Читајќи ја, сега ми е незгодно да купам подарок за роденден на другарки, да не плачат тука каков подарок сум им купила, на некои и светот да им го подариш малку им е, нема што да очекувам од некој/а ако самата не си купам. Тоа е забава и се подаруваат ситници, а не од Зара (како кој знае колку квалитетни работи има), вчера бев се партали, нема врска, се подаруваат ситни работи со Новогодишен дизајн, да не очекувала капут некој (иронично). Ниту тие што немаат, ниту тие што го гледаат подарокот материјално и се лутат не треба да учествуваат. Мислат Америка сме, па ќе добијат поголем подарок. За тоа и за роденден си купувам сама и мм ми купува, т.е. ми вели што сакам да си купам, а тој ме изненадува со нешто, и не само за празници, ако чекам само за празници еее, и не чекам да купам само за роденден, 8-ми Март и Нова година, купувам кога ќе начекам нешто и ми се допаѓа. Од другарки не очекувам ништо, доволно е внимание, и со ситница ќе се задоволам.
poglupavo nesto vo zivot ne sum slusnala tebe ti e izgleda krivo sto si potrosila poveke od sto si dobila, tolku sakal/a tolku potrosil, a moze i tolku imal/a mizerija vo ovoj slucaj si ti zosto cenata na poklonot ti e bitna da ne bese glupo smesno ke bese
Ти можеш да бидеш задоволна и со дезодоранс, тоа е твое, јас не сум, и тоа е мое.. И ќе плачам, и ќе си се жалам..
Ова е ново, актуелно е последниве 3-4 години. Јас се прашувам само дали секоја америчка измислица ќе ја увезуваме кај нас.
Ве тера некој да учествувате? Ич немам срам да кажам дека не сакам да учествувам. Па што сакаат нека коментираат. За мои пари јас одлучувам.
А што има врска ако е 99 ден? Можеби толку имал колегата или колешката, сеедно. Никој не те терак 1200 ден да потрошиш. Ние одевме со одредена сум до макс 500 ден.
Не сфаќам каде бил тој Secret Santa организиран без максимален буџет. Мора да има такво нешто, иначе ете ќе дадеш 1200 денари за поклон а ќе добиеш некој од 100. Догодина повеќе памет
Затоа пишав најдобро е одредена сума и да се напомене кој сака да учествува. Така никој нема да се најде во незгодна ситуација. Лошо е кога е наметнато. Се чудам кога ќе слушнам дека морало да се учествува. Е како така мора?
Не мора бе. Кај нас на работа кој сака учествува. Со друштвото не правиме, ама гледам има прават, а и тие си одредуваат буџет.
Зошто си дала толку пари? Мене и да ми е најомилен колега нема да му дадам нешто толку скапо ако за возврат добијам нешто минимално од трет колега. Јас на колега му дадов нешто минимално што знам дека ќе го користи секој ден. За возврат исто така добив нешто што можам да го користам. Буџетот ни беше 500 ден и прифатлив според мене, дали имавме 2 што не учествуваа.
Не верувам дека некој на минималец би купил поклон од 1200. 50- 100ден макс. На сите различно ни се испланирани парите. А и зошто да трошам за колега, поарно за другарка или за фамилија ќе даам толку пари ама за колега не.
Тој на минималец нема ни да учествува, му дошло него до сикрет санта.. Глупости ова стварно, кај лицемерие врие меѓу колеги, ќе се лигавиме празнично вака. Забава било, у ред ама да е меѓу поблиски колеги да речеме, оние шо си се поштуваат, а не цел колектив.