„Путин им ја xaкнал химната, благодарение на Путин ќе си го вратиме Гоце Делчев“, коментираат бугарските читатели.
Се е зa aпaтизирaње нa Мaкедoнците и прикaжувaње нa еби ветер држaвa... зa тoa штo гo нaмериле дa дoјде кaкo oчекувaнo вo иднинa. Се зaебaле.
Срце тој што е со високо IQ ќе свати... И Тоше додека беше жив го ругаа.. Го уништија нашите. Неможе да си поигра со интелигенцијата на некој кој ја нема? Парада на срамот ма немој да ме је..ш бре. Почина трудна жена поради невнимание на докторите одоздола 2 коментара само срамота никакви клетви, Тамара ја згреши химната, се одржа првата геј парада одоздола 4930493 коментари..
Она можела во својот спот да си ги стави ќерка и ,сестра и,другарка и'. Во спот за евровизија каде отишла со мои,ваши пари.Она можела да дава изјави дека одење на евровизија и купување на амбулантски возило си немаат врска едно со друго. Додека комшивката, сограѓанката и умира зошто нема возило и екипа да и дојде на терен ,она се зае*ава за возилата,као што ми мешате баби и жаби. Она може да лапа државни пари и да пее како ќе и заповедаат и потоа сите до еден да не прави будали ,као згрешив -простете ми. Она може трудниците со патолошка бременост да ги именува со квачки само затоа што она имала лесна бременост. Она може све! Јас не можам да ја опцујам оти песната ( химната) ја погрешила! Абре Тамарче, не те пцуваат луѓето зошто си испеала така како што си испеала. Те пцуваат зашто им е дојдено преку глава што кој стигне ги е*ава. Само уште ти фалеше да не правиш будали. Па и си ја пратила другарка ти Миа да не мајтапи као кој ни е крив што идеме на одмор во Лептокарија за 39 евра . Оти нели ти со мојте пари на Миконос беше, а јас дома ќе си седам зш немам муда една "песна" да испеам
Значи во нашава држава само извини поминува од овие на врвот..Абе како може да згреши , па казниво со закон е, а и зошто да згреши? Ккао можат сите други да се во ред, ние за најсензитивните прашања сме демек ок е ајде ќе помине.. Брука за нејзината кариера... Нека си плати казна ко што е ред.. 2000 евра мсилам беше вчера го цитираа законот на едни вести... Ај да почнеме сите да грешиме, па сите од работа ќе летаме бре.. НЕМОЖЕ ДА ГРЕШИШ ПОСЛЕ 20 ГОДИНИ КАРИЕРА
А зошто не ја пееше американската химна и да скокнеше немаше да примети никој?Секако американски празник. Туку зошто баш Тамара ја одбрале да пее?Изгледа е најефтина и најманипулативна. Па од толку пари што доби ќе пее како и свират.
Јас не сакам да плати казна ( а и јасно е дека и да плати пак ќе плати од мои пари). Сакам да ми се извини со тоа што јавно ќе каже : Да ,јас ја пеев химната на Северна Македонија така како што и вие ќе ја пеете еден ден. Јас сум платена за тоа,јас го подржувам Заев и неговата политика ,јас сакам во ЕУ и Нато , а за сето тоа нели го сменивне името,сега ќе ни го сменат грбот,химната.. А не да ме прави будала и да ме вреѓа со тоа нејзиното- Од дното на душава ве молам да ми простите. Дрн дупка да си игра со два милиона народ една Тамара ! Единствената мајка на две деца во оваа држава ! Еј ми се смачи да ја гледам веќе..
Lets face it, не згреши туку намерно го изостави тој дел. И подобро да напишеше статус кај што кажува дека така и рекле да испее, отколку да се извинува и да бара да и простел македонскиот народ. За што да и простиме? За тоа што зема плата? Се сложувам и јас дека во последно време ја има секаде (и чипс ко ќе отворам ми се чини ќе излезе од внатре), но повеќе од очигледно е дека и се слатки паричките, па се залепи до актуелнава власт како фластерче. А нив пак, уште им се чини дека актуелна е евровизијата и луѓето сеуште се во еуфорија заради постигнатиот „успех“ на Тамара, па оттука и тоа нејзино претерано експонирање од нивна страна.
Минатиот пат, пред 5 години, кога ја згреши химната на стадион (и тоа токму истиот дел го изостави, значи истата „грешка“ ја направи), се побуни некој? Имаше реакции во јавноста како што има сега?
