Талент

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Gordana10, 12 јануари 2010.

1. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Незнам.... Сеуште не сум го пронашла

2. EnnieFabulous

EnnieFabulous Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    400
    Сите ми велат дека имам талент и чувство за уметност од сите области.. За јазици, ликовна и музичка уметност. Пред да почнам да го изучувам како предмет во училиште, англискиот го имав скоро совладано од гледање филмови, а со шпанските серии го научив и шпанскиот :lol: Пишувам понекогаш поезија и проза. Во основно секоја година земав награди по ликовна и литературна уметност. Моите никогаш не ме пуштиле во приватно музичко училиште, иако многу сакав да свирам на клавир, а подоцна покажував интерес и за виолина. Дома имам клавир и знам да свирам по слух, свирам дури и песни кои прв пат ги слушам. А ноти не знам баш да читам. Во основно и средно бев член на училишниот хор, пеев сопран. Исто така, од мала сум покажувала глумечки способности, сум се пресолекувала многу пати во денот и сум ги глумела цртаните филмови на Дизни што беа актуелни додека растев, а моите дома седеле и ме гледале :lol: Имам одено на драмска секција и имам глумено во 2 драми-една кога имав 8 години и една во трета година средно. Ми велат дека сум била добар имитатор :lol:

3. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Имам талент...Луѓето кои ме познаваат ми велат дека го имам најголемиот талент што една жена може да го има.
    А тој талент е - Да бидам добар учител на животот кој го имам. :D

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. macysh

macysh Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2010
    Пораки:
    1.122
    Допаѓања:
    867
    јасс имам талент за глума :) обожавам да глумам
    исто така и за пишување проза ме бива , :P за гимнастика и за модерен балет ;)
    а за друго ништо (пеење,цртање-антиталент :( )
    аа и да не заборавам и јас го имам талентот за кревање на левата веѓа :rofl:

5. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Јас ќе си кажам искрено за АНТИТАЛЕНТКИТЕ што ги имам за колешки ....двете кога ќе запеат фалшираат до безсвест, а пустите обожаваат да подпевнуваат. ...ама луѓе тоа е страшно за човек школуван во музичко училиште :puke: [/color]

6. parisheroinstars

parisheroinstars Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2010
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    25
    многу убаво кажано : )

ти завидувам! :^) :D

Имам талент за јазици, танц (хип-хоп :) ), глумење и пеење. Сепак, мислам дека имам уште некои неоткриени таленти..

7. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.240
    Допаѓања:
    27.867
    пишување

8. broken099

broken099 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    432
    талент имам значително за пеење,глумење и цртане(ама не ликови, шаркање повеќе) :D
    За пеење размислувам и тоа да бидам еден ден многу ме влечи исто и накај глумата .. ама архитектурата пак не ми се остава :^)
    размислував и да се пријавам на ја имам талент.. смејте се ајде! :$ :D :D

п.с. мацуш и јас имам талент за кревање на левата веѓа :P :D

9. preetygirl-J

preetygirl-J Нов член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    491
    Допаѓања:
    80
    Сега во моментов размислувам на оваа тема :| Поточно се прашувам, дали беше правилен мојот потег, кога упишав да студирам биохемија :^) Се прашувам , вредеше ли толкава жртва, толку време, напор, нервози, макотрпно учење итн...за денес да бидам ова што сум... ;( Искрено солзи ми навираат во очи :( Утре имам закажано службен состанок на Институт за судска медицина...И, како ќе го поднесам тоа, најискрено не знам :| Секогаш јас го извлекувам подебелиот крај(од толку вработени, мене ми нареди директорот да одам таму ;( )... До сега бев оффтопик, ама да се вклучам во темава - на моите родители само едно нема да им простам, а тоа е што ми забранија професионално да тренирам ракомет, иако уште од дете имав невиден талент за тоа...Тоа е уште една моја жртва за моето образование :( Периодов сликам една прекрасна слика со темперни бои и многу убаво се осеќам дури го правам тоа(за момент заборавам на хируршките ракавици, белиот мантил, мирисот на формалин во лабораторија итн....) Не се каам што сум биолог, ама многу ми е тешко за некои работи :(

10. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Наводно имам талент голем за глума и за имитирање, којзнае. Ама за еден талент кој го имав ми е криво што не го искористив, а тоа е танцувањето. Од мали години моите заебележаа дека имам голем талент за танцување па ме запишаа на балет, и ме фалеа таму дека сум добра, ама нели, од балет не се живее па прекинав со професионално тренирање. Сега тренирам чат пат за да си ја исполнам душата :)
    А за друго не знам дали имам талент, единствено во пмс да се налутам експресно во рок од 2 секунди :lol:

11. Sweety-Tweety

Sweety-Tweety Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    501
    Имам талент за музика. Ама надарена сум и за инатење, па не ги послушав моите кога ми викаа дека треба да се запишам нижо музичко, да свирам пијано. Бев на тестирање кај професори и ми кажаа дека жално ќе биде ако не се занимавам со музика, ама едно ептен бев срамежлива, а друго мразам јавни настапи. Единствено за тоа се покајав во животот :devil: Кој знае, сега може ќе свирев со Симон :^) Се надевам дека годинава ќе најдам време за часови пијано и соло пеење, барем малку да си ја ублажам маката. А ќе продолжам со пеење на собиранки со другарите, досега не се пожалиле на болка во ушите :lol:
    Мислам дека заради мојата музикалност многу лесно и брзо учам јазици, па не за џабе сум филолог :)
    И го имам талентот за подигање на левата веѓа :D, ама само левата. Да ме убиеш со десната :^) не можам.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  12. BlackCat

BlackCat Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    202
    За ништо...уште не сум нашла нешто во што сум добра :( ;(

13. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Немој да секираш воопшто , секој си носи некаков талент во себе :) Тоа е само трошка од она што е волјата ..Талентот е само 10%, 90% е работа и волја.. само што е предност пред другите, ама ако се нема волја и ако не се работи редовно, талентираните се губат во споредба со оние работливите!!!
    Сигурно и ти имаш талент за нешто , млада си имаш само 13 години ..со времето ќе откриеш за што те бидува најмногу и самата ќе добиеш желба да се испробаш во тоа поле :)

14. anickata

anickata Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    73
    Имам талент да цртам, да попувам и да ја кревам левата веѓа :rofl:

15. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Јас немам никаков талент ;(

16. Braveheart

Braveheart Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    95
    Ех, немаш.........

17. marijagjakovska

marijagjakovska Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    2
    да не се фалам многу,имам талент за свирење пиано и за јазици.... :D :$

18. butterfly.mimi

butterfly.mimi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    103
    I have no special talent. I am only passionately curious. ;) Пааа ме бива за шминкање, креативна сум и секогаш имам нови и оригинални идеи, многу филозофирам и имам скриен драмски талент :wasntme:

19. rozita91

rozita91 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    28
    имам талент за пеење и секој тоа ми го кажал,но најголемн агрешка е на моите родители кои уште од мала не ме пуштија да одам на музичко,зошто тоа не било професија за мене со која ќе профитирам и затоа се запишав друг факултет ама сакам да пеааааааааааааааааааааааам најмногу од се,и пеам тоа ми е хоби и неостварена желба.......

20. Stam

Stam Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    175
    ЦРТАМ! Цртам портрети, природа, апстракции, само со актови се немам зафатено, но планирам за брзо време да почнам да се усовршувам на тој план.. :D Имам продадено неколку дела :) но не би се одлучила да студирам уметност, повеќе ме привлекува архитектурата...