Moze pomos?(btw se izvinuvam so ne pisuvam na kirilica od mob sum) Znaci vaka sega sum prva godina sredno a on e vtora.Na pocetokot ne znaev kaj da gledam,go primetiv i nego ali togas u plan imav drug.Se dodeka ne go zaboraviv prviot(ednostavno taka morase da bide).E sega na ovoj mu pustiv vodicka i on odma se zapali(mislev deka me svigase i poraNo ali izgleda se otkaza koa vide deka ne,ma shansi ALI TOPKATA SE VRTI ) e i togas(pred edna nedela sve i svasta se desavase od ckss za da go primetam,preku zavodlivi pogledi,vikanje od strana na drugarite negovi vo smisla eve ja i Red drugi raboti.E od ovaa nedela sve se smeni,pak doaga i se gledame ali sea nekako u smisla gleda dali sum se zapalila i niso ne praavi :/ i sea ni ja nezz so da pravam.Inace deckovo e lav a ja bik-opasna kombinacija
Се изнапиша, а не кажа што ти е проблемот, за што бараш совет? Дали ви одговараат хороскопските знаци Чекај нека те покани на date сами, ако не те покани не прави го тоа ти. Чекај додека не дојде тој прв да те покани. Во меѓувреме дружете се ако ти одговара, па ќе видиш дали ќе се развие во нешто повеќе.
Многу лесно...цело време сте заедно одма се гледа дали и тој нешто за тебе чувствува, како се однесува на часови, дали е внимателен, дали ти помага, дали те вика да одите заедно на одмор. Ако не го прави ова не е загреан за тебе, но пробај ти да го правиш тоа за него. Ако е рамнодушен „He is not that into you„ ништо продолжи понатаму, биди весела, расположена, смеј се, уживај си во животот, дотерувај се, пушти ја косата, спортувај, однесувај се како девојка, машките без разлика на која возраст се сакаат девојки во вистинска смисла на зборот и не се замарај со него. Ако тој не те сака сигурно некој друг ќе ја примети твојата убавина
да ама ако не е загреан нели е работата да го загрееш ти xD само нз како... како и да е фала ти за советот <3
Па ти пишав, читај...биди весела, смеј се забавувај се, нека види дека си задоволна среќна, дотерувај се, пушти ја косата, едноставно среди се. Биди фина, мила и добра, женствена и самоуверена. Ако не те примети и покрај ова значи е серко.
Еден добронамерен совет од мене, од лично искуство. Викаат колку повеќе се правиш горда и недостижна тој повеќе ќе трча по тебе. Машките не сакаат девојки кои летаат во облаци, ако сте заинтересирани за нив покажете им го тоа а не да „умирате“ по нив ама да се правите рамнодушни за да трчаат по вас зошто тоа брзо им здосадува и добиваат впечаток дека не сте заинтересирани. Немојте да си ги кревате акциите, бидете приземјени и секогаш отворени и расположени за разговор. Ако постојано им глумите гордост нив ќе им се смачи и ќе отрчаат кај првата која му возвраќа со внимание на ист степен.. Па на крјаот и тие се живи суштества, од крв и месо исто како и женските.. секој сака внимание, така и машките.
Девојки прв пат пишувам и имам проблеми со дечко ми т.е. го лажев за некои работи што не требаше после некое време тој дозна и многу се налути дури и сакаше да ми раскине, ама тој ме сака многу и не ми раскина всушност тој мисли дека јас го сакам уште бившиот и дека по него трчам ама тоа не е точно јас него го сакам многу ама незнам како да му докажам. Уште малку ке правиме четри месеци. Ми рече дека се правел за мене да ме освои сега било редот на мене јас да почнам да го освојувам.. Незнам стварно како тоа да го направам. Ве молам за помош. Ви благодарам однапред <3
^ Јас мислам дека он се фино лепо си се заебава со тебе, и воедно наоѓа начин како да те шутне, бара да го освоиш хаха.. абе ајде.. гарант шо и да напраиш нема да му чини, сигурна сум (али ова е мое мислење)
Мислам дека нема некој посебни тактики за да освоиш машко срце, или пак да му влезеш во очи. Биди си нормална личност, однесувај се пријателски, всушност однесувај сесосем нормално и без претерување со шминка и тоа провокативно облекување. Само бидете тоа што сте, и гарант во очи има да му влезете
Тактика не постои. Не треба ништо посебно да се прави. Или ке ја биде работата или не ја бидува, друго како избор нема. Некој кој искрено некого сака, ГО сака онаков каков што е, со сите негови мани и недостатоци. Тактики и актери не требаат за една успешнна врска.
Вакви тактики не постојат. Жално ми е тоа што денешните девојчиња им се допадне некој одма преку другарки/другари ми се свиѓа тие му кажат и тој одма и пише на фб да излезат да се видат и испаднат видат се смуват се или прават шо ќе прават и на крај тој ја шутне. Мислам не сите случаеви секаде има исклучоци ама јас кажувам го кажувам тоа што го гледам, и сеа девојчето мисле дека го освоила. Тоа е тоа или те сака или не те сака. Ако до прв пат му се допадне засвиѓаш или те засака тогаш ок, а лажни ветувања дека му треба време за да се заљуби у такви работи не верувам. Ако те засака ќе те засака од прва.
Ова се едни од најглупите тактики што ги имам чуено у живот. Да има сопствен живот?! Па чив друг ќе има, на комшијата? И што е со тактиката од 19 век со “Никогаш да не го прави првиот чекор“. се зависи од ситуацијата не можеш да кажеш однапред како да се понашаат. Затоа и ќе има глупачи.
ТактикИ? Е јас од искуство ќе кажам една тактикА . Биди своја, помалку срам некогаш е и секси, слободно прашувај што те интересира, знај си ја границата на шеговитоста, ако постои нешто меѓу вас ќе знаеш уште по муабетов и guess what, that's all.
Чекај си автобус на постојка...ко се загледа еден во мене секој ден кога одам за на училиште се гледа во мене како да сум лутка од насловне стране