Јас мислам народов повеќе се наљути ради понашањето ја нисам одавде него ради тоа што се деси. Го прават глуп народот, нема менување на химна, нема менување на име, нема двојазичност ... А испадна сосема обратно. Факт е дека се ќе се промени, нема назад, ама ваков потег каде народ е собран и ја очекува моменталната химна ти да ја промениш... Шах мат потез. Без никакво обасјнување, пред толпа народ оп друга химна... Па уште грешка било. Мислам од старт да кажеа дека ќе се мени немаше олку да збеснат луѓево, вака едно викаат друго прават. Да кажеа од старт дека све ќе се мени немаше олку бурни реакции да има, сто посто сум сигурна. Тамара после Евровизија ми стана ептен мила, ама ова и е толку лош маркетинг, мислам дека си ја уназади кариерата десет чекори. Не знам како некој пр не ја посоветува, со ова само им даде арсенал на сите тие кои не ја сакаа. Пак ќе речам, боли што ќе менат химна, ама повеќе боли што те прават идиот, грешка било. А и не знам до кога ќе тераат така, ај овој пат грешка, ама наредниот? Ќе треба пак да ни се пее химната, не завршило тука. Лошо.
Искрено мене Тамара никогаш не ми мила омилена.Ниту пак кога дознав дека таа оваа година ќе не петставува на Евровизија,искрено не беше таа за таму,ние имаме поспремни,аваргандни личности за таму на пр.Каролина Гочева.Она со химната што се случи тоа е намерен обид,ниту е некаква грешка,ниту случајност,нели во изминативе денови беше актуелно прашањето за Гоце Делчев дали е Бугарин или Македонец,па некој си ја искористи приликата во негова полза.Како и да е,не вреди било какви коментари да имате упатени до неа,сепак таа е само уметник кој својата работа си ја работи за пари.
Уште ова само ќе го пишам, бидејќи премногу значење и дадовме, а не вреди толку. Некој викаат така и наложиле да ја пее и да и кажале така можела да одбие, сигурно Зајко или било кој нож под грло не и ставил и не и рекол, ако не испееш така " Помрачина ќе те јаде". Туку зинат газ за пари, сега ќе речете има фамилија да рани да ама до толку не е страдна за пари. И другиве наши пејачи живеат од свирки па што не се нафати некој друг? Само Тамара ја имаме ли само она ли има добар вокал? Каде се Каролина, Калиопи, Лозано и други добри пејачи. Ама тие не си го даваат газот под кирија. Се возбудила па ја згрешила химната од што се возбудила? Да не пееше случајно на 8ми Септември или кога дојдоа Вардарци, па да ја понела емоцијата. Не туку пееше за нас небитен празник, празник кој ние не го славиме. А и што да очекуваме од некој кој ду**а и пу*и за грам бело.
Нaјвеќе се избрукa зaтoa штo излaжa декa згрешилa, сите знaеме штo е вистинaтa, пoaрнo дa ќутеше. А реaлнo јaс сум сигурен декa вo иднинa ќе биде сaмo инструментaлнa... И ќе се нaјде некoј лoј кaкo Зaев и ќе ни рече вие ќе си јa пеете нaсекaде и вo вaшите срцa Дa ме плукaте сите aкo не испaдне вaкa. Грците не сaкaaт Мaкедoнијa дa се пее Бугaрите херoите Албaнците се кoмплет. Сaмo незнaм вие штo уште живеете нa седмo небo a не нa бaлкaн кoгa ќе се спуштите и ќе гo брaните свoетo.
@VDT2906 мислам треба да се остави нејзиниот живот на страна. Како се ебела и со кој се ебела си е нејзино. Ниедна од нас не е светица тука, сите имаме секс кој никако не е детерминанта за тоа колку е некој професионалец. Ако користи рекреативни дроги и тоа си е нејзино. Битно е кога ќе искочи да пее да си ја сработи работата. Се претерува со напад кон женава, да се разбереме и мене не ми е мило за ваков потег ама не заслужила некој да ја колне и смрт да и посакува и на неа и на децата. Едно е да се критикува како музичар и политички активист, а друго е да се меша нејзиниот приватен живот. А ако навистина беше грешка можеше многу поинаку да иде извинувањето, во смисла нашата химна била таа и таа и ќе остане таква. Вака е млако и провидно само. А и не разбирам зошто само таа го јаде стапот кога цела плејада луѓе водат кон нештово.