Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тамара Тодевска ќе ја претставува Македонија на Евровизија 2019

Дискусија во 'Музика' започната од didisi, 25 јануари 2019.

1. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.764
    Допаѓања:
    93.618
    Песнава ке влезе во финале ако ја испее единствената претставничка на Малта,таа (ко) оперска певица што е:D

Не знам зошто Хана е во спотот само:^).Премногу е мала и не е по своја волја таму,од каде потребата да и го гледа цела Европа детето.Многу непромислено и плитко ми е,наместо да си го “заштити” детето она во евровизиски спот го става:clap:

На ane.bella, Mr. Right и Rebecca_R им се допаѓа ова.
  2. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.872
    Допаѓања:
    25.348

Песничкава за Евровизија ми звучи океј ( само немојте да ми се смеете сега :tmi: ) , дури некако ме потсетува на песните на Адел , Шонтел , Сиа и сличните моќни пејачи . Гледав и неколку видеа од јутјубери , и мислам дека има потенцијал да се пласираме барем во финалето, а и според реакциите на јутјуберите , имаме големи шанси . Шо знам , мене ми звучи светски песната :?: . Барем до сега не сме имале слична на оваа , со моќна порака, а богами и Тамара ги покажала вокалните способности ( бар за официјалното видео за Евровизија) . Останува да видиме што ќе се случи на теренот :D .
    Едит: И на Тоше , Life is a book . Сите други песни со кои сме претставувани на Евровизија , се смешен обид за светско а наше .
    П . С . И искрено се надевам дека нема да ја уништат со сценски изглед и настап.

Последна измена: 10 март 2019
    На Any05, galapce, dayla и 7 други им се допаѓа ова.
  3. ray-man

ray-man Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    390
    Спотот како спот е добар, со емоции со сѐ. Претпоставувам дека жената со хиџаб е Мерсиха, жената на Јасмин Реџепи кој во 2009та за малку ќе беше убиен од израелски командоси кои упаднаа на турскиот хуманитарен брод Мави Мармарис. А сега таа, бар мислам дека е таа, учествува во спот чија песна треба да иде токму во Израел. Од друг агол гледано, песнава е сериозен кандидат за во финале.

На Any05 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  4. ang.ela

ang.ela Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    7
    Ми се свиѓа песната, супер е, но мислам дека нашиве ќе ја утнат на сцена:)

На CrazyGirl15 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.606
    Допаѓања:
    25.137
    Се повеќе и повеќе позитивни reviews има за песнава на јутјуб, се надевам сцената нема да ја утнат и годинава и конечно ќе влеземе у финале, ама многу треба да работат на тоа, за жал во второ полуфинале сме а второто е мноогу појако од првото..

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  6. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.606
    Допаѓања:
    25.137
    upload_2019-3-10_16-39-12.png

Трансродовата жена, ми текнува на неа сега, ја имам гледано на слики од маршови за права.

На WildMk, dayla и candy.cane им се допаѓа ова.
  7. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.770
    Песната е добра, ми се допаѓа и знам дека Тамара би ја извела во нејзин стил со самоуверен и моќен настап. Само да не ја зезнат со дополнително "шминкање" на аранжманот демек за подобрувања некакви, ко шо знаеме да праиме пред конечното заминување на изборот. И секако сценскиот настап да остави впечаток, бидејќи е голем процент од целокупната изведба. Тоа... а да, и нека ја облечат нормално а не нешо као еве ќе експериментираме, ќе измислуваме топла вода |(

На Elenpelen му/ѝ се допаѓа ова.
  8. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.913
    Допаѓања:
    2.141
    И јас сум за тоа да гледаат да биде добар сценскиот настап, сценските ефекти се тоа е плус.
    Баш затоа што други години не сме посветувале внимание на овие раб, а и те како се битни.

На staycalm му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bijonse

bijonse Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.265
    Eurovision 2014 Interview: Tamara Todevska (Macedonia 2008) | wiwibloggs

Wiwibloggs - клик !
    ,,...What do you think of “Proud”? Are you proud of North Macedonia at Eurovision this year? Let us know in the comments below! ..,, основањето на сајтот од William Lee Adams и колегата Deban Aderemi се двајцата хомосексуалци!

еве ги со минатогодишната победничка од Израел која со кокодакање како кокошка победи на Евровизија 2018 год, ама сепак јавно Netta ја добила наградата OUTtv по освојувањето на гласовите меѓу фановите на ЛГБТ натпреварот??
    ...дали подршка на ЛГБТ групација ќе и донесе поени на Тамара Товдеска на Евровизија 2019 год - ќе видиме!

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.689
    Допаѓања:
    134.910
    Се собале пријателки и роднини а вие тупите мозоци барајќи скриени пораки, кој лик што претставува во спотот? (facepalm)

На Antebellum, koritsaki, Harper и 5 други им се допаѓа ова.
  11. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.606
    Допаѓања:
    25.137

На Someonespecial, Animali и Tan4ence им се допаѓа ова.
  12. Fillia

Fillia Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    1.631

Ммогу ми е сличен спотот со овој... уствари не - ист е!

На Antebellum, Mr. Right, Tan4ence и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    Секогаш ова ни е изговорот :lol:
    Одиме јако на најјако и готово... :)

14. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Многу се занимавате со детали, спот ко спот очекувано дека ќе собере блиски, и друг да беше ќе го направеше, големо чудо, не дека некој гледа спотови.
    Песната е одлична, може и најдобра што сме ја пратиле до сега, као 10 години уназад идеме со некој лесен поп, ама ниедна од тие песни не останала во уво а па настапите се дам бетер, а освен Калиопи, Тоше и Каролина никој немал некои исклучителни вокални способности.
    Ако Тамара не го утне сценскиот настап и добро се покаже на претставувањето и интервјуата влага во финале сигурно (башка и ко северњаци некој бод плус:D)

На CrazyGirl15, cresa-jagoda, dayla и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. menov

menov Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    38
    Владо го заборави :)

16. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Не го памтам него, тогаш сум се родила:Dмада што нема он некој громогласен глас, иако таа песна е доста добра.

17. menov

menov Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    38
    Е добро ама ја имаш слушано сигурно,и да од тоа што има пратено Македонија тие што ги кажа и Владета се за почит,се друго е како избегано од циркус и паднато на евровизиската сцена! ;)

18. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.983
    Песната е супер.
    Кога ја слушнав искрено се наежив. Не знам што ви смета толку. Не ја сакате Тамара може, ама факт е дека има предобри песни. Пр. Довидување таго и е предобра песна.
    За ќерка и и сестра и може мислите дека е претерано, ама многу познати пејачи си ставаат блиски луѓе на спот, плус Тијана е јавна личност, како и повеќето на спотот. Кажете ми спот кај што ставиле рандом луѓе.
    Еден негативен коментар на YouTube не видов од странци, се од наши...

Едит: Видов коментар : Што направила Хана на 3 години за да е горда на неа.
    Срамота е ова да го кажете. Секој родител треба да е горд на своето дете се додека не почне со илегални активности.

Последна измена: 10 март 2019
    На CrazyGirl15, cresa-jagoda, dayla и 5 други им се допаѓа ова.
  19. tamche995

tamche995 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2015
    Пораки:
    1.079
    Допаѓања:
    2.617
    Се согласувам скроз, инаку нам ни треба само добар сценски настап, години наназад сме имале добри песни ама настапите и облеката ужас! Good luck Tamara:l:

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  20. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.983
    Сценски треба да извадат жени, да биде едноставно а моќно и да импровизираат со светла.
    Аутфит колку поедноставем толку подобро, коа ќе ми текне Марија што носеше..

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.