Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Таен Дедо Мраз

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од нина122, 27 декември 2023.

1. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Срцка отепани се луѓето, и да не сте кажале цена, ќе купам една книга и чоколадо и чорапи и готово. Да не се прави на будали ако немаш пари ќњ речеш не учестуваам немам пари не сме деца, тој некој е идиот глуп ај шо купил па и цена … мислам..

На нина122 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Јас за Сикрет Сента до сега не сум чула за минимум, туку за максимум што мислам дека е многу попаметно и се знае дека ако макс е 1000 денари, купуваш нешто за околу 1000 денари, не за 200.

И најубаво си поминуваат сите кога никој не се прави паметен и купува ненормално многу над буџет, па на другите им е непријатно, ниту пак кога некој ич не се потрудил и подарил нешто ко на Нина поклонот.

На sunshinebabe, Pixi5, sj *O* и 15 други им се допаѓа ова.
  3. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.005
    Според мене подарокот треба да е нешто новогодишно и симболично. Евентуално нешто сезонско, ама пак да не се претерува. Поентата е собиранка со колегите на работа колку да се обележат празниците, а со подарочиња да биде ете малку позабавно. И уште поинтересно би било кога би се носеле подароците рендом, сите на куп и влечење, па што ти падне, ти падне.

На sunshinebabe, Pixi5, piglet1 и 18 други им се допаѓа ова.
  4. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Girl, не се жалеше ти и лани дека си добила евтино пакетче или што и да беше? Maybe you're the problem.

На sunshinebabe, Pixi5, Regina.Phalange и 14 други им се допаѓа ова.
  5. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    2.474
    Не, мислам дека само е опкружена со шити луѓе.

На eliesaab, Spicy Senorita и Aнонимус_ им се допаѓа ова.
  6. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.158
    Допаѓања:
    9.242
    A можеби има причина што баш таа добива толку шити поклони.

На sunshinebabe, Pixi5, simoncelicius и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    2.474
    Ама ајде.. дечко да ти подари зеленчуци, и тоа за роденден, и ги читав постовите..
    Ова го оправдувам ако она дава шити подароци прво, во спротивно не.

На sj *O* и Star_dust им се допаѓа ова.
  8. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.355
    Допаѓања:
    11.988
    Ретко се сложувам со @нина122 ама тука е во право.
    Не мора да се купи скап поклон, може да е нешто ептен евтино ама убаво.
    Со оглед на тоа што поклонот бил оштетен, целта им била да ја навредат и понижат.
    Ама со таква постапка не го понижуваат колегата, туку самите себе.

На sunshinebabe, sj *O*, KateKane и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Ние годинава правевме со влечење, се вика Yankee Swap / White Elephant, ќе напишам во спојлер ако не знаете што е, поинтересно е и може да има доста plot twists затоа што може да се заменуваат поклони. :D Плус пошто не знаеш на кого ќе се падне твојот поклон треба да е нешто неутрално. Наместо некому лично да штимаш подарок, баш беа едноставно забавни и новогодишни подароци.

Се собираат сите замотани подароци на куп, се влечат бројки од 1 до вкупниот број на особи. Личноста со највисок број прва бира поклон. Секоја наредна особа си бира поклон од купот, НО може или да го задржи поклонот што го отворил или да го смени со било кој веќе отворен поклон. Личноста со број 1 може да бира од сите поклони по свој вкус (јас ја имав таа среќа хехе). :D

На tanjita, nextredstyle, SummerGirl и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Да бе, сѐ на неа некој ѝ купува евтини чоколади, зеленчуци и искршени поклони од 99 денари. Јас искрено не верувам на приказниве. :D

На sunshinebabe, Pixi5, piglet1 и 17 други им се допаѓа ова.
  11. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.355
    Допаѓања:
    11.988
    Искрено insane e партнерот да ти купи зеленчуци за роденден. И да се нереални приказниве што ги пишува, факт е дека во повеќето фирми нема колегијалност.
    Јас барем така би ја сфатила темава, ако не трола.

