Танц со ѕвездите (МРТ)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Snow-Queen, 17 јануари 2013.

1. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.238
    и сега кој испадна? :D

2. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.595
    Допаѓања:
    23.780
    ^^Адријана Будимир и Миши испаднаа вчера. Мене ми е жал, затоа што навистина добро се покажаа, особено таа. Од ракометарка се претвори во танчерка за толку краток период.
    Сепак не беше фер да се бира помеќу овие 2 пара.
    Следна емисија сакам Белов да излезе. До тогаш, ми останува да навивам за Марјана и Иле, затоа што моите фаворити синоќа излегоа.

3. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.238
    ^^
    Не можам да повервам, едни од подобрите парови Ми беа :doh:
    Помеѓу кој два се бираше? јас вчера не можев да гледам :worried:hock:

4. nati44

nati44 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    545
    Помеѓу Јелена и Христијан и Андријана и Мишо! Испадна Андријана!

Вчера најмногу ми се допадна како изигра Андријана!! Мислам дека ако се бираше помеѓу неа и некој друг другиот би сипаднал!! Но Имаше таква среќа да оди во Dance off со Јелена и Христијан за кои судиите мислат дека имаат поголем потенцијал (и во право се)

Нивниот танц вчера беше... волшебен :inlove: Јас не се разбирам во партнеринг и држење, но знам дека уживав во леснотијата со која танцуваа!
    Маријана - Прекрасено! Прекрасна идеја, прекрасен танц, прекрасни нозе, прекрасен партнер (Иле ми станува се подраг :wasntme: речиси колку Нермин :D )
    Атанас - Немам некој посебен коментар.. Се вртеа се вртеа и престанаа!! Но она што го изиграа мене ми изгледаше баш како на англиските балови!! :!:
    Андријана - :o И таа имала нога брее!! прекрасно и стои полициската униформа, интересна кореографија.. Баш такла насмеана ја изгледав, иако имаше малку повеќе одење но тооа ја надополни кореографијата! :)

За мене англискиот танц е еден од најубавите.. Совршено држење, воздржаност, лебдење... Прекрасно е чувството да се гледа еден таков танц!!
    Инаку мноогу ме изненади осмицата за Јелена и Христијан на крајот!! Се очекував но осмица НЕ :D

На Lella му/ѝ се допаѓа ова.
  5. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    а Висар Вишка што професија имаше?
    оти така убав ми беше :$

6. nati44

nati44 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    545
    актер..

7. Amateuress

Amateuress Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    8
    Атанас изиграа совршен англиски валцер, од ставот - смирен, сталожен, полн со самодоверба - до движењата, спиновите, балансот. беа баш како кралско семејство. ги гледав и во живо и на тв и ВООДУШЕВЕНА сум. многу ми е жал што жирито не им даде подобри оценки, сосем им беа заслужени.

исто така добри ми беа и зафирчев и марјана - заслужено си добија добри оценки.

другите ми беа просечни, полоша ми беше само лоба, што само поттскокнуваше и се фрцкаше по сцена дури имаше и неколку грешки во ритам, а и таа приказната за невеста што нема друга работа па брка младоженец ми е излижано клише. ни нермин што е прекрасен танчар веќе не ги вади.

за исклучувањето ми е многу жал, јас други двојки би ставила во dance-off ;) подобри беа јелена во секој случај, но и андријана ми стануваше се’ подобра.

8. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.334
    Допаѓања:
    29.192
    AAAA!! Не можете ни да замислите како само ми рипна срцето од место кога ги видов Јелена и Христијан на табелата за dance off. :sweat: Се преплашив, нозете ми се стресоа, си велев - а ако испаднат, ако испаднат???? ;(
    Не ми е јасно како можеше еден Александар Белов да остане а Адријана да си оди, навистина ми е жал, тие беа стварно прекрасен пар, особено тоа самбата им беше.. 8)
    Значи ќе го гледаме Белов, а Адријана не! Не е фер! (смајлито што се срами - ја минав границата)
    Ама значи судииве расипуваат се’!
    За концептот едвај нешто ќе кажам оти поглуп и не можеше да биде :!: И по толку думање на сабајле добив заклучок дека тоа што Јелена и Христијан отидоа во денс оф им беше заради англискиот валцер. А колку сум во право - не знам.
    Од танцот на Адријана во денс оф-от не бев воодушевена, некако ми беше развлешен, што знам. Но кога настапија овие двајцава - оган се рашири низ сцената :rock: браво жити се! Сега уште 100 пати ќе им го изгледам пасо доблето. Стварно ги бива за тоа!

