Нека игра нека игра Или ќе му биде прежешко или преладно па ќе се чеша кај што не треба.А јас правам вака не викам не
znaci vaka, mi pisuvaat maski,na nekoi koi mi se svigjaat vrakjam.I taka si pisuvam so tie prvo tiee pisuvaat postojano,a posle nekoe vreme prestanuvaat da pisuvaat,vaka e ama bukvalno so site maski. Eve eden primer eden mi prakjase snap i se mi prati srce a ja vrativ smeska.I on od togas ne mi pisal.Ne znam dali e do mene problemot,dali sum mn diva ne znam sto da pravam...Inace po priroda sum sramezliva i povlecena devojka.
sto mislite za pretakanje ili zafrkavanje so sprotiven pol? Dali vi se slucilo povekje pati so nekoj da se zafrkavate i da davate lazna nadez ? Dali go pravite toa so nekoj so vi se svigja ili? Vo sekoj slucaj mislam deka ne e fer od edna strana na nekomu da se dava lazna nadez...
@Frosi333 гледам дека уште си активна, па да ти одговорам. Не сум давала лажна надеж ама сум се погодила во ситуација да некој мене ми дава и ме зафркава на некој начин. Затоа сега многу внимавам кога комуницирам и не би сакала да некој ми го губи само времето (колку и да звучи грубо). Јас имам време до негде и разбирање да никој не може да ти е достапен 24/7 (скроз нормално е, сите сме со некои секојдневни обврски), но искрено веќе ми е смачено и ако осетам дека некој час го има, час го нема, час не знае шо сака - баталувам. И ценам кога некој ќе си рече отворено, а не да ми дава mixed сигнали.
Од тактика топло-ладно, единствена корист има кога е во прашање 'пумпање' на сексуалниот нагон. За ништо друго.
Тактикава, во превод е НЕ. Не би губела време воопшто. Само однесувањето може да покаже и докаже за нечии емоции...другото сè паѓа во вода.
Toa vo golem del od slucai i ne e taktika samo nalikuva na toa.. Najcesto e koga ne znaat sto sakat, t.e se dvoumat
И тоа го знам. Тоа ме држи на штрек некако... ме тера да се борам повеќе за личноста. Иако го знам ризикот, дека може да бидам повредена на крај.
Големо НЕ од мене. На овие години не, тоа е за тинејџери. Во позрели години човек треба да знае што сака, а ако не знае, па негов проблем. Некогаш за некои работи станува доцна. Од моето искуство сум видела дека дури и ако има хемија во некои случаи, ако вистинските работи не се направат, кажат во вистинско време, готово е, отиде возот.
НЕ и од мене за топло-ладно однесување. Исклучително незрело, тинејџерско и недораснато ми е. Е сега зависи и кој што подразбира под ваков однос. За мене е кога личноста ден-два ја има, па исчезнува без трага и глас следните пет. Имам разбирање кога на некој му треба простор и време сам за себе, зошто и самата сум таква, понекогаш имам потреба за мало исклучување од сѐ и сите. Тоа ми е начин за интроспекција и едно т.н. полнење на батериите. Но важна е свесноста дека ако тоа трае да речеме повеќе од ден, човечки е да се каже на другата страна за што станува збор, за да не се создаваат непотребни прашалници и сомнежи во врската. Е сега ако некој не го разбира тоа, тогаш не би била во врска со таков човек, зошто почитта кон времето кое некој го одвојува за себе е основа за секоја релација која ја градам. Истото го очекувам за возврат.
Бев на дејт пред 2 дена испаднавме..И се беше топ, алии после тоа ич не беше опуштен ама мене ми беше преубаво од моја страна...Знам дека е во паника нешто има проблем дечкото, што не би коментирала од тоа...Алии сега го нема 2 дена рече ќе ми пише прв, али ја вечерто му пишав дали е е се во ред се однесуваше ладно дека има проблеми и си легна да спие...Уште не ми пишааа 2 дена поминаа...Дали да почекам или да му пишам...Нејќам да биде како од корист за еднаш, се заљубив у негоо Немам среќа изгледа.....
Само Барем да го прашам како е...Амаа џабе, кога тој не пише.. Што и проблеми да има може да пише...Може не му се допаѓам само...
На прв дејт се заљуби? А на дечкото пиши му ти, јас не разбирам зошто сеуште околу ова се мислите дали први да му пишете на некој, круната ли ќе ти падне ако го прашаш како е? После од кога ќе му пишеш ќе знаеш дали е заинтересиран или не.