На sunshinebabe, Pixi5, sj *O* и 7 други им се допаѓа ова.
  12. st-el

st-el Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    4.793
    Така е, сум добила ваков подарок, рамка за слики, стара ко напукната малку, заврши в канта за ѓубре... Исто како и тие што ми го подарија завршија таму...и тоа за роденден, од школски другарки, ако може така да се наречат.

На Herrera, нина122, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.113
    Допаѓања:
    67.087
    Јас не сум фан на ова. Целиот концепт ми е мех и не гледам никаква потреба на работно место ова да се прави, последниот пат не ни учествував. Можеби со поблиско друштво, па вака да си размениме подароци, ама на работа дефинитивно не.

На sunshinebabe, Pixi5, piglet1 и 13 други им се допаѓа ова.
  14. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.776
    Допаѓања:
    169.469
    На работа кај нас нема избор за не учествување, а баш мислам дека треба да е избор. За некој шо не можи/не сака. Буџет треба да има секогаш и пробвам да се движам со него (со некоја стотка во плус) пошто природно е некој кој платил ете 1.2к да се осети незадоволно со значително поефтин поклон. Ама исто на отворањето, тој со значително поскап поклон прај да е непријатно на другите. Колку и да ми се мили личностите нешто благо над буџет се движам. Па ако ми е мила личноста можам да додам нешто вон сикрет сента.

На sj *O*, IRBBB и Glowy им се допаѓа ова.
  15. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.063
    Допаѓања:
    12.799
    Ние имаме буџет. Лани добив книга. Не би се лутела што и да е подарокот, ама и не сум фан на играта. Што ако некоја колешка е во кредити, па и пред празници ќе се замара да ми купи не знам што? Може се истрошила, може нема пари при крај на месец, а друго, тешко е некому да му погодиш подарок.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.655
    Допаѓања:
    39.446
    Па освен ако не ги најдеш истите не знаеш дали стварно биле толку....пошто има од чаша до чаша, има чаши и за 70 денари и за 1700. Исто и привезоци.

Нема везе, се согласувам дека ако се каже дека ќе се купува поклон за до 1000, се купува за до толку. Не знам дали е реална приказна(ми личи ко да не е) ама факт е дека некои луѓе секогаш во вакви групни ситуации гледаат да се извлечат со најминимум и најмалку труд што е онака скроз без везе. За принцип е повеќе.
    Исто и спротивното, купување многу над договорената сума е само за покажување.

На Pixi5, Waverly Raven, IRBBB и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Cinnamon Bun

Cinnamon Bun Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2017
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    5.995
    Реално понижувачки е за 99 денари. Има опција ако немаш пари не учествувај.
    Ако кажеш тргнете ме од влечењето неќам да учествувам никој нема да те натера со сила да учествуваш, дури и по дифолт сите да учествуваат. Ама убаво му/ѝ било на тој да си џапне убав поклон и да ќари.

На Pixi5, simoncelicius, Gosh и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.683
    Допаѓања:
    79.789
    Не сум учествувала никогаш, предложив на работа да правиме ама немаше заинтересираност.
    Колку што знам, за ова нема одредено долна туку само горна граница на сума. Јас да сум, би предложила до кај 700 денари максимум. Знам дека повеќе од 700 никој не би дал, дури и тоа е многу. Епа можеби и тој на кој му се паднало да купи за Нина, не сакал да се троши баш.
    Мене не ми е важна толку цената колку самиот подарок, прифатливо ми е да е нешто евтино, а убаво.

На Pixi5, VDT2906, Amelia. и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    3.696
    Не знам чија приказна не ти личи за реална, мојата или на членката што се пожали прва. Мојот подарок го најдов во теди, одтаму и таму колку е потрошено.
    Како и да е, не планирам да се убедувам на форум, нити па да ти докажувам дали е вистина тоа што го зборам. Поентата ми беше дека некои луѓе секогаш ќе гледаат да искористат, најмногу па колеги.

На Just.do.it и SummerGirl им се допаѓа ова.
  20. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.581
    Допаѓања:
    15.889
    Кога учествувате во вакви глупави работи арно ви е и 99 денари се многу :)

Последна измена: 28 декември 2023
    На sunshinebabe, simoncelicius, Orthophill и 5 други им се допаѓа ова.