Тамара Тодевска ќе ја претставува Македонија на Евровизија 2019

Discussion in 'Музика' started by didisi, Jan 25, 2019.

1. staycalm

staycalm Форумски идол

Имаш ќ на тастатура?
    Ќе пее за кого сака. Претставник е на Македонија, може да го посвети пеењето на било кого.

lovestoneddd and DAngel like this.
  2. Black girl

Black girl Форумски идол

Брее, па ај сите што ја претставуваат Евровизија нека пеат за некого. Глупости живи.
    А и се пос.а со ќерка и искрено. Ко божем само таа е мајка.

koritsaki, Brinetka and Ма.нев like this.
  3. John Snow

John Snow Форумски идол

А што се крена толку фама за кого ќе пеела,настапот ќе си го посвети на кого сака. Да не треба у комитско да ја облечеме и со црешево топче да пука јер патриотка

4. staycalm

staycalm Форумски идол

Салвадор Собрал ја посвети победата на сестра му па и ја довлечка на сцена да пеат заедно, нема врска тоа на кого ќе го посвети настапот не кревајте фама за џабе.

candy.cane likes this.
  5. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Кобила си е кобила

koritsaki, Alisa22 and kirilovbe like this.
  6. DAngel

DAngel Форумски идол

Абе и ти може си за неа кобила, ама ете, не може да ти каже.
    Ако ја сметаш Тамара за нешто ниско, биди ниво повисоко од нејзе и не навредувај. Со навреди никаде нема да стигнеме.

7. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Наместо навреди,народов треба да збере потписи и да упати апел до надлежните оваа година да не се оди на Евровизија и да бара од следната година само тој да бира претставник на Евровизија,а не некоја трчи-лажи-кради комисија(жири). :wasntme::D

candy.cane, Ма.нев and kirilovbe like this.
  8. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Па многумина од претставниците и пеат за некој сакан, дали дечко/девојка/сопруг(а), дали родител или некој друг близок. Нормално, љубовта е главна тема на музиката. Не знам како тоа мислите дека треба само за народот и државата да пее? :?:
    ЛГБТ сентимент и шоу ви смета, сега и промовирање на дете/мајка однос од друга страна ви смета... уствари мислам дека на повеќето секаква тема би ви сметала кога е од наш претставник, дури и да е најдобрата универзална порака ко антитероризмот на Италијанците лани на пример.
    И мене ми се веќе банални мамички опседнати со мајчинството насекаде (и јавни личности и обични луѓе), ама ептен негативен став имате, чил.

9. Bridget

Bridget Форумски идол

И јавно треба да каже на крај за кого пее, како што имаше лани патетики со запросување сега нека има за бебиња. Догодина може претставникот јавно ќе и' се извини на свекрвата за кавгите по дома. Нека се лијат чувства, што има лошо во тоа?

Emma2, Nisse, Alisa22 and 4 others like this.
  10. Ма.нев

Ма.нев Истакнат член

Кој народ, народот се плаши.

Brinetka and nextredstyle like this.
  11. DAngel

DAngel Форумски идол

12. staycalm

staycalm Форумски идол

Деновиве забележав дека само балканските држави нонстоп си ги хејтаат песните за Евровизија. Словенија, Романија, Македонија (уште неизлезена ја распнаа). Отварив Шпанија, Франција, Австралија, Англија..90% од сопствената држава беа со пофални коментари колку и да е лоша или добра песната, ние и на добро и на лошо, хејтај.
    Не велам дека треба да ги издигаме којзнае колку нашиве претставници или песни, факт е дека сме праќале лоши песни и добрите ги расипуваме со лоши настапи се уште, ама барем пред полуфиналето малку поскромно со острите коментари и критики по јутјуб видеа и слично, многу е грдо кога од страна гледаш како сопствените сограѓани ја хејтаат песната од сопствената земја.

Last edited: Feb 21, 2019
    lovestoneddd and Someonespecial like this.
  13. staycalm

staycalm Форумски идол

Не знам зошто ама во последниве денови почна да ми се влева некоја надеж за песната на Тамара, дека ќе биде добра. Арно ама, повеќе од добра песна ќе ни треба, во појакото полуфинале сме пак.

14. nextredstyle

И Тамара и Тијана се добри пејачки.
    Некои нивни песни често ги слушам. :music:
    Ама,однесувањето не им чини,особено на Тамара.Не е само она мајка.Се занесува... |(
    Нема да се докажеме со праќање на едни те исти.Треба да се види разноликост,треба да се претстави квалитет.
    Нема да победиме поради фамозното Евровизиско на ти-дај ми гласови.
    И онака немаме ниту доволно голема сала,ниту финансии за да организираме Евровизија.
    Попаметно ќе биде да се побара откажување на учество барем годинава и парите да се вложат во спасување на нечиј живот,а за следната година пак народот да бира претставник.
    :!: Само не треба молчење.Молчењето е штетно !

15. Ма.нев

Ма.нев Истакнат член

Било кој да е, не само Тамара, ќе го направи истото. Т.е. нема да го направи, нема да се откаже од Евровизија за да ги донираат парите на некои што им требаат.
    Просто таков ни е менталитетот.
    Добро е што на Бугарите им светна кликерот, а на нас никако.

Тамата и Тијана имаат многу лош карактер, сум имал можност и во живо и на ТВ доста пати да ги видам што луѓе се.
    Но како вокал, Тамара е една од најдобрите во Македонија.

candy.cane and nextredstyle like this.
  16. nextredstyle

Па,затоа велам дека народот треба да побара откажување.Треба да се врши притисок.

Ма.нев likes this.
  17. Ма.нев

Ма.нев Истакнат член

Не се замара ни народот како што гледаш. Сеедно им е на сите.
    Треба таа малце да се свести и да го направи тоа и после и народот да го следи нејзиниот пример.

Народот чека некој да му покаже што да прави.

nextredstyle likes this.
  18. staycalm

staycalm Форумски идол

Уште го верглате истото за тоа шо пак неа? Знаете дека не сме единствена држава што по втор или трет пат праќа ист претставник? Унгарија и Русија годинава можда? (Иако Тамара прв пат оди како соло претставник).

Карактер та карактер запнале, ко да нејзе според карактер ќе и даваат поени на евровизија бе.

Значи, пакет од песна, глас и сценски настап е она што е важно за успех на евровизија.

Некои си јавни фаци по инстаграм гледам многу хајп прават за песната, баш вчера прочитав стори од некој country менаџер на светски модни брендови као "ovo sve mozete slusati dok Tamara ne izbaci svoju stvar. Onda to necete prestati slusati. Vjerujte mi #droga". Се надевам стварно ќе е добра ко шо ја најавуваат.

19. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Ама разликата помеѓу нас и другите држави е тоа што кај нас претставникот го бираат едни те исти пет души кои седат во фотелјите со години наназад, а не народот.

И прво да ја чуеме песната, а после да ја пуштиме на Евровизија не е по ок? Вака сега се може да испадне.... :)

20. nextredstyle

Туѓиот двор не е битен.
    Не е само до карактерот.
    Не е во ред ни да бидат едни те исти.
    Фер е само ако е одлука на народот,а не на некои што лапаат народни пари.

Brinetka and ocicka2014 like this.