Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Таксист нападнал жена

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од christinnn, 25 јули 2019.

1. RosettaStone

RosettaStone Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    9.993
    Не е иста тежината на вината, таа прави материјална штета а тој возвраќа со насилство.
    Аман разбери веќе еднаш 100 пати напиша и двајцата биле виновни па биле, е биле ама не возвратиле еден на друг на ист начин.

На Amellie13, Lianna Anna, Peperutce1115 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.148
    Види Нарциске не знаеме што претходело пред видеото, женава излезе со неповрзана приказна а таксистот каде е да каже што се случило ако му е чист гзот? Јас кажав у првичниот пост дека додека не се дознае навистина што било ќе кружат рекла казала муабети. И не знам зошто сите рипнавте и се најдовте прозвани кога ние само го осудивме чинот на насилство што се деси на сред бел ден и ништо повеќе.

На Someonespecial, cresa-jagoda, Lianna Anna и 3 други им се допаѓа ова.
  3. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.360
    Допаѓања:
    126.244
    Снимката е кратка.Не се знае точно што било внатре во таксито,ама се збори дека она почнала.
    Поентата ми е дека не треба да ги бранииме.

На mariz и Tea678 им се допаѓа ова.
  4. RosettaStone

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    9.993
    На темава прво и се искоментира '' како и биле исцртани усните со моливче '' па според тоа се одреди што тип на жена е, не па на фб странине.

На Amellie13, Someonespecial, Srckata28 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    Абе остај што се збори жено. Дискутираме тоа што гледаме на снимката, а гледаме НАСИЛСТВО.

На Amellie13, buba4e89, Srckata28 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.360
    Допаѓања:
    126.244
    Ама,не иде да судиш кога ги немаш сите информации.

На Alisa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. RosettaStone

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    9.993
    Аман се разбираш ти од збор-напишан?
    Тој на таа што му дира бришачи враќа со тоа што ја залепи на тротоар!!!
    Нормално него немам што да го бранам,насилник е,сега појасно ти е нешто?

На buba4e89, Lianna Anna и Nausicaa им се допаѓа ова.
  8. Peperutce1115

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    Па јас не сум судија, не судам. Оставам тоа на надлежните. Само кажувам мое мислење, дека без разлика како се облекла, дали е наркоманка, психички лабилна, дрска, безобразна или арогантна, насилството не е решение!!!!!

На Someonespecial, buba4e89, Lianna Anna и 2 други им се допаѓа ова.
  9. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.216
    Допаѓања:
    181.465
    Кате Кане, јас ставам акцент на насилството воопшто. Небитно дали се работи за маж или жена. Напиша дека особено ти врие крвта кога гледаш маж како удира жена. А мене ми врие крвта кога гледам дека на некои основно средство за комуникација им е бокс, клоца, буткање итн. без разлика за кој пол се работи. Сведок сум на настани со насилна жена, ама немам снимка, не е пријавено каде што треба, од причините погоре кои ги наведов. Ама ете, претходно ми побараа снимка од Ск, а јас немам. Насилството врз мажи е табу во светот, а особено во Македонија.
    Знаеш зошто нема да отворам таква тема? Затоа што види колку и какви мислења има темата "Ќотекот како воспитна мерка" и темата "Психичкото малтретирање како воспитна мерка". Исто и со насилството врз мажи ќе биде. 2-3 мислења околу темата и на крај ќе испадне дека такво насилство не постои и пак ќе се стави акцент врз жената како жртва. Жртви може да бидат сите, без исклучок.

Вајлд, другар ми јадеше ќотек од девојката која беше жртва на дечко ѝ. Ејјј замисли, овој да ја одбрани, оваа него му се свртила да го тепа. На крај изеде ќотек од двајцата. Не е во ред да се ќути и молчи, во најмала рака треба да се викне полиција. Нели ако дојде. Инаку за нешто за кое сум сигурна дека нема да седам настрана, е ако видам насилство врз дете. Тука веќе, нема да можам да поминам, да гледам или уште помалку да снимам со телефон.

