знае што сака колегата за поклон.

И двете години подарокот не ме разочарал, ниту пак ме израдувал 100%. Лани поклон добив чаша, убава и квалитетна но ништо специјално, ЦФОто ми беше Сикрет Санта. Годинава добив голема шнола за коса, дебели интересни чорапи и Линдт 100гр чоколадно мече. Не знам од кого. Задоволна сум, како желба ставив шнола, бегер торба, чорапи, сет обетки и уште нешто не ми текнува. Буџетот е меѓу 700-1000ден.
    Јас минатата година подарив книга со сет божиќни обетки и Линдт чоколадо, а последно шише црвено вино, чорапи и мое омилено чоко барче, каде виното беше околу 750 ден. Затоа што имаше бележка дека сака вино и чорапи, и не сака шољи и свеќи, толку. Двата пати ми се падна женско колежка.

Не ми е многу важно што ќе добијам, ниту пак што ќе дадам. Интересно ми е да учествувам и се додека сметам дека тоа што го давам е на место, и тоа што сум добила исто, не сметам дека работата е место за големи очекувања за подароци.

Последна измена: 3 јануари 2025
  18. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.653
    Допаѓања:
    22.340
    Ние имаме ама кешки да немаме. Голем дел од колегите ми ја немаат таа култура, де Шерлок Холмс мисии да се дознае кој е, ем поклонот малку да не им е по кеиф, оговарање, овој лани ова ми зеде не ми се верува, оваа оваа година арно зеде се посрами се научи да купува поклони дрн дрн... моментот кога почнуваат тие лаења по канцеларија знам дека ми е смачено. Јас што многу сакам да купувам подароци за други, од оваа практика ми одмили.

На jacqueline.s, Waverly Raven и GirlLove им се допаѓа ова.
  19. Aenarion

Aenarion Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    265
    Годинава се одлучи да се има таен Дедо Мраз 5 до 12 и можеше да помине подобро но мило ми е што на личноста и се допадна подарокот што и го дадов како и тој што мене ми го дадоа.

20. Waverly Raven

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.375
    Допаѓања:
    12.704
    Е ова. Како можи возрасни личности вака да се однесуваат…? :tmi: Во вакви ситуации, баш како шо рече, поарно да не се организира.

На theowndemon и tessie им се допаѓа ова.