Немам некој посебен талент, но дефинитивно посакувам да го имав талентот на Ким Кардашијан. Или тако звано, да имам талент да немам талент никаков, а сепак да заработувам многу пари. Е то.
Браво Катја, ти посакувам уште многу успеси и брз напредок И јас сум како тебе- цртам и најголема инспирација ми се женските актови, а за парички цртам и продавам портрети Но јас би те посоветувала пред да се запишеш на факултет да подразмислиш подобро. Јас кога бев во твојата ситуација бев многу залетана по факултет за уметност и бев решена тоа да се запишам, но си поразговарав со луѓе кои веке го студираат тоа, исто и со повозрасни и поискусни и сфатив дека не е баш најдобра опција затоа што талентот го имаш и за него е потребно многу работа (и малце знаење ) за да го усовршуваш, но за тоа не ти е потребно да завршиш факултет, доволно е и некој курс кој можеш да го поминеш или како што јас се образувам на ликовното поле- google i youtube буквално се има на нив што те интересира. И што ќе бидеш кога ке го завршиш тој факултет? Што ке работиш? Тоа што ке бидеш дипломиран ликовен уметник мислам дека ке ти значи само ако можеш да се вработиш некаде како наставник или професор по ликовно. Во нашето Македонииче тешко се преживува ако живееш од уметност (ликовна). Сеа треба да го работиш тоа што го сакаш... за да го работиш со страст и да бидеш повеќе продуктивен. Но јас го избрав и се запишав на следниот факултет што ме привлекуваше после овој за уметност( и го завршив), и воопшто не се каам.Работам нешто сосем друго од уметност (моментално). Имам врсници кои се запишаа на уметност ( и се фантастични, делата им се ... ) но сега паѓаат во депресија зошто неможат да си најдат работа со нивниот факултет. А исто така пак имам многу познаници и врсници кои не се запишаа на тој факултет а исто толку се добри уметници благодарение на напорната работа, па има и некои финти што не се учат и на факултет Така што, размисли си убаво, мислам дека е паметно да студираш нешто друго, за да можеш да работиш нешто понатаму во животот со тој факултет, а талентот ако работиш на него нема да ти пропадне, и пак можеш во слободно време да си црташ и усовршуваш, па и да си продаваш дела. Поздрав, и ти посакувам многу среќа
Здраво извинете што пишувам за ова тука но итно е, треба да направам проектна ликовно и како техника сакам да земам едни маркери специјални што се доста квалитетни и поскапички, незнам каде низ скопје би нашла, сакам да бојам модни илустрации со нив, еве туториал нешто вака, ако некој знае некој ми пише, итно е!! Поздрав http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... tq2j7fHG9M
Исто! Сите ме знаат по цртањето,само талентот за пеење го чувам и кријам во себе и никој не знае дека убаво пеам,освен мајка ми
Напредувајте со своите таленти. Јас имам некој талент за пеење но баш кога ќе сака некој да ме чуе се глупирам едноставно неможам пред луѓе да пејам си пејам за своја душа. Настапував неколку пати со пеење ама срам ме отепа и се откажав. Исто така имам талент за спиење, а и имам талент да ги нервирам родителите
Цртање. Но можам да цртам само кога сум тажна... Не дека не цртам убаво кога не сум тажна, но тогаш ги создавам најдобрите, најнеобични и воедно најемоционални дела. Еднаш ми кажа една роднина дека очите на личностите што ги цртам се огледало на мојата душа :/
За математика сега стагнирам не решавам ништо па може сум заборавила. Но имав неверојатен талент решавав и најсложени задачи без проблем
Сестра ми од 6 годиномногу убаво црта и има талент за цртање. А јас имам за пеење талент, мбогу убаво ми оди ќе пеам сама на патронат.
Ова како јас да сум го напишала, од А до Ш. На моиве таленти не знам што да додадам, сакам да правам се' што може да се создаде со моиве две раце. Да цртам, да правам украси, да уредувам по градината и по дома, буквално се'.
Jas imam talent da igram kako tancarka ne da se falam ali kje vi kazam edna slucka sto mi se slucila. Koga imav 8god bev na svadba kaj bratuced mi I premnogu igrav a potoa me kacija na masa da igram kolegite na bratuced mi I ja se izeaduvav detiste be I pocnaa pari da vadat vikam leleee pari pari o.O I majka mi koga me vide koga se naluti im se razvika a na mene mi vikaa kerkoooo simnuvajsee I jas ama mamo I ona simnuvajss haha.
Obozavam da crtam - toa me smiruva nekogas koga sum nervozna,isto taka i da pisuvam,ama retko koga nema da me fati mrza ..A opsesija mi e da pravam remix - muzika