Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тамара Тодевска ќе ја претставува Македонија на Евровизија 2019

Дискусија во 'Музика' започната од didisi, 25 јануари 2019.

1. Aesc2000

Aesc2000 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2017
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    180
    Италија се врати на Евровизија во 2011 и е дел од големата петорка односно директно влегува во финале.

2. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.629
    Допаѓања:
    25.319
    Истиов муабет за амбулантските возила беше правен претходно.
    Инаку не, Италија не е откажана, не знам од каде таа информација.

3. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.766
    Допаѓања:
    8.494
    Тамара е убедливо најлош избор. Парите се од старт џабе фрлени. Цел народ да ти вика дека парите ни требаат за болни дечиња а неа мува да не ја лази е многу бедно.
    Прво треба да се направи кореографија за која нема пари па Тамара сигурно само ќе ги крева нозете ко на бурлеска и ќе ја тресе косата ко вошки да има.
    Второ била веќе еднаш никој не ја фермал и сега може да му се даде шанса на некој друг.
    Тамара е префорсирана и ич не вреди за да се шета на наш трошок. Да потсетам парите им требаат на болни дечиња.

4. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.152
    Допаѓања:
    13.516
    На толку апели за тие пари да се купат 2целосно опремени амбулантски возила, мене срам ме фати, ама она изгледа од осет е оперирана мака нема и нема никаква изјава што мислење има во врска со таа тема.

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  5. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.629
    Допаѓања:
    25.319
    "Здраво,

Пред еден месец, кога добив покана да ја претставувам мојата земја на Изборот за песна на Евровизија во Тел Авив (покрај моето ентузијастично и радосно ,,Да!"), првото нешто што ми падна на ум беше: „Која ќе биде целта на моето учество на натпреварот? Што е тоа што сакам да го кажам? Што е тоа што сакам да го споделам со светот?“

За мене учеството на Евровизија никогаш не било да се влезе во финале, да се биде меѓу првите 10 или да се победи. Евровизија за мене отсекогаш била многу повеќе од тоа.

За мене Евровизија отсекогаш претставувала прифаќање на различното, пркосење на правилата и прифаќање на себеси, баш онаков каков што си. Евровизија е таа една вечер во годината кога публиката во целиот континент се собира на едно место за да ја прослави посебноста, храброста и вербата во себе! Тоа е местото кадешто да се биде различен значи да се биде ГОРД на себеси.

Јас сум мајка на две деца, имам тригодишна ќерка и тримесечен син. Знам дека звучи како клише, но тие навистина го променија мојот живот и јас како мајка и како родител чувствувам дека е моја и наша обврска да донесеме позитивни промени во животите на нашите деца.

Целиот мој живот ми кажуваа дека не се однесувам женствено, дека не сум доволно добра, дека се движам и се однесувам како машко. Наведни ја главата, облечи нешто секси и на никој нема да му биде гајле што зборуваш, ми велеа. За нив јас бев само уште една изгубена девојка.

Денес, кога ќе ја погледнам ќерка ми, сакам да има можност да расне во свет во кој никој нема да ѝ суди, нема да ѝ кажува како да се однесува, како да постапува или како да се движи. Сакам да знае дека не мора да ги следи правилата за да биде прифатена. Сакам да биде онаква каква што таа сака да биде и најважно, да биде горда на себе. Тоа е најмалку што можам да направам за неа.

Затоа, на 16-ти мај, ќе пеам за мојата ќерка. Ќе пеам за сите на кои им било кажано да ги наведнат главите и да ги следат правилата. На 16-ти мај, ќе ги прекршиме правилата и барем една вечер во годината ќе му кажеме на светот дека СЕ ГОРДЕАМ СО СЕБЕ е секогаш посилно од нивното НИКОГАШ НЕМА ДА БИДЕШ ДОВОЛНО ДОБАР/А!

СЕКОГАШ ќе бидете доволно добри!

Се гледаме во Тел Авив!"

