Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тамара Тодевска ќе ја претставува Македонија на Евровизија 2019

Дискусија во 'Музика' започната од didisi, 25 јануари 2019.

1. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.147
    Ако имаш добар вокал и добра песна,сценскиот настап мање више и не е толку значаен,Марија беше пример за ова.

На Purplelilac, CrazyGirl15 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  2. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.606
    Допаѓања:
    25.135
    Читав коментари и јас и наидов на ова:
    upload_2019-3-10_22-21-41.png
    се пресмеав пошо ми текна на коментарите од темава :D у секој случај, се надевам нема да ја довлечка сестра и на сцена пошо нели нема да има помошни вокали.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  3. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.606
    Допаѓања:
    25.135
    Не го гледам како изговор, ама годинава стварно треба нешто да изведеме прејако за да влеземе у финале. Во второ полуфинале уште пред да настапат гледам 8 земји кои сигурно ќе влезат во финале :) Најголемите фаворити се у второ, Албанија е единствена шо не пее на англиски а песната е гром, настапот сигурно ќе биде јак рачунај и албанија влегува и останува 1 место или да се деси чудо, некоја од тие 8 кои загарантирано влегуваат да не влезе па ние да влеземе :D

На Any05 и Peperutce1115 им се допаѓа ова.
  4. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.983
    Да ама на луѓето им е поинтересно кога има добра сцена.

На Elenpelen, tamche995 и staycalm им се допаѓа ова.
  5. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.147
    Така е,али не е пресудно. Марија излезе со 3,4 цури позади себе и издоминира пеејќи на српски .Немаше жонглери,кичерај па пак победи.

На Purplelilac, Nausicaa, Harper и 9 други им се допаѓа ова.
  6. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.606
    Допаѓања:
    25.135
    Во обложувалниците сме 22ро, ако доеме до кај 15то сигурно ќе влеземе у финале оти ќе гласаат луѓе за нас чим веќе се кладат :D

На Stayy W му/ѝ се допаѓа ова.
  7. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.606
    Допаѓања:
    25.135
    Јасно, ама се зависи и од колку јака година е во прашање. За да не се гледа толку на настапот треба да е песниште во прашање. Плус, евровизија е ова, настапот многу значи, ќе влезевме и ние у финале да не го сјебевме настапот лани и полани.

На candy.cane и John Snow им се допаѓа ова.
  8. tamche995

tamche995 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2015
    Пораки:
    1.079
    Допаѓања:
    2.617
    Во последниве години и те како се гледа настапот, а не толку песната и вокалот.. Да не се лажеме, изминативе години сите странски коментари беа за тоа, супер песни ама настап и сцена 0 затоа и не влегуваме во финале, а не пак нешто повеќе.

9. Aesc2000

Aesc2000 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2017
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    180
    Па и вокално не бевме ништо посебни последниве две години.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  10. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.095
    Допаѓања:
    26.941
    Мене тралалајкава ми е досадна.Ете,не ми се допаѓа,а и далеку е од мојот стил на музика.Како и да е,нека си победи.Тоа што секаде си пика другарици,сестрици,комшики тоа е друг муабет.Дали ќе беше поинтересно да стават обични луѓе во спотот?Да.Но,ете,нема.Убава е замислата,а и светско изгледа и видеото и мелодијата и гласот.Текстот е мех,ама ете фаците оти ние си ги знаеме можеби затоа толку ни сметаат.
    Ете,не знам.

11. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.606
    Допаѓања:
    25.135
    Не ништо посебно, лошички бевме вокално споредбено со студио верзијата :D
    Работата е шо тоа немаше да е толкав проблем за неквалификација да имавме асален сценски настап, тоа ги вади мноогу натпреварувачи

12. Albertos

Albertos Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2015
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    393
    Се чудам. Пуштаме песни за кои однапред знаеме дека се лоши и дека немаат шанси за победа.
    Незнам како мислиме да победиме на европско натпреварување, кога уште од старт се мести прво тука кај нас.

Мислам дека на Тамара треба да и биде срам да оди повторно, откако претходно веќе еднаш била и не претставила катастрофално ( претпоследно место)
    Кога веќе не посрамоти, остави сега прилика за друг да му се сневиди. Малку ли и беше еднаш

Спотот исто не ми се допаѓа. Лоша шминка, и мајтапење на луѓево особено сестриве Тијана и Тамара.
    Роднини еден куп, што ми е ептен непрофесионално.