Вчера речиси од сите бев задоволна.
    Маријана се поправи од претходниот пат :!: Прекрасен им беше џаивот. Немам зборови. Особено беа добро облечени!! Атанас - не дека се разбирам многу од англиси валцер - ама не ми се допадна баш. ОК беше ама добив чувство ко само да одат од овој агол до оној - од оној до овој! Но сепак - да признаеме убав му беше танцот. Секоја чест. Адријана.. хгнхјхмг... браво! :$ Прекрасна приказна! Иако не видовме многу танц. (што би рекол Влатко :lol: )
    Како и да е. По којзнае кој пат преживеав мини срцев удар...

Денеска идам да видам во темава и на секој втор ставив лајк :$ хихи!

Едит: Мојот глас секако оди кај Јелена и Христијан - ќе ги подржувам до крај! :inlove:

9. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    јаоо мене ми е лепота,какви црти има човеков :inlove:

10. marta.99

marta.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    134
    леле :( :(

Васил Зафирчев закрепнува по операцијата и жали по „Танц со ѕвездите“

На вчерашната проба за шоуто „Танц со ѕвездите“, актерот Васил Зафирчев, еден од фаворитите на судиите и публиката, вежбајќи ја танцовата точка со својата партнерка во Македонската радио телевизија, се здоби со потешка телесна повреда.Веднаш по немилата повреда, беше повикана Брза помош која го префрли актерот во специјалната болница за хируршки болести „Свети Наум Охридски“ (стара Градска болница), во која му беше укажана итна лекарска помош. Стручниот тим на ортопеди утврди дека станува збор за скршеница на чашката на коленото и поради тоа веднаш му беше извршена хируршка интервенција.
    Харизматичниот Васил Зафирчев во моментов се наоѓа на Одделението за интензивна нега каде се чувствува добро, но сепак повеќе нема да може да блеска на сцената заедно со својата партнерка Наде Миленковска и да ги истакнат заедно танцовите вештини. Се очекува за кус период актерот да биде пуштен на домашно лекување.
    Сепак, на големо жалење на неговите фанови и на жири комисијата од популарното шоу „Танц со ѕвездите“ Васил Зафирчев веќе нема да биде во можност да се натпреварува во шоуто.
    Македонската радио телевизија и целиот тим на „Танц со ѕвездите“ му посакуваат на актерот брзо закрепнување и се надеваат дека ќе го видат барем во публиката како ги бодри останатите натпреварувачи.

превземено од crnobelo.com

11. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.710
    Допаѓања:
    5.491
    Атакував на мажот Васил и жената Наде дека ќе победат, зошто колку и да ми се антипатични ликови, танцуваат како едно, ама со повредата на Васил заврши за нив ова шоу.
    Сега мислам дека победници ќе бидат Атанас и Јована.

Лоба ми се безвезе, посебно она, не и оди танцот, колку и да се труди, додека Будимир ме изненади и ги сакав, интересни ми беа, на сцена беше сосема спротивно од борбена ракометарка, што е реткост и тешко.
    Белов ми се срцки, ги обожавам, од првата емисија приметив хемија помеѓу нив и мислам ќе се спанџаат и во приватен живот.
    Јелена и Кристијан не се лоши, и ми се евентуални победници наместо Атанас и Јована.

12. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.334
    Допаѓања:
    29.192
    Колку и да ми беше антипатичен Васил, сепак жал ми е што е повреден.. ;(

13. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.334
    Допаѓања:
    29.192
    Не можам да редактирам.. :(

Тие се осврнаа и на повредата на Васил Зафирчев и информираа дека тој ќе го напушти шоуто следната недела како дисквалификуван, иако станува збор за класично излегување од шоуто. Во емисијата следната недела ќе прикажат и кој реално, според бројот на СМС гласовите, требало да излезе. Зафирчев се повредил при вежбањето на пасо-добле.

„Васил има скршена патела на чашката на коленото, истата е сошиена и според контролните снимки се треба да биде во ред. Зафирчев е пуштен на домашно лекување и треба да мирува од четири до шест недели, па да замине на рехабилитација.Тој ќе го напушта шоуто од следната недела,“ изјави продуцентот Антов.

До сега во шоуто полесни повреди имаа и Висар Вишка, Јелена Јованова како и инструкторот Мишо Спасов. Според организаторите, кога станува збор за танцот овие повреди се нормални и се случиле во речиси секое шоу во светот.

Во однос на гласањето на судиите, беше истакнато дека сите што добро напредуваат во играњето имаат и нагорна линија на оценките. Најголем број од гласовите на публиката, барем до сега, одат на контото на кајакарот Атанас Николовски, актерката Јелена Јованова и водителката Маријана Станојковска.