- вели Тамара.

https://www.instagram.com/p/BuBQxWTAFbw/

На mal.ecka и DAngel им се допаѓа ова.
  6. BrokenAngel97

BrokenAngel97 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    36
    Срамота е тоа што не ја одбраа Антонија Гиговска. Девојче на место, пее растура, една од ретките пејачки со квалитетни песни, и песните и се баш hearttouching има и потенцијал и се.. Но во нашава држава не се цени квалитет, одат некој безврска пејачки и се оди колку да се појде нема врска кој бил . Со кој мозок??.(facepalm) И онака нема да влеземе во финале, секоја година истиот циркус...:doh::^)

7. Ма.нев

Ма.нев Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    1.224
    Тамара е еден од најдобрите вокали во Македонија. Предобар глас.
    Но не ми се допаѓа идејата да одиме повеќе на Евровизија. Само да се бламираме и да освојуваме пониско место, иако реално заслужуваме и повисоко, само ни фали малку кореографија и подобра сцена.

Друга работа што ме иритира е што ќе настапуваме како Северна Македонија.
    Не сакам да одиме под тоа име, на кое јас, а и поголемиот дел од Македонците не се сложиле.

Но тоа е што е.

8. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.629
    Допаѓања:
    25.319
    Под кое име сакаш?

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ма.нев

Ма.нев Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    1.224
    Под името Македонија, името кое го бојкотирав, под кое сме сега и ќе бидеме во иднина. Заради Северна Македонија, јас нема да ја гледам Евровизијата.
    А Тамарчето нека си пее. Јас неа ја почитувам како пеачка, а како човрк нид по разно. Таа како човрк е и под Амди Бајрам. :)

10. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805

FYROM те бендисува повеќе?

На Mrs.Styels, Brinetka, WildMk и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.111
    Допаѓања:
    163.675
    Никогаш на Евровизија не сме настапувале како Македонија. Сите години сме биле FYR of Macedonia. :)

На Mrs.Styels, WildMk, Nausicaa и 5 други им се допаѓа ова.
  12. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.629
    Допаѓања:
    25.319
    Ок.
    Името Македонија за внатрешна употреба на неофицијални документи ни било достапно секогаш и уште ни е.
    Името Македонија за надворешна употреба а во случајов Евровизија, никогаш не било употребено. F.Y.R Macedonia сме од почеток на учество во Евровизија па се до 2018та година. За да избегнат проблеми, на Евровизија го користат СЕКОГАШ официјалното име на секоја држава. И не е само Евровизија. 99% од светските настани во кои е спомната Македонија е F.Y.R Macedonia.

На WildMk и candy.cane им се допаѓа ова.
  13. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.961
    Допаѓања:
    34.562
    Ќе пеела за ќерка и... Ние навикнати сме изгледа да се фрлаат пари за глупости а да се лечат луѓе со донација... е вакви нема да е биде никогаш...

На Nisse и Antebellum им се допаѓа ова.
  14. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.337
    Допаѓања:
    171.160
    Ке пее за керка и кога ке се финансира самата
    Се додека ја финансира државата ке пее за државата
    Кобила

На gjoker4e, Mrs.Styels, Nisse и 4 други им се допаѓа ова.
  15. arodoet20

arodoet20 Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2017
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    152
    Го сменија името, сеа иаме шанси за финале :lol::lol:

16. kirilovbe

kirilovbe Нов член

Се зачлени на:
    29 јануари 2019
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    Од Грците сега едно 12-тче да очекуваме :)

На Brinetka и arodoet20 им се допаѓа ова.
  17. arodoet20

arodoet20 Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2017
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    152
    Ефхаристо,паракало!:lol::lol::lol:

На buba4e89 и kirilovbe им се допаѓа ова.
  18. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.515
    Тамара ќе освои второ место, пошто таква и е ѕвездата :D

19. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    Второ од назад. :wasntme:
    Не знам и јас не ја сакам веќе. Порано ми беше по приземна, харизматична и скромна девојка.
    Сеа некако со сила сака да биде интересна.
    За вокалот нема да коментирам, слободно можам да кажам дека е помеѓу подобрите во нашата земја.

20. Ма.нев

Ма.нев Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    1.224
    Со наши народни пари таа на Евровизија ќе пее за ќерка и...мхм...ок.