Дајте еден предлог за филм, тажен да биде, да се отепам од плачење, имам некоја таква потреба од таков филм...години пројдоа, не се ни сеќавам кога последен пат сум се изнаплакала на еден филм.
The Last of the Mohicans Историјата е преполна со вакви трагедии. Johnny Handsome (1989) Мислев дека ќе биде само обичен филм од 80-те, не очекував толку да ме трогне. Once Upon a Time in the West (1968 ) Првиот еден час е преемотивен, како да се работи за најдобриот филм на сите времиња. Promising Young Woman (2020) Каков крај...
Кој има срце да го гледа... Еден од подобрите филмови од 90-ти. Страшно добро осмислен и изработен филм
Да пишам уште еднаш на темава. "Момчето во пижами на риги" е исто многу добро филмче, но кој има срце да го гледа. Почнав и едвај го догледав....
The Passion of the Christ (2004) Филмот ги прикажува последните дванаесет часа од животот на Исус од Назарет, на денот на неговото распнување во Ерусалим, приказната се темели врз евангелијата од Новиот завет. 10/10 Премногу тажен филм. (доколку не може да гледате сцени со насилство не го пуштајте, филмот се труди да долови колку навистина може да биде суров народот а од самото тоа и колку лесно може да биде изманипулиран)
Modigliani (2004) Филм за две несреќни судбини, за љубовта, уметноста, ривалството и дискриминацијата. Преубаво дело ми е , во топ-листата од 2000-те. Енди Гарсија - еден од врвните актери.
Grave of the Fireflies! Сетсуко душиче мало, неможеше послатко да го направат! Плачев на филмот и пев пат кога го гледав, ама сега откако сум мајка посебно.