Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Таен Дедо Мраз

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од нина122, 27 декември 2023.

1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.682
    Сакав и јас да го пишам истото. За мене ова е глупост. Никогаш не сум учествувала во такво нешто. И за родендени не сум давала пари. Кажував однапред дека нема да учествувам. И одма имаше реакции. Демек... Не сум била колегијална. Каква врска има тоа со колегијалноста (facepalm)

Ако веќе се организира нешто, треба да се одреди сума. Факт е дека оние кои имаат пари се стиснати и гледаат да поминат што е можно поевтино. Што ја вртам колешката Стојна? Доста и е филџан од 100 денари. И навистина е неубаво сите да добијат убави подароци, а твојот да биде чкљ подарок.

На sunshinebabe, sj *O*, simoncelicius и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Pa8la

Pa8la Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2023
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    1.602
    (y) за коментаров.
    Ако очекувам нешто од колегите таман работа, сама ако не си купам тоа што сакам ќе очекувам од Стојанка. Сепак тоа е само игра и забава, и кој гледа што добил и да се лути зошто добила поклон од 99 ден. подобро да не учествува, за мене тоа е глупост и не учествувам во таква глупост, се знае со кого се разменува подароци, со најблиските.
    Ама ете кој сака да учествува ок ама нека не се лути, може има некои други трошоци па не може да си дозволи, јас го сфаќам како забава. Исто и за роденден само со една колешка си разменуваме.
    Со другарките сме се договориле никој на никого да не купува, како децана мали ќе собираме пари и на ти го дај ми го, има кој да ми купи па и самата ќе си купам, не очекувам од други.

На Bratot и SummerGirl им се допаѓа ова.
  3. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.682
    Јас ако немам пари нема да учествувам. Ако веќе сакам да подарам нешто на колешка, тоа ќе и го подарам кога ќе се видиме после работа. И не мора другите да знаат. На едно место кај што работев славеникот требаше да донесе торта. Не се прифаќаше ништо друго за частење. (facepalm)

На simoncelicius, Spicy Senorita, Pa8la и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.360
    Допаѓања:
    126.238
    @нина122
    ОК е да си разочарана дека чинијата била поткршена.
    Ама, за цената...
    Треба да прифатиш дека некој нема да те цени исто како друг што те цени. Можеби е до тоа.
    Помислата треба да ти биде побитна од цената.
    А, што ако не е до тоа?
    Можеби е до џебот.
    Некој не може да си дозволи да потроши колку што сте збореле. Можеби има некој огромен долг, а му било срам да каже.
    Ако и наредната година организирате, гледајте да бидете појасни дека е во ред некој да не учествува.

Ова треба да се организира со право на избор за учество. Глупо е ако некој очекува или ги тера сите да учествуваат.
    На некој и месецов може да му е шити и тежок поради доживеана траума или трагедија, па не му е до ваква „традиција“.
    И организаторот треба јасно да каже дека е потполно во ред некој да рече не.

На BlackNight, Anyshka, Pa8la и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Pa8la

Pa8la Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2023
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    1.602
    Точно, и ние не си разменуваме на работа, туку после работа, или на гости ако отидам или дојде, инаку и јас кога работев на едно место само торта мораше, а сега нешто крем банани или Атлантис и сок.

На simoncelicius, Anyshka и SummerGirl им се допаѓа ова.
  6. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    23.020
    Јас прв пат слушам за ова од вас. Од мои другарки и другари никад неам чуено да праат таква работа, ниту пак јас сум ја правела кога сум работела, ниту моите колеги.
    А кога давате подароци? Мислам кој ден? За католичкиот Божиќ ли?

Ова ми мириса како само во Ск да се дешава. Од мојот крај се собират колеги и колешки, одат на вечера и толку. Ама ова новогодишно, не божиќно.

