Кога одиш на остров, на било кој, треба да се прошета целиот. За тоа ти треба превозно средство. Ако не можете да постигнете финансиски за да патувате со ваша кола, тогаш изнајмете мотор или кола од таму. Мене 120 евра ме фаќа за до Тасос, шетање таму насекаде, менување по две плажи дневно и назад со моја кола без траектот.
Искуство на Тасос во средина на септември? Време, ветрови.... Гледаме убава понуда.. ама страв ѓи е да не е ладно
Здраво здраво....За неполн месец одиме на Тасос,поточно Лименарија па ако има некој што може да сподели искуства,препораки во врска со плажи,крстарења,излегувања и слично.... Читам доста пред секое патување ѕа да си го олеснам престојот таму па еве и од овде да соберам некое инфо...
Почеток кон средина на септември бев пред некоја година, времето е супер ама водата е ладна, до точка да не издржуваш да седиш подолго ако не пливаш интензивно, буквално на сите плажи освен во Гиола природниот базен. За мене како женско беше голем проблем Никогаш повеќе не би се вратила, краците се подобар избор за септември.
Skala potamia ili potos...ve molam za komentari od iskustvo kade e podobro da se smestime vo odnos na blizina na poubavite plazi i mestata dali imaat prodavnici taverni i sl.
Потос или Скала Потамиа? Со кола ќе сме, секако ќе шетаме по плажите, битно ми е да има каде да се прошета навечер таму каде што ќе бидеме сместени и по можност да има некои активности за деца. Ресторани, таверни се подразбира.
Не ни се оди со кола, не сме за шетање, булвално сакам од плажа во апартман. Читам разни мислења, грешка е да не одиме со кола?
Ние не бевме со кола, ако сакаш lazy одмор и да одиш само на една плажа, можеш и така Ние изнајмивме кола на еден ден за да отидеме до Marble Beach, искрено ништо посебно, Paradise Beach многу повеќе ме бендиса.
Во принцип островите се за поавантуристички одмор, да ги посетиш повеќе плажи, различни места итн. Најчесто убавите плажи се речиси секогаш доста оддалечени од сместувањето.
Кој/а бил/а на Тасос да ми каже дали е ок островот за со мало дете од 5 години? Никана ми нудат сместување во повеќе села, Лименариа, Потос... Кое е најдобро? Со кола би оделе, ќе можеме да го прошетаме островот. Ама сепак бараме нешто блиску до плажа.