Тимов исто смешен.
    Роберт Билбилов колку што знам човеков не е некој докажан композитор кој направил некоја добра песна досега, па да му се даде таква шанса. Просечен пејач и толку.

Коста Петров ??? Чекај Авторот од "Се гледаме на врвот" или грешка сум? Ако е така од каде па човеков за Евровизија??
    Како и да е Петров си ја ставил и жена му во тимот.

И што има овде професионално? Тато мести работа, за двете дади ако може да ги подбутне на 7-8 дена шетање до Израел. Ќе си го земе веројатно и мажот на државна сметка, па и детето да види како е,
    И Тијана веројатно исто. И овие исто со нив,

А резултат никаков. Мене како целокупен проект ми е комплетно промашување. Оценка 2/10

Ќе почекам да видам како ќе изгледа сето тоа на сцена и дали ќе менуваат нешто, но мислам дека се ќе си биде вака многу лошо.

На sleepingbeauty, Antebellum, koritsaki и 8 други им се допаѓа ова.
  13. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    И ќерка му во спотот :!:

14. Harper

Harper Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2018
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    7.601
    Секоја година пред да почне настанот има добри коментари од странци и секогаш испаѓа да сме последни или во последните на полуфиналните вечери :D.
    Јана имаше добра, певлива песна, отиде таму со ехото дека е трудна, се омажи, триста чуда направи освен тоа што требаше - добро да не претстави.
    Лани од стајлинг па до сценски настап и пеење, катастрофа.
    Годинава ќе видиме иако мислам дека пак нема ништо да направиме, има некоја мала надеж во мене само поради вокалните способности на Тамара. Спотот нема да го коментирам, се сте кажале :D.

На Antebellum, Elenpelen, candy.cane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.727
    Допаѓања:
    322.842
    Голема грешка ќе и биде ако и сестра и Тијана ја стави во билокаква улога|(
    Досадни се веќе кога се заедно, окапавме од слушање фалби и возвишувања и изливи на сестринска љубов:tmi:.

На Antebellum, Mr. Right, dunika и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.214
    Допаѓања:
    56.858
    Па според виолончелото што се слуша во песната, многу јасна е улогата на Тијана на сцена. Ептен провидно. Сите облечени во црно, Тијана со челото, и некои други жени се шеткаат на сцена. На крај се појавува Хана. Се надевам се лажам. :D

Пак ја слушнав песната, истиот впечаток го имам. Досадна ми е.

На Elenpelen, Nausicaa и oblace1 им се допаѓа ова.
  17. antonelala

antonelala Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    4.688
    Тоа и кас сакав да пишам, ќерка му во спот на другарка и
    Како и да е дечки, нас ни се може “фаци”, таму кога ги гледаат никој не ги знае и се анонимуси

18. g8lQQk

g8lQQk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2018
    Пораки:
    2.179
    Допаѓања:
    14.263
    Сестриве секогаш биле опортунисти, сакаат да си искористат муфте патување и ВИП третман.

Ај што ми се тотално антипатични, туку и песнава и спотот ми се како веќе слушнато и видено - нема грам оригиналност.

19. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.606
    Допаѓања:
    25.135
    Какво претпоследно место? Кога е тоа? Ја ко шо знам 10то место биле во полуфинале од телевоутинг арно ама жирито избрало друга држава да влезе (такво било правилото тогаш, жирито го бирало 10тиот)
    Според логикава сите освен една од државите не треба да учествуваат пошо само еден победник може да има.
    Комплетно промашување, 2/10 било бе. Пхахахахах
    7/10 е песнава со спотот, не пријатели, и цела фамилија да ја збереше квалитетот на песната, текстот и пораката немаше да се намали.

На Any05 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.076
    Допаѓања:
    66.896
    Се појавува Хана и Тамара и пее на неа директно колку е горда, полна со емоции, додека таму публиката плаче, ние дома плачеме и сите плачат.;(

На Ginger^, Nausicaa, galapce и 9 други им се допаѓа ова.