Тамара Тодевска ќе ја претставува Македонија на Евровизија 2019

Discussion in 'Музика' started by didisi, Jan 25, 2019.

1. Ketchup

Ketchup

Тијана ми се допаѓа во спотов. Ми се допаѓа и моментот со девојчињата. Девојката со хиџаб, девојката со знаковниот јазик, девојката што ја пее Битола, Ана на нејзината прва сцена ме пресече. Ниту шминката не ми пречи, додека обработката би била поокеј и не би им се познавале сите детали на кожата. Замислата е супер, иако е веќе видена. Едноставно мислам дека спотот би можел да допринесе уште поголема емоција на самата песна. Последниот дел кога треба да е најмоќен, мене ми е мене ми е ептен слаб со Ивона и останатите. Не велам дека они се виновни, туку тој што стои зад тоа. Целокупен впечаток ми е - добар обид.

2. Aesc2000

Aesc2000 Истакнат член

Мора да се направи место за тројца композитори и два текстописци, а како што се цените на картите годинава изгор и Тијана, Мачка па може и Боки 13 ќе бидат во делегација.

ocicka2014 and PaLaVa like this.
  3. DAngel

DAngel Форумски идол

Го загледав сега видеово на една од јутјуберките која е во спотот на Тамара, вика "јас сум дел од спотот на Тамара, т.е. од проектот кој ќе го праќаме годинава на Евровизија". Да излезе на крај намалена делегација, само сите од спотот дел од сцена да и бидат :rofl:

PaLaVa, Harper and Ketchup like this.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Рајт може и ти некому му си досаден, па не те коментира постојано.
    Де старци ти сметаат, де новопечени мајки. Има некој што не ти смета?!

CameliaMiller, Cka, simonka93 and 9 others like this.
  5. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Па не знам дали ви текнува ама во емисија кај Жаре кога беше гостинка, другарка и Катарина на видео и соопшти дека она, Боте и Бела (кои бај д веј се во спотов) ќе патувале со неа во Тел Авив за да ја поддржат.

Мене ми смрди дека ќе летаат со државни парички, ова беше као оправдување за да не испадне многу голема делегацијата... кој ќе оправда толку карти, како што спомна некој погоре треба фамилијарно да се иде, мајка, татко, ќерка, тетка...

6. WildMk

WildMk Форумски идол

Епа за ова, треба да си водат есап надлежните.
    Или ако одат на државна сметка, нека не земат и нас.

Ми текна еден виц:

Оди македонска делегација во Кина.
    И Кинезиве.. домаќини, го прашуваат нашиот претставник:
    А каква е вашата земја? Кажете ни нешто за нејзе? Колку жители имате?

Нашиов му одговара: 2 милиони сме.

Кинезов: оооооо... па шо не дојдовте сите???

:D:D

7. smb asr

smb asr Популарен член

Дојдов само да пишам, дека денес прв пат ја чув песната, и мене ми се допадна. Буди добри емоции, сега како ќе се покаже таму е друга работа. Каква е Тамара тоа па и воопшто не ме интересира, но песната е супер, а и видеото беше сосема ок.

8. staycalm

staycalm Форумски идол

Кога веќе спомнуваш за емисијата, баш во таа емисија спомна дека они веќе си набавиле авионски карти шо значи не, не е од тие пари. Ти смрди тебе многу :)

И као, кај е логиката на изјавата намалена е делегацијата за да се пренаменат парите на настап, а според твојата логика испаѓа уште поголема делегација ќе оди од претходно.

9. smooch

smooch Популарен член

Тамара отсекогаш ми била антипатична ко личност, настрана одличниот вокал.
    Но, морам да признаам песнава е одлична. Кога прв пат ја слушнав се наежив а очите ми се наполнија со солзи. Преемотивна ми е.И денот кога ја објавија е баш погоден. Замислата на спотот ми се допаѓа, па и за Хана ќе речам оправдано е присуството. За некои други личности (ќерката на Коста Петров итн.) не би да коментирам.
    Се надевам и настапот ќе биде едноставен, и вокалните способности на Тамара ќе се искористат за добар пласман. Нешто како Шерифовиќ, моќна песна, одличен вокал и едноставен настап.

10. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Тамарче и ние ќе бевме прауд на тебе ако се откажеше и парите ќе беа пренаменети за да се спаси живот на 3-4деца, па и повеќе бидејќи во последно време гледам потребни мали суми до 30.000еур макс, а не да ги лечиме со смс пораки.
    Ама ти одбра да ги игнорираш безбројните апели и одлучи дека ти е побитно да се прошеташ и промовираш.

11. staycalm

staycalm Форумски идол

Де бе не ќењајте. Откако ќе потврди држава учество, и да сака да се откаже пак ќе си плати ко да учествувала. Украина е прост пример за тоа, откажаа учество ама ќе си платат целосно исто ко да учествувале!

cresa-jagoda likes this.
  12. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Мораше и ќерка и во спотот. Па и сестра и. (facepalm) не ме нервираа, ама сега претераа. Не ни отворив да го видам спотот кога ја видов најавата кој е во него.
    Ако Тијана ми е репер за "успешна" :puke:

Antebellum, Cka, princess5 and 9 others like this.
  13. oblace1

oblace1 Популарен член

Песната е досадна, различна од претходните што ги праќавме, ама многу досадна.

Тамара веке претера со сестра и и керката, уште мажот, мајката, тетките фалат, до трето колено што да не.
    Ај бар ке си истераат фамилијарен одмор, ништо чудно мтв и другарките и да ги почести од државни пари секако. Идиотизам. Толку ли сме глупи како народ, што ни е?

Last edited: Mar 9, 2019
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Абе, кој сакате да ги клат во спотот?
    Нас?
    Нормално дека ќе клат луѓе шо се знат меѓу себе.
    Сенкир ова ЊуЈорк е, па има избор со аудиција

15. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Песнава не ми е ништо посебно. Мелодија, текст, спот, ништо оригинално и ништо што веќе не е видено. Ама на страна тоа, делува и како ништо и да не е доработено.
    Тамара има јак вокал, кој во песнава воопшто не доаѓа до израз, можеби во живо ќе звучи поинаку.
    Се пее тоа па тоа, озбилно досадно и завлечено станува при крај, и за да навистина се испрати некаква порака во спотот фалат девојки од различна професија, раса и трансџендер.
    Спотот ми делува како цело време да се мачат да доловат некоја емотивност, ама слабо оди..
    За шминката и за тоа колку Тамара напиња со ќерка и кај ќе стигне веќе сте кажале и не би да се повторувам. Не ми смета девојчето, напротив, напорна е што секаде сака да го наметне, па станува одбивно. (наметнувањето, не девојчето)

Евровизија не ми е место за испраќање пораки, туку место за забава каде секоја земја би требало да си ја престави својата музичка култура на својот мајчин јазик. Ама тоа си е мое мислење.
    И да, не очекувам финале.

16. Bridget

Bridget Форумски идол

?

zhap4e likes this.
  17. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Па нека не клаат, што ни фали?

Јас, ти @DAngel @Doozy @Ketchup @theowndemon @Florenсе @Someonespecial @Dust можам да се кладам дека иако немаме допирна точка со музика, имаме покреативни и по професионални вештини од цела нивна ебана продукција. Подобри кореографски и сценски елементи би имало сигурно од она што го праќаа досегашниве неколку години.

18. WildMk

WildMk Форумски идол

Ама не не викнаја... така?
    И кај ќе му текни, баш Вајлд да ја побарат?
    Мислам.. не постојам за нив :D

19. BabyStyle

BabyStyle Популарен член

Интересна е песнава. Различна од се испратено последниве 10г. Ме потсеќа на Hurt од Aguilera

WildMk and staycalm like this.
  20. Bridget

Bridget Форумски идол

Фали ме усто...

WildMk and staycalm like this.