Точно. Значи може да претпоставиме дека таа одпозади се обидела да го загуши дури тој возел? Пишаа други за можно насилство врз него пред снимката, но испадна дека не треба да се дискутира што се случило претходно, туку да се гледа само снимката. А од друга страна, зборувате дека може сакал да ја силува. Гет мај поинт?
    Инаку, јас ако сум жртвата, нема да излезам нареден ден да дадам изјава на тв, ќе си земам добар адвокат и ќе слушам негови иснтрукции, ќе дадам изјави каде што треба и на лица кои се овластени да земаат изјави. Новинарите, за крај ќе ги чувам 8-|

На Lolipop23, mariz, Peperutce1115 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. RosettaStone

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    9.993
    Јас ова го потенцирам цело време. На женава никој рака не и подаде, па се јавија сеирџиите да објаснуваат маж требало рака да подаде дека жените се плашеле да подадат рака на друга жена. Се јави и некоја без грам солидарност на жена кон жена и хуманост да помогне и подаде рака.
    Ај што не разликуваат насилство него ни грам осет немаат да припомогнат.

На Lianna Anna, Peperutce1115 и WildMk им се допаѓа ова.
  11. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.360
    Допаѓања:
    126.244
    Не е,де.
    И она не морала да му мава по колата,бришач да му корне.
    Можела полиција да викне.

На Asparagus, Alisa22, ocicka2014 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. RosettaStone

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    9.993
    Ама ете му направила штета на возилото и сега тој е оправдан да ја отурнува така грубо и на крај да ја залепи за тротоар?

На buba4e89, Srckata28 и Peperutce1115 им се допаѓа ова.
  13. Peperutce1115

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    Тука се слагам. Ама насилство е насилство. И не се замарам со теории шта би било, кад би било. Затоа ти реков, не се замарај со рекла казала муабети.

14. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.360
    Допаѓања:
    126.244
    Не е оправдан,а и она не треба да биде.

15. RosettaStone

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    9.993
    Па и двајцата ќе одговараат пред законот, ама погоди на кој ќе му биде поголема казната?
    Убаво објасни @ninja35

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Колку само обожавате на сметка на други преку оцрнување и заменување тези да испаднете најхумани и морално супериорни. Ти ништо такво не потенцираш цело време, јас бев таа што потенцираше дека во државава врие сеирџии кои коментираат на Интернет кој бил крив кој не бил, а кога нешто ќе се случи пред нивни очи стојат со ококорени очи и не прават ништо. Небаре коментар на форум ќе го промени светот. Не, билдање его е.
    Околу подавањето рака, па кога гледаш дека некој фатил да крши кола полугол, ако ти имаш доверба во таа личност дека нема тебе да ти се сипе доколку и пружиш рака, само повели. И да, мажи се тие што треба да се вмешаат да спречуваат тепачки зашто ретко некоја жена би можела да се справи со насилник. Но не мажи налик оние на видеото што повеќе изгледаат како придружба на тепачот.

Последна измена: 27 јули 2019
    На nextredstyle, Sofi.ja и LiliBoz им се допаѓа ова.
  17. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.929
    Многу се согласувам со ова мислење.

18. RosettaStone

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    9.993
    Билдање его?:rofl:
    Твоево што е,ма ај што ќе ти објсанувам што е билдање его и подавање рака ради хумани побуди и солидарност како жена кон жена.
    Мисли си што сакаш и како сакаш, во право си:mm:|(

19. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.684
    Нешто ми е сомнително во овој случај. Да ја нападнал заради тоа што она го тврди, не верувам. Нешто има позадина.

На Sesil, nextredstyle и zalosna им се допаѓа ова.
  20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.053
    Допаѓања:
    225.388
    Зошто жена кон жена ти е во секој пост спомнато? Ем еднаквост сакате ем пол нагласувате. Двојни аршини ту мач!?

На Sesil, ForeverYoung, nextredstyle и 2 други им се допаѓа ова.