Не им ја тестирај интелигенцијата, сѐ знаат они. Има еден твит за нив шо перфектно им го опишува менталитетот.
не се замара и Тамара, ама еве ја ќе сепрошета со наши пари. Она викаше не треба да сеоди, а она оди. АКо не направиуспех, нека ги врати парите за шетање. Има деца кои треба да одат на натревари у државава а немаат пари, ние за приказ на цицки даваме државни пари.
Мене ич не ми е јасно зашо толкав хејт за Тамара? Кого и да пратиме нема да се деси ништо посебно. Мене проблем ми се моите, а и парите на сите граѓани кои се трошат на партали и хотели, а дали ке шета Тамара, Калиопи или некоја трета персона, сеедно ми е.
Муабетов дека Еуровисион е политика и дека ние шанси немаме е тотална глупост. Има политика, да, ама добра песна во пакет со добар настап и изведувач ќе се рангира високо па што сака нека е. Треба пакет, нешто што ние досега не сме го имале. Ете Тоше беше одличен пејач, ама џабе кога кореографијата и песната беа утка. Искрено, не ни сакам да победиме. Кој ќе ги гледа тие бруки ко' ќе организираме ние после
Тамарче, ти ли си цуци? Ај без гајле, ќе бидеш втора. @JuLleE Карлеуша е под стрес сега, плус и Душко ја избркал не верувам дека ќе може да пее, ама она и онака не знае да пее има други квалитети за на сцена
Па можеш да си провериш на нет колку од победниците се ЛГБТ. Ако и после тоа не сфатиш, јебига.. Тоа е
Што би се рекло Јака штикла! Џабе фрлени и онака малку пари кој уште гледа евровизија кога сите гледаат комшиски гласања и толку... али не се заборава кога бевме 1ви (за најлошо облечени) ☺
Оваа не е нормална!!! И јас мислам дека треба да се престане со платен одмор на лешпериве и парите да се пренаменат за дечињата на кои им се најпотребни.
Во меѓувреме спортска кладилница донира апарати во КАРИЛ, а ние ќе даваме за Евровизија 150.000 евра. Македонија вечна!
Во меѓувреме во Македонија. Лечиме деца со смс пораки на кои им требаат пари за операции од 30.000 до 200.000 еур.
Немам друга работа ќе бројам педери на евровизија. Немам проблем со бројката, ако тебе не те задоволува тој факт, јбг, тоа е. (И без пријавување на мислења ќе ве молам ) А од тие 150 илјади евра колку одат за организацијата на самата евровизија, настапот, ефекти и сл? Значи колку за нив колку за нас (читај за Тамара и багра)? А ќе собираме пари за лечење со донации, од смешни суми 5-10 илјади евра до вртоглави суми од 100 илјади евра и повеќе. А ете власта имала пари, само изгледа "не и е јасно" каде треба да ги насочи. Ако Тамара има два грама памет ќе излезе и јавно на тв ќе рече дека се откажува од настап на Евровизија и јавно предложува парите да бидат донирани за деца на кои им се потребни за операција, со точно наведување на име и презиме, а не да остава простор некој да манипулира. Е тогаш ќе заслужи почит.
Никој не ти го пријавил мислењето, и моето беше избришано. 50 пати повтори ако сакаш шо имаш да кажеш, пак нема да си во право. Прво очигледно немаш друга работа штом тврдиш дека за да успееш на Евровизија треба да си педер, а кога тврдиш нешто треба да имаш цврсти факти за тоа. Јас ти го побив тоа кажувајќи ти дека само 3 (отворени) ЛГБТ победници има до сега во историјата на Евровизија. Не знам. Тоа треба МРТ да ги прашаш. 150.000 евра е голема бројка за држава како нас не велам не, ама има држави што 150.000 трошат само за пола сцена. Се согласувам дека владата треба повеќе да посвети внимание кон случаите на кои им треба пари кога се работи за живот или смрт. НИКОЈ, ама верувам дека баш НИКОЈ што ќе го изберат да ја претставува Македонија на Евровизија не би го направил тоа. Не велам дека е лошо да се направи тоа, ама едно што избраниот/та нема да сака, друго истите тие пари не се на претставникот/та па за да ги пренасочи, не е до нив само. Инаку претставник на Евровизија и победник на Евровизија е достигнување во кариера на пеач/ка, колку и да ние македонците мислиме дека не е.
Ако те бива да пееш, ќе те бива и со и без евровизија. Тоше немаше јак пласман на евровизија ама беше далеку познат, да поживееше мислам дека ќе ја освоеше и светската сцена. Тоа дека Евровизија била мерило за талент и успех во кариера не би рекла. Или носиш или не носиш талент во себе. Тоа е проблемот кај нас, што никој не би се откажал од пари за својот газ, за да истите ги даде во хуманитарни цели, а сите тие се прават цуци муци на тв. Не знам кое мислење ти го избришеле, можеби си пишала нешто ама јас одамна не сум отворила па не сум приметила. За моето последно приметив дека го нема, ама ова е обичај на форумов, те бришат а не ти кажуваат зошто, те банираат а врска немаш зашто итн.