Тамара Тодевска

Дискусија во 'Групи и изведувачи' започната од Ana3567, 19 мај 2019.

1. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.879
    Допаѓања:
    60.130
    @Bubce38 а зошто да не плати? ете згрешила, нека работат институциите нека ја казнат... нека си плати и готово...

@Srckata28 да казниво е...

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Тaмaрa е нaјмaл прoблем нo е oлицетвoрение нa слепoтo Мaкедoнскo мaлцинскo ткивo.

На PaLaVa и andrejko82 им се допаѓа ова.
  3. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.638
    Допаѓања:
    174.954
    Нека плати де .
    Проблемот е што од твојте пари ќе плати. Да не мислиш дека ќе иде тутун да бере за да исплати.
    Ќе и го качи Зајко хонорарот за да испее уште на некоја манифеатација химна и еве ти пари за казната

На sjdgo, ocicka2014, fana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.879
    Допаѓања:
    60.130
    да, баш така.. Идиотка.. оф колку се изнервирав еј..ме иритираат многу работи во државава...

На EvAngelos и Asdasovski им се допаѓа ова.
  5. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Прoблемoт ќе се реши кoгa ќе прифaтиме декa не е држaвa oсoбенo не Мaкедoнскa и ќе целиме кoн фoрмирaње нa тaквa.
    Oвa сегaшнoтo немa нaменa немa суштинa... Зoштo пoстoи сеуште незнaм.

На sjdgo и andrejko82 им се допаѓа ова.
  6. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.192
    За мене не само што е важно, туку и страшно е кога ќе видам дека луѓето во мојата држава повеќе се трогнуваат од погрешно испеана химна отколку од пропаднатите системи во неа. Тоа е и суштината на проблемот, култот кон државните симболи кој ни е всаден, и кој по инстинкт го браниме, тоа се сајд ефектите на патриотизмот. Бидете си патриоти во пропадната држава тогаш, што да ви кажам.

На Ahoy, Purplelilac, Tan4ence и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.812
    Допаѓања:
    80.611
    Од каде знаеш дека повеќе се трогнуваат од погрешно испеана химна отколку од пропаднатите системи? Или стварно бројот на коментари ти е мерка?

А, како загрижена за пропаднатата држава, што правиш ти за да се оправи?

Јас, колку што знам, од она што имам разговарано, од она што имам слушано и читано по социјални мрежи, на луѓево скоро па од се' им е преку глава дојдено. Не е само името, химната и двојазичноста. Буквално, од политичка состојба воопшто па се' до менталитет. Ама што ако, кога само на тастатура е јачината. Ама темава не е за политика, па да не навлегувам во тоа.

Инаку, никогаш не е добра идеја уметник да вмеша политика во она што го прави.

На Angie1432 и PaLaVa им се допаѓа ова.
  8. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Пoвтoрувaм стaвете ги симбoлите нaзaд и устaвнoтo уредувaње кaкo држaвa нa Мaкедoнскиoт нaрoд пa зaеднo ќе збoрувaме зa екoнoмијa здрaвствo екoлoгијa и сличнo.
    Кoгa гледaте декa oвa oпштественo живеење не чини преземе нештo држaвaтa дa е нa вистинските темели зa дa придoнесувaме кoн нејзин рaзвoј...
    Дo тoгaш..
    Јaс oдбирaм сивa екoнoмијa сaмo севернa дa пцoвисa.

На butterfly6223 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.848
    Допаѓања:
    23.642
    Ако една химна е претставник за една држава тоа значи дека нашата химна стои за целата корупција во Македонија, за пропадната политика, за речиси никаква економија итн.

Ако мојата држава ме разочарува и не функционира во моја корист немам чувство дека треба да се борам за почит на нејзината химна.

Затоа не и се лутам на Тамара и мислам дела пола од вас што ја пцуете Тамара за непочитување на државата, ја пцуете Македонија секојдневно.

На Purplelilac, Someonespecial, KateKane и 3 други им се допаѓа ова.
  10. irrelevant

irrelevant Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    8.328
    Ова исто ко во твоја куќа да си седиш и едвај да чекаш да се деси земјотрес за да ја срамне со земја.

