Танц со ѕвездите (МРТ)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Snow-Queen, 17 јануари 2013.

1. tace73

tace73 Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    1.396
    Не ми се допаѓаат кореографиите, многу е удрено на еротика, а обврзните елементи од танците - ги нема! Дури и според изборот на песната не можам да одредам што ќе играат, вика ќе играат румба, а играат нешто послично на самба!

А Прима Данца требаше да имаат доблест и да ги викнат најдобрите танчери и од другите школи...

2. peperutkataanya

peperutkataanya Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Не се сите танчери од примаданса само 4ца , останатите 6 се од други танцови школи.... кои подобри ко полоши .. босанецов Нермин е најдобар и најпрофесионалец од сите нив, се натпреварувал и на светско и европско ниво ако не се лажам . <3 <3

3. tace73

tace73 Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    1.396
    Во секој случај прваците на Македонија и во стандардни и во латино не се викнати!

4. peperutkataanya

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Сами требале да се пријават танчерите.. Секој има право да се пријави.. нека знаат за следна сезона нека не чекаат да бидат викнати туку нека се пријават :)

5. tace73

tace73 Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    1.396
    Па не беше баш така, ама во секој случај тоа не е тема на дискусијава...

6. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Кои две танцови двојки мислите дека ќе испаднат?
    Јас некако типивам на Вишка и Белов со партнерките или евентуално Бранко ама па тој има многу добра партнерка која за среќа го поднаучила доста последниов период, само не знам колку има фанови имаат реално спрема останативе двојки.

7. zarah

zarah Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2012
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    1.557
    Кој играше на Карузо од Лара Фабијан? Само кратко го фатив инсертот на рекламата и мислам дека беше Зафирчев ама не сум сигурна..

8. inn

inn Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    29
    дали има репризи?

9. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    http://www.youtube.com/watch?v=HIsN9LYooGs

На zarah му/ѝ се допаѓа ова.
  10. nati44

nati44 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    545
    во моментов оди репзира на втората емисија (од сабоатата)

Јас мислам дека ќе испадне Белов или новинарот не знам како се викаше!! А искрено навивам да изпадне Вишка! :!: :wasntme:

11. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Споредба со *Танц со ѕвездите* на други ТВ што сум гледала (од други земји).

* Овде многу значење придаваат на акробатика, гимнастика и еротика. Како само тоа да е барано и посакувано. Еден танц што го гледав, се изнаправија гимнастика, како на час по физичко, и сите беа фасцинирани.
    На другите земји не било вака, знае некогаш да изненадат со посензуално танцување, поразголени, ама знаеле и да бидат облечени во елегантни фустани.
    И навистина да танцуваат, да прават чекори, движења, да се вртат, а не само акробатика.
    Нашиве како да целат кон разголување за да се покажат колку се згодни и само акробатика.

* Жирито било многу постручно, поупатено и на место. Кај нас знаат од жирито да искоментираат многу лаички.

* Тони М., го ценам како водител, ама за оваа емисија требало да изберат некој посериозен водител, да е интересен, шармантен, ама да не е од типот на Тони. Засега Тони е добар, се држи примерно, ама поради неговите претходни емисии (како Опуштено) си имам поинаква претстава за него.

На emma79 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Idonea

Idonea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    642
    Мене на прв поглед мн интересни ми беа Мариана и Аделина (мислам дека така се викаше девојката), но се отиде по ѓаволите кога забележав дека овие две двојки повеќе вложуваат во сексипил отколку во игра.
    Сега далеку на врвот ми се Наде и Зафирчев. Секоја чест, посебно на Наде за кореографиите, секогаш и се на место.

btw некој подолу ја спомна Никол... чист пример како еден танц може да биде професионален, и секси истовремено, без притоа да се внесуваат непотребни вулгарности. Нека учат!

http://www.youtube.com/watch?v=ravvjv3MFwE

На tace73 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    Сега ги изгледав набрзина и на почеток сите ми беа интересни но некако како да се повторуваат, тоа па тоа. Не сум гледала странски изданија, ја изгледав Никол што сте ја постирале и ни на сон не би споредувала, таа е светска ѕвезда, не смее да си дозволи утка, а нашите ко за наши...арни си се.

Васил со Наде стандард добри. Маријана, нејзините нозе и партнерот ми се ок иако малку досадни овојпат. Белов ми е смешки, гревче. Лоба ми е антипатична па и светски да одигра пак ќе и најдам грешка колку да кажам дека не е добра :D Будимир ме изненадија со партнерот, и иако мислам дека требало некој покорпулентен партнер да и доделат за да изгледа таа малку поженствено, сепак овој како добро маневрира со неа, браво. Мало мало ама техничарче :D
    Секоја епизода по некој испаѓа или?

14. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.150
    Допаѓања:
    81.657
    Jaс мислам дека ако во секоја емисија испаѓа по некој - многу брзо ќе му стават крај на шоуто. :lol:
    Наредната емисија испаѓаат две двојки, па по некоја моја претпоставка, најверојатно пак ќе има неколку емисии каде ќе танцуваат оние кои останале, па пак елиминации.
    А ништо чудно и во секоја да вадат по еден пар.
    Јас типувам на Белов и неговата партнерка и Висар со неговото дејче - се трудат ама ... тоа е. Премногу ми се здрвени и двајцата и ми делуваат многу неприродно кога се обидуваат да изведат нешто што личи на танцово движење. :?:

И сами си одлучуваат што ќе играат или имаат опција да бираат меѓу неколку танци?
    Што и да е, не ми се допаѓа. Подобро би било кога би имале една дадена тема, на пример ете румба и сите да одберат нешто во тој стил, а не вака - едните одат со балада од Роби Вилијамс, други со Пинк Пантер темата ... Каша-попара.

На tace73 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. peperutkataanya

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Спојлер:
    Испаднаа Висар Вишка и Бранко Чупески ... :)

16. Danai4

Danai4 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    37
    јелена и христијан фаворити ми сееееееееееееееееее

На Lella му/ѝ се допаѓа ова.
  17. nati44

nati44 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    545
    :o :o :o Чекај чекај чекај! Хах :lol: Од каде знаеш?
    :o Шок беше!!
    Другпат посмирено ќе ги отварам спојлерите! :P

18. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Преслатки ми беа Аделина и Ванчо! Имаа интересен настап спој на хип хоп RnB и џаив! Како Ви се допаднаа на Вас? :)

19. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Ете малку с'скање. :D

Тони јако им врати: И јас да донесев мои луѓе, ќе викаа за мене. :rofl:

Само џавкаат и плачат по оцениве, ко да им е последно. Овој Влатко може на чело да си пише 4ка, да не се мачи да ја крева раката со оценка. :D

Веројатно и се исполни најголемата желба на Аделина, да тресе задница у стил на Бијонсе. Ко едвај да чекаше да се истресе.

20. EmGreen

EmGreen Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    189
    Иако имаат и повозрасна публика, незнам зашто мислат дека помладата публика воопшто не е упатена во танцот и други денс шоуа :|
    Стварно не ми е јасно што мисли некој младич, танчар кој планира да ја освои публиката со своите кореогравски и танчарски способности, кога ќе направи копи пејст кореографија. И тоа некоја прилично позната, барем на некое лице што макар на кратко ги прошалтало видеата од американското dancing with the stars..

Танцов на Аделина сега според мене имаше 50% кореографија од овој настап

http://www.youtube.com/watch?v=52QboeNeMS0

и 50% од овој

http://www.youtube.com/watch?v=4bcWB5Qv4Ls