Во финалето кое ќе се случи на 17 или 19 мај ќе учествуваат две или три танцови двојки кои ќе играат стандард, латино и танц по нивен избор.Финалето ќе оди во живо и гласањето од публиката ќе се одвива за време на траењето на емисијата.

„Танц со ѕвзедите“ има од 500 до 600 илјади гледачи на ју-тјуб, 80 отсто од гледачите се жени и се главно од Македонија на возраст од 25 до 45 години. Ова шоу е најгледано кај нас и ги надминало очекувањата и на организаторите.
    Според нив шоуто ќе придонесе и за зголемување на културата на танцот во државата, а информациите говорат дека во сите шест клуба кои се членови на Танцовата федерација двојно е зголемен интересот за запишување на танц.

Извор: http://www.netpress.com.mk

(ИМАШЕ ДЕЛЧЕ И ЗА АДЕЛИНА АМА ГО СКОКНАВ ЗАШТО ЗНАМ ОТИ НЕ ВЕ ИНТЕРЕСНИРА)

Како се повредила Јелена? :?: Јас колку што знам не се беше повредила? И Мишо исто.
    Инаку баш ми е мило што финалето ќе се одржи во живо и што ќе се гласа за време на шоуто. А инаку јас мислам дека во финале ќе влезе тројката која е таму напишана :nod: Искрено се надевам дека ќе победи Јелена ама ќе видиме.. засега е супер.. пу пу да не ја урочам :lol:
    Баш ми е мило што е најгледана емисија, и заслужива да е најгледана. :!: а не Се или нешто и Среќни коцки |(

Се надевам дека утре ќе ги стават сите во една емисија, ама чисто сумњам зашто ако беа во една емисија не најавија дали истата ќе е во петок или сабота. Стварно е глупо ако ги развлекуваат пка, три двојки и ПУФ! Во еден здив поминало. Како и да е! Пак и пак ќе навивам за Ј и Х и едвај чекам да ги видам во следно издание! :*

На chocolate...girl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Majte8

Majte8 Активен член

Се зачлени на:
    15 април 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    7
    ajde i jas da pisam nesto za temava:) jas sum najgolem obozavatel na amerikanskata vezrija, momentalno vo amerika se emituva 16ta sezona i odvaj cekam ponedelnik da gledam. Krivo mi e sto makedosnkata i amerikanskata vezija ne mozat da se sporedat, kaj nas se e tolku amaterki napraveno, kako prvo treba da e vo zivo, treba da ima orkestar, i publikata da bide vo pogolem broj, zasto vaka vladee vestacka atmosfera, kolku ete taka da izlega pred kameri, ako nema mesto neka go pravat souto na drugo mesto, ne mora vo mtv! Nekoj ke rece ne sporeduvaj amerika i makedonija, ne e samo amerika, i balkasnkite zemji imaat prekrasni izdanija na ova sou, i kaj e result sou-to koe treba da se emituva den posle natprevarot? vo slucajov vo sabota treba da ima result show vo koe ke se kazuva koj si odi doma no ke ima nastapi na peaci, i izvedbi na tancerite. Koga gi gledam performancite na tancerite vo amerikanskata verzija ednostavno ostanuvam bez zborovi, samo gledam i zjapam i ne mi se veruva koi zverovi se, a kaj nas nema nisto takvoo.. inace nekoj ja spomena karina smirnoff , i ja ja obozavam, kako val, maks i derek od maskite:) eve vi klipncinja nekolku, gledajte i uzivajte:) http://www.youtube.com/watch?v=NCm15FPvaVo mnogu se dobri:)
    http://www.youtube.com/watch?v=MKejtJq6fZo
    http://www.youtube.com/watch?v=OJsfy1YwO44
    http://www.youtube.com/watch?v=vkF1uLNDzXk ova od poslednata epizoda:)
    https://www.youtube.com/watch?v=3x0m7KUvKm4

15. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Јас не сум во тек со последните епизода-две. Па нели на сите портали пишуваше Васил е повреден и нема да игра, сега пуштам МТВ гледам Васил и Наде играат? Некој да ми објасни што, како е работава ?

16. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    тие се снимени пред неговата повреда,така прочитав некаде

17. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Интересен почеток на Марјана и дечково, ама Марјана не е таа ако не се разголи. :$

18. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Дечки заврши ли?

19. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.238
    Да, заврши :)

20. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.827
    Допаѓања:
    101.162
    Оваа вечер колку и да не ми се допаѓа, Маријана беше подобра од Викторија.Жал ми навистина за Васил мислам дека имаше најголема веројатност да победи.