Јас обожавам тапети и си ветив дека кога ќе си купам стан (до тогаш ваљда ќе дипломирам и сама ќе си го уредам) ќе си го истинтрам во мој стил и ќе го зачинам со штосна тапета. Не ми се допаѓа кога буквално сите ѕидови се излепени со нив, ами баш ми е тоа тоа, кога само на еден или на дел од ѕидот има некоја интересна тапета која му дава живост на просторот. Многу ми го прават меракот!
А тапетите и стикерсите се вадат ли ? Ние ќе местиме на 3 спрат и таванот, но сеуште сме со мајстори, се прават спратовите, ама јас се спремам. Со мајка ми се договоривме, таа плаќа мајстори, јас декорација. Се мислам што бои да ставам, некако ми се допаѓа зелена или светло виолетова, со тапет или некој интересен стикерс. Инаку, ѕидот во детската ми е рапав, освен кај прозорецот, таму е мазен, па имам едно со леопардски принт, по висина наместено. Еве идеи :
баш пред некој ден во јамбо во скопје си земав ролна самолеплив тапет 45*3м за 180денари нешто крем со златно убав е сега се мислам како да го залепами кај да го ставам
Некоја идеја за тапет за машка соба ? Јас сакам по класични работи мислам не пастелни бои и не џиџани мн .Ми се допаѓа она малко студенило, црно-бело комбинација или некоја сива .Боите ми се универзални за комбинација со мн работи и не се премногу ограничени .предлог?