Дали некогаш Ви се случило дечко да си игра топло - ладно со Вас ? Дали Вие некогаш ја практикувате оваа т.н. тактика ? Какви ви се искуствата на оваа тема ?
Па и не се сеќавам баш да сум имала некој таков,али затоа па со сигурност јас сум таква .. Што знам го правам тоа за да не е толку монотоно,или пак да докажам дека без секој се може и не сум зависна од никој,а во најчестите случаи доаѓа до караница или пак погрешно сум сфатена
Ja praktivuvam taka i se zatreska vo mene segasniot decko ( vo povekegodisna vrska sum ) glumev jaka riba koga bev najzainteresirana za nego, ja se ponasav kako ic gajle da ne mi e kako i da e, toplo - ladno e taktika koja jas ja podrzuvam a koga ke razmislam poubavo, ljubovta od detstvo me osvoi tokmu so vakva taktika
Јас не ја практикува кога ми се допаѓа некој го покажувам тоа и си стојам на тоа не можам да се правам незаинтересирана а и мразам да бидам плен повеќе сакам да сум ловец
Обично не си играм така - тоа повеќе пали кај помладите, а зошто на мои 29 години да играм игрици? Или ми се допаѓа или не, и тоа го кажувам, т.е покажувам. Нема зошто да вртам одоколу, кога нешто е јасно. Ако некој си игра така со мене, нема да ме запали, да посакам да бидам ловец, напротив - веднаш губам интерес, бидејќи ми остава впечаток на недозреана личност. Ама не дека не сум го правела тоа, или не сум паѓала на таа финта кога бев во средно и нешто постара. Веројатно тоа е фаза низ која повеќето тинејџери поминуваат. А со годините сфатив дека таа тактика нема ефект секогаш.
Не го практикувам ова од таа причина што сметам дека стварно не е фер да си играш со некого. А сум паднала на истата. Многу пати...
И јас исто така.И сметам дека е типична за тинејџерската возраст,нема шо да си играме топло ладно ако ти се свиѓам покажи и ќе ти покажам и тоа е тоа.
Зависи, топло-ладно на крај најчесто излегува ладно, едно е да ти се свиѓа некој и да глумиш незаинтересиран/а, а друго да пушташ водичка, да се деси нешто, мување или слично и да се правиш после тоа како ништо да не било, ладно, па после некое време ако ти одговара ајде пак. Најчесто ваков тип е кај машките, девојката е заљубена до уши, а на него кога ке му текне може да ја мува. Ако сте задоволни од тоа што ви се нуди играјте ја играва, само не очекувајте премногу т.е ништо.
Топло ладно за колачот збориме нели кој го пробал ке констатира дека е многу вкусен а што се однесува до тактиката е тука треба да си тактичар стварно тоа е само цел да се добие одговор кој спротивната страна малку тешко го покажува. Доколку приметам дека некој чека јас прва та почнам со искажување на чуства, е тогаш е ова мој метод ке пуштиш мамец и чекаш да почне да јаде и кога ке загризе знаеш на што си само топлооооо нема ладно.
ваквата игра ја осеќам и веднаш реагирам на многу смирен начин како?возвраќам онака како што ми прават ни помалку ни повеќе едноставно таква сум дечкото моментално игра таква игра и јас ќе ја играм се додека или не продолжи да течи све како што треба или го мавам тотално на ignore па макар и да се ближи крајот на оваа врска треба да научи со кој има работа сакам работи што се на чист и искрен начин не сакам игри затоа што знам да сакам и сакам некој то да го цени како јас што ценам...
М.. често практикувам со тој што ми се свиѓа.. И често е успешно. Мое мислење е дека не треба веднаш да се признава дали ти се допаѓа зашто ако момчето до тоаш не те свиѓало, автоматски ќе се олади..А вака има шанса да те засака. И мене ми е доста забавно
моментално сум на сред ваква игра за жал, пошо типот е т.н.мачо мен, сите паѓаат по него и сл. и јас морам да ја практикувам таа игра за да не бидам још једна у низу, ах бее . . .
Јас никогаш не сум играл топло ладно....Можеби сум требал, ама не ми било интересно, (особено ако сум бил on the receiving end) па затоа не сум почитувал такви тактики. Мислам, никој не сака да го влечат за нос така ? П.С. Ова ми е јубилејно 100-то мислење....поздрав до сите!
хехе ми се има случено и некое машко да игра со мене топло-ладно ...но и обратно интересна тактика...така се привлекуваат повеке машките
Како помала да,сега не. Мислам дека тоа е детски начин за да привлечеш некој(или барам ти си мислиш дека ќе го привлечеш на тој начин) Мене лично некој така да ми прави,ќе го откачам,ќе помислам ти ли бе најде со мене да си играш и тактики да правиш? Така да,тоа може да упали,ама може и да има контраефект!