На Ahoy, crimson, John Snow и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.765
    И јас се согласувам, но тоа е, не се очекува повеќе луѓе да разберат.
    Посебно е апсурд за такви кои наводно им значи слобода на говор, да поддржуваат ваков закон. Не дека и ова е воопшто потсмевање, ама ај.
    И ај ете да ги оставиме полуписмените војници зад тастатура што сепак се потресуваат за јазикот, ами со овие истите патриоти што официјалното сегашно знаме им е обичен „вентилатор“ од комунистичко време, што правиме? Знаете дека по вашата ригорозна логика, и некои ваши другарчиња од политика се за во затвор? :drunk:

Инаку, и Лоба лани или преклани имаше пропуштено стихови ако не се лажам, и Тамара во 2013 ја пеела истата верзија кога ниту Заев бил ни близу до власт, ниту име до менување, ниту Гоце Делчев до „продавање“ на Бугарите. Сега беше само најлошо можно време за таков кикс поради политичката ситуација и тоа што од цела уметничка фела таа е со месеци на тапет за хејт. Со извинувањето и од неа и од влада па уште полошо направија.
    Не дека ми е многу драго за диловите што ги прават околу историјата, кон владата (не кон Тамара) изгубив секоја доверба и почит поради сѐ што (не) се случува во повеќето сфери. Ама на крај краева за мене државата е општествена творевина и здравство, судство, образование, загадување секогаш повеќе ќе бидат побитни од вакви ствари.
    И да, омразата и примитивноста на хардкор патриотите ќе ми биде поодвратна. На социјални мрежи пцујат и колнат на лош англиски амбасадори, функционери, а сега па во коментарине се зачитав и вреѓаа со најпогрдни зборови странци кои ја знаат од Евровизија и велат дека ваков линч не заслужува. Се засрамив каде живеам читајќи.

На Ahoy, Purplelilac, Lella и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Кучaтa е прoдaденa

На zuto, sjdgo и fana им се допаѓа ова.
  13. VoodooGirl

VoodooGirl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    514
    Допаѓања:
    4.180
    Подобро не можеше да биде кажано!! :clap::bow:

На Srckata28 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. irrelevant

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    8.328
    Заедно со тебе во неа.

На green.eyes и VoodooGirl им се допаѓа ова.
  15. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Сите сме сместени вo хoтел Мaкедoнијa требa дa oдкaжеме резервaции oд хoтелoт дoм дa нaпрaвиме

16. irrelevant

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    8.328
    Тешко на тој дом што ти ќе го направиш со бегање и колнење кога ќе дојдат полоши времиња. Ќе треба сите домови да ги напушташ и нови да си правиш. Не ти е хотел земјава, дом ти е. Ако не ти се допаѓа што се дешава, превземи нешто во врска со тоа. Промените почнуваат од тебе. Или пресели се во друга земја.

17. Independent Girl

Independent Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2018
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    1.190
    Mislam deka site se soglasuvaat deka e glupavo toa sto go napravi Tamara, mene paradoksalna mi e situacijata sto mnozinstvoto od tie sto i komentiraat i se zakanuvaat da gi prasas koga e roden Goce Delcev se kladam deka ne znaat a glumat potreseni i druga stvar problemot e lociran na pogresno mesto Tamara u slucajov e samo marionetka, drug odlucuva za ovie raboti i super kje bese da bevme tolku zestoki i borbeni za site klucni problemi vo drzavava, brojot na komentari i revoltot za ovoj nastan vo odnos na site napraveni utki vo zemjava e odraz samo kolku ne si ja sakame drzavata i kolku sme fejk patrioti.

18. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Е сеa ќе се лaжеме... Ти aкo сметaш декa oвaa држaвa е твoјa oкеј никoј не ти се мешa...
    Извини aкo не мислaм кaкo тебе, a и не мoрaм дa ти oбјaснувaм зoштo мислaм oвaкa... Се е јaснo кaкo бел ден и децaтa знaaт.

На zuto, PaLaVa и sjdgo им се допаѓа ова.
  19. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.688
    Како бе квачка викала на некоја трудница??? Прв пат слушамм и за тоа со таа Миа :o

20. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.638
    Допаѓања:
    174.954
    Ееее велеше
    А постот на Миа чинам @VDT2906 некаде го имаше постирано