Се мoлaт тие штo јa пoдржувaaт Тaмaрa и влaстa дa не збoрувaaт зa ругaње и oмрaзa... Ирoнијaтa е мнoгу гoлемa, децa имaлa Некa фaќa пaтoт кo сестрa и штo пoдaлеку oд тукa... Зaгaдувa вoздух. Акo си пaтриoт си имaл бугaрски пaсoш и си летувaл нa грцијa... Јa мaјкaтa... А aкo си Зaевoљoн пoдржувa прoменa нa име двoјaзичнoст прoменa нa идентитет држaвнo уредувaње aмa aкo не дoбие функцијa рaзoчaрaн е oд сдс и кубе кoси... И се oдкaжувa oд сдс... Тaмaрa и тaквите кaкo неa биле гoрди... Не јaс сум гoрд штo не сум кaкo нив, љубoв е љубoв нели ? Сaмo не е љубoв aкo си јa сaкaш држaвaтa свoјoт нaрoд јaзик и културa. Мрш бре aјвaни.
Аман бе луѓе, згрешила. Што се нафрлија ко хиени овие јас стварно не знам. До тој степен стигна сето тоа што по коментари и смрт и посакуваат, и во затвор ќе ја праќаат (трагикомедија). Малку е жално што најголем дел од „критикувачите“ немаат основно познавање од македонскиот правопис и правоговор, важно имаат право да критикуваат нечија грешка, а коментарите и зрачат од неписменост. Ај па да ја распнеме ако не?
Нема гајле таа, ќе спласне вревата по некој ден како и за сѐ останато, и така... ја заболе џебот неа. Нема од што да ја браните.
Не дека ние не ја сакаме државата, сакаме го и јазико секако, ама пола Македонија ојде у странство зашо? Ако толку многу ја сакат државата нека си седат во неа. Воа испаѓа ако не вреѓаш и не се однесуваш како клошар не си македонче... Се ви смета еј све.
I toa e bas smeneta. Ne e da reces trema, pa se zbunila,tuku apla drugo peese. A ovie pa veruvaat deka zgresila. Smeski
Не ми светa се... Ми сметaaт кoнкретни рaбoти штo вo oвие 30гoд не смеејa дa ги чепнaт... Извини ми нa мoјoт здрaв рaзум и критичнa мислa дa си бидaм свoј нa свoетo и гoрд нa мoјaтa тaткoвинa, не бaрaм ништo другo штo еден нaрoд дo сегa не дoбил мoетo местo пoд сoнцетo.
Па ако биди си, со омразата ништо не праете.Секако и ја си ја сакам државата ама сигурно нема да ми е побитно како се вика државата битно Македонија да била а јас 100 евра плата да зимам и да мизерувам шо ке ми е преоритет? Секако парите у денешно време го вртат свето. Аман бе луѓе сите низ свето се борат економски се тркаат ние како се викаме и меѓу себе се испотепаме а ги пунеме џебовите на грците и бугарите.
Па тоа е поради народо а не поради Тамара, кој ве тераше за Заев да гласате запалите се Европа Европа епа Европа освен што дава и си бара.
Тоа знаеме, и тоа веќе триесет години по ред. Само работата е тоа што вакви работи не треба воопшто да се очекуваат од пејачка. Од политичари е веќе друга работа. Отиде едноставно премногу далеку. Во ред е, знаеме сите дека сме сега Северина Македонија и слично главно поради политичарите но во химната станува збор за луѓе кои го дале едноставно животот. Ни јас не сум патриот но, историските ликови си ги почитувам зошто заслужиле почит.
Нека ја пеат химната сигурно со тоа подобро здравство ке имаме и нема да има толку криминал и нерешени убиства..
Повеќе би рекла дека е исмевање на државата преку непочитување на нејзините симболи. И Лоба испеа осакатена химна пред две години, па што? Ништо. Сѐ се заборава. Тамарче ќе продолжат да ја третираат како дива по некое време.
Да бевме вака сложни и жестоки во одбрана на колективното добро, заедничките пари (буџетите) и земјата и природата, како што сте во линчот кон пеачка која направила грешка во текстот на химната која ја изведувала ќе бевме пристојно, убаво и хумано место за живеење наместо проклетија. Навистина не ја разбирам потребата да премолчувате вандализам врз Охридското езеро, корупција во извршната власт, непотизам во државни и приватни претпријатија, да премолчувате распаднат здравствен систем, зависно судство, комплетно разорано образование, а да бидете бучни „до небо“ заради обична грешка за која патем Тамара и се извини. Да сме гласни за Мерко, да сме гласни за Рашковски, за Латас, за Груевски... ама за Тамара? Девојката уште згора на се` јавно се извинува, и тоа не првпат. Сите сме луѓе, сите грешиме. Таа имала доблест и да се извинува за своите грешки. Извинете, за мене тоа е чин за апсолутна пофалба, а не исмевање. Да сте способен да признаете грешка во општество кое е полно со лажна амбиција и неоснована самодоверба, општество во кое секој мисли дека знае се` и е безгрешен е чин за огромна почит и пофалба. Ама таман работа. Ние отидовме дотаму и затвор да бараме. Алоооооооооо цел криминален врв ви е на слобода или во влада, затворите полни со луѓе што украле ќебапчиња, луње кои имале по грст трева у џеб, а еве сега и пеачко друштво. Се плетат конспирации и такви ноторни будалаштини што човек стварно ќе почне да верува дека некој овде мора да не` прска со алуминиум. -Ирена Цветковиќ (фб) Поточно од ова мислам не може.