На mssuniquee, Spicy Senorita, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.970
    Допаѓања:
    35.124
    Не бе има и во помалите градови, оваа година ептен е актуелно.
    Подароци се знае со кого се разменува, ќе чекам јас од некој/а подарок.

На SummerGirl и Adidas888 им се допаѓа ова.
  8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.682
    Ова како во Америка. Таму си организираат Сикрет Санта. А оние скржавите ова го сфаќаат како мајтапење. Да и ја видеше фацата на Митра кога го виде дезодорансот што и го купив.

На нина122, Adidas888 и Anyshka им се допаѓа ова.
  9. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.970
    Допаѓања:
    35.124
    А бе се од таму превземаме, и baby shower, за мене се глупости.

На sj *O*, simoncelicius, Bitter-Sweet и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.682
    Подобро е кога ќе се каже купете подарок за 300 денари. Отколку да се оставаат одврзани раце. Иако, тој што има намера да даде малку, пак ќе даде малку. Не можеш да спречиш некој што решил да потроши 100 денари. Лотарија е подобра варијанта. Што ти се падне, тоа.

На Gosh, Herrera, VDT2906 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.970
    Допаѓања:
    35.124
    Па во основно ние така правевме, лотарија на 31-ви, собиравме цело одделение по 50-100 ден и влечевме, што ти се падне тоа.
    А не сега ќе собираме, како деца да сме.

На simoncelicius, Herrera и SummerGirl им се допаѓа ова.
  12. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.557
    Допаѓања:
    12.789
    Кој сака слика од фамозниот подарок, нека пише, ќе му пратам, си го сликав за спомен..

13. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.557
    Допаѓања:
    12.789
    @RainBow Ставете некој убав вовед на темата за Таен дедо мраз, со објаснување што е.. Прво мислење сте ставиле мое каде плачам за евтиниот поклон, ќе се добие впечаток дека сите даваат таков подарок..

На Nausicaa и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  14. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.555
    Допаѓања:
    2.952
    @нина122 нинче златна ти ич среќа немаш со поклони. (Ако добро се сеќавам и од дечко )

На sj *O*, SummerGirl и нина122 им се допаѓа ова.
  15. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.557
    Допаѓања:
    12.789
    Јас само сама на себе си купувам убави работи излеа.. Ме следи некоја лоша среќа со поклоните.. Ама не чекај, оваа година за Нова година од дечко ми добив електрична четка за заби, ептен ми го погоди подарокот, да не биде само се жалам, за малку ќе ја заборавев четката за заби, Орал Б.

На simoncelicius и Malesia им се допаѓа ова.
  16. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    2.474
    Јас, ме интересира :rofl:

На sj *O*, simoncelicius, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Boze boze glupa ideja, nikoj so stap ne ve tera ko prvo, ko vtoro sram bi mi bilo so otepan poklon da odam. Ne e losha idejata , zabava , mesto da zemash ogromen poklon udiras na sitnici koi se ubavi ili univerzalni

I jas sakam

Последна измена од модератор: 28 декември 2023
    На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    939
    Допаѓања:
    6.015
    Лани се жалеше за пакетчето на сестра и колку било сиромашно, сега за ова. Ептен материјалистички гледаш на работите. Заборави едно време дека и ти се жалеше дека немаш пари пред да се вработиш.

На simoncelicius, Bratot, mssuniquee и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    13.477
    Оваа од сите се жали. Значи до неа е. Какви луѓе постојат еј.

На simoncelicius, Scott Weiland, nextredstyle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Ursi

Ursi Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    1.373
    Кај нас се виде разлика во тоа што жените одма многу се размислуваа што да купат, се гледаше дека се трудеа, а мажите воопшто не, па на крајот една колешка доби само чорапи а една цвеќе од бензинска пумпа (дека заборавил човекот па сабајле на брзина купил) .
    И, така тие што ги извлекоа жени добија стварно нешто убаво.
    Ама тоа е повеќе за забава, ние немавме минимална цена туку максимална цена рековме до 